ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
Τα μεγάλα φαβορί για την Χρυσή Μπάλα – Bye, bye Μέσι! (pic)
Τσέλσι, πες αλεύρι – Επιστρέφει ο ανεπιθύμητος στο Λονδίνο!
Ρεάλ: Ακραία απόφαση του Αντσελότι – Διώχνει το μεγάλο αστέρι και… ξενέρα!
Τεν Χαγκ… κοιμάσαι – «Δεν αλλάζω άποψη, όσο καλά και αν παίζει»
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Serie A

Τέλος το «Σαν Σίρο» – Ιδού το νέο «παλάτι» των Μίλαν και Ίντερ (pics)

Αντίστροφα μετρούν οι Μίλαν και Ίντερ για αλλαγή έδρας, με το πρότζεκτ «Cattedrale» να μπαίνει σιγά-σιγά σε εφαρμογή στο Μιλάνο.

Τέλος το «Σαν Σίρο» –  Ιδού το νέο «παλάτι» των Μίλαν και Ίντερ (pics)

Ένα γήπεδο, δυο ονομασίες, δυο μεγάλες εχθροί. Μίλαν και Ίντερ μοιράζονται για χρόνια ολόκληρα την ίδια έδρα στο Μιλάνο. «Σαν Σίρο» το ονομάζει η μία, «Τζουζέπε Μεάτσα» η άλλη. Με την πρώτη ονομασία να είναι ομολογουμένως η δημοφιλέστερη. Για να δικαιολογήσουμε και τον τίτλο μας… Όπως και να έχει πια, σε λίγα χρόνια οι δυο ιστορικοί σύλλογοι του Μιλάνου δεν θα αγωνίζονται εκεί.

Καθώς, θα τεθεί σε εφαρμογή το πρότζεκτ για το νέο γήπεδό τους. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι αφιερωμένες στην οριστικοποίηση των στόχων και της διαδικασίας ανάπτυξης του Νέου Σταδίου του Μιλάνου. Η απόφαση που ανακοινώθηκε από το Comune di Milano τον περασμένο Νοέμβριο προβλέπει μια αναδιαμόρφωση της περιοχής στη γειτονιά Σαν Σίρο.

Η νέα συνοικία θα περιλαμβάνει μια νέα πράσινη έκταση 50.000 τ.μ., επιπλέον της μείωσης του δομημένου όγκου σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους κανονισμούς. Όπως ρυθμίζεται από το Σχέδιο Χωροταξίας της Πόλης του Μιλάνου ή το «Piano di Governo del Territorio».

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Η συνοικία θα είναι μόνο για πεζούς, με πάνω από 110.000 τμ πρασίνου (40% της συνολικής τετραγωνικής έκτασης). Ο χώρος στάθμευσης, που αντιπροσωπεύει το 27% της συνολικής επιφάνειας στο τρέχον σχέδιο, θα μεταφερθεί σε ειδικό υπόγειο χώρο. Οι περισσότερες από τις αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες θα είναι δωρεάν ή θα συνδέονται με την πόλη του Μιλάνου. Μίλαν και Ίντερ επέλεξαν το πρότζεκτ Cattedrale για το νέο γήπεδό τους

Μίλαν και Ίντερ συμπορεύονται στο γηπεδικό

Μετά την απόφαση του Comune di Milano, οι Μίλαν και Ίντερ επιτάχυναν τη διαδικασία για να οριστικοποιήσουν την επιλογή του Populous και να ξεκινήσουν την επόμενη φάση του έργου, η οποία θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες με στόχο να παρουσιαστεί ένα τελικό έργο σε μεταγενέστερο στάδιο το 2022.

Το Populous έχει 21 γραφεία σε τέσσερις ηπείρους, με περισσότερους από 800 υπαλλήλους. Τα τελευταία 38 χρόνια, το ιατρείο έχει αναπτύξει περισσότερα από 3.200 έργα επικεντρωμένα στον αθλητισμό. Δίνοντας ζωή σε μερικές από τις πιο εμβληματικές αθλητικές αρένες του κόσμου. Όπως το «Γουέμπλεϊ», τα κύρια στάδια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ 2000 και το Λονδίνο 2012, το «Εμιρέιτς» και το γήπεδο της Τοτεναμ στο Λονδίνο, καθώς και το Yankee Stadium στη Νέα Υόρκη. Επίσης, το Groupama Stadium στη Λυών και το «Ντα Λουζ» στη Λισαβόνα. Το 2021, η νέα Populous-design Climate Pledge Arena στο Σιάτλ και πρόκειται να είναι η πρώτη αρένα μηδενικού άνθρακα στον κόσμο.

Ο Καθεδρικός Ναός είναι μια γιορτή της καλλιτεχνικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Μιλάνου. Ο σχεδιασμός του εμπνεύστηκε από δύο από τα πιο διάσημα κτίρια της πόλης – τον Duomo di Milano και την Galleria Vittorio Emanuele – και θα οδηγήσει σε ένα μοναδικό στάδιο που θα ξεχωρίσει από κάθε άλλο αθλητικό χώρο στον κόσμο. Μίλαν και Ίντερ επέλεξαν το πρότζεκτ Cattedrale για το νέο γήπεδό τους

Πρωτοποριακό το νέο στάδιο

Το “The Cathedral” θα είναι πρωτοποριακό όσον αφορά την καινοτομία και τη βιωσιμότητα. Το νέο στάδιο, που περιβάλλεται από μια μεγάλη περιοχή πρασίνου, θα είναι ουδέτερο από άνθρακα και θα πιστοποιείται με LEED. Χάρη στη χρήση των πιο καινοτόμων υλικών και τεχνολογιών αιχμής όσον αφορά τη χρήση νερού και ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και τον έλεγχο του θορύβου. Η προσβασιμότητα και η εμπειρία χρήστη του γηπέδου θα είναι επίσης εξαιρετική. Προσφέροντας άνευ προηγουμένου ασφάλεια, άνεση και αξιοθέατα, καθώς και μια σειρά από νέες δημόσιες υπηρεσίες.

Η Μίλαν και η Ίντερ επιβεβαίωσαν την επιθυμία τους να παραδώσουν ένα εξαιρετικό έργο, το οποίο θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες εργασίας. Αυτό θα αναγεννήσει μια βασική αστική περιοχή στην πόλη και θα δημιουργήσει μια νέα πράσινη περιοχή άνω των 50.000 τ.μ. για τους πολίτες. Το έργο στοχεύει στην εδραίωση και βελτίωση της εικόνας της πόλης του Μιλάνου και του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ