ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
Μπέλιγχαμ: «Ακόμα τσιμπιέμαι για να δω αν όλα αυτά που ζω είναι αληθινά»
Μέχρι και ο «πολύς» Μουρίνιο υποκλίθηκε στον Κριστιάνο για τη μεταγραφή του!
Ο Λουίς Ντίας όταν την… κολλάει, αυτή μετά δύσκολα φεύγει από πάνω του! (vid)
Παλαίμαχος της Άρσεναλ προειδοποιεί: «Απαγορεύεται η ήττα με Σίτι»
Ο Νάγκελσμαν το είπε ξεκάθαρα… Η Μπαρτσελόνα κοντεύει να ξεπαστρέψει τον Γκουντογκάν!
Πρόεδρος Παρί: «Έχουμε τρομερή ομάδα! Οι καλύτεροι της Πορτογαλίας παίζουν σ’ εμάς!»
Θεϊκή ατάκα από Τόνεϊ σε Μαϊνού: «Εγώ στην ηλικία σου έπαιζα… X-box!»
Άγριο «κράξιμο» από παίκτη της Τότεναμ στον Ποστέκογλου: Τον έκανε… ρόμπα δημόσια!
H εντυπωσιακή Λεότα τραβάει από τη… μύτη τον Κάριους: «Καλύτερα να πάει στην Ιταλία»
Παρέδες για την ΕΠΙΚΗ επέμβαση του Νάβας: «Είναι γάτος! Τι πιάνει ο που…ας γιος» (vds)
Ο Έντρικ από την πρώτη ημέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης θα παλεύει με τα… θηρία!
Ατάκα – φωτιά από τον Νάγκελσμαν για τον «γερασμένο» και «τελειωμένο» Κρόος!
Η Μίλαν… κλαίει για τον Ζιρού, αλλά «κλείνει» τον ηγέτη της άμυνάς της!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Τσέλσι: Καταστρέφει ένας Δεκέμβρης έργο μηνών;

Κριτική, γκρίνια και γενικότερα ένα κακό κλίμα, η Τσέλσι βλέπει ένα μεγάλο σύννεφο να έχει έρθει πάνω από το «Στάμφορντ Μπρίτζ». Υπάρχει όμως λόγος για γκρίνια;

Τσέλσι: Καταστρέφει ένας Δεκέμβρης έργο μηνών;

Λίγες ώρες μένουν πλέον για να μπούμε στο 2022. Με περισσότερους από πέντε μήνες δράσης, κάποιοι ήδη έχουν βιαστεί να βγάλουν πρωταθλητή στην Premier League. Η Τσέλσι, η οποία φαινόταν ως ένα από τα τρία άλογα για τον τίτλο, χάνει… λάδια και βλέπει τη Σίτι να εξαφανίζεται στη βαθμολογία. Στο -8 από την κορυφή, οι μπλε φαίνεται πως πολύ δύσκολα θα επανέλθουν στη διεκδίκηση του «στέμματος» της Αγγλίας. Είναι όμως δίκαιο να ξεκινήσουμε από τώρα να μιλάμε για «προπονητές-απάτες» και «φούσκες» στο Λονδρέζικο στρατόπεδο;

Ούτε η Τσέλσι γλυτώνει τα «λαϊκά δικαστήρια»!

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο, η υπομονή έχει φτάσει να είναι μια άγνωστη λέξη. Συνήθως από το πρώτο στραβοπάτημα βιαζόμαστε να βγάλουμε κάποιον στον τάκο, ενώ αν η ατυχία του έχει μεγαλύτερη διάρκεια, μπορεί να ξεκινήσει να πακετάρει βαλίτσες για άλλα μέρη. Ακόμα και αν τους προηγούμενους μήνες είχε καταφέρει να κάνει τα απίστευτα στον σύλλογο που αγωνιζόταν.

Όποιος νόμιζε πως από αυτό το λαϊκό δικαστήριο θα την γλύτωνε και ο Τόμας Τούχελ, τότε πολύ απλά γελιέται. Σε μισή σεζόν στο Λονδίνο, ο Γερμανός όχι απλά έστρωσε το αγωνιστικό χάλι της Τσέλσι, αλλά κατάφερε να φτάσει την ομάδα και σε δύο τελικούς. Αυτόν του Champions League και του FA Cup, φτάνοντας στην κορυφή της Ευρώπης από το… πουθενά. Οι «μπλε» απέκτησαν σταθερότητα, καταφέρνοντας να πάρουν τα αποτελέσματα που ήθελαν, ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα ήθελαν οι ίδιοι.

Κάπως έτσι έδειξε το καλοκαίρι πως θα ήταν και η φετινή σεζόν. Μέσα στον Αύγουστο και τις πολλές απουσίες, οι «μπλε» βρήκαν νέους τρόπους  να καταφέρνουν ό,τι ήθελαν. Και ο τρόπος που το κατάφεραν ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακός. Παίκτες που μπορεί να μην είχαν σχεδόν μέλλον στο ρόστερ, βρήκαν και αυτοί τον ρόλο τους.

Τραυματισμοί που σκότωσαν τους «μπλε»!

Μέχρι και τον Δεκέμβριο, οι γκέλες για τους Λονδρέζους ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Μια ήττα από τη Γιουβέντους στο Champions League, μια από την Σίτι στο πρωτάθλημα και μια ισοπαλία με τη Μπέρνλι. Παρόλα αυτά, μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου, η διαφορά από τη Σίτι και την κορυφή βρισκόταν μόλις στους τέσσερις βαθμούς. Διαφορά που καλύπτεται εύκολα με μερικά λάθη του αντιπάλου σου και με λίγη τύχη.

Ο τελευταίος μήνας όμως του 2021, ενός έτους που η Τσέλσι θα θυμάται για πολλά χρόνια, ήταν γεμάτος παγίδες. Όσα τους «έδωσε» τους υπόλοιπους μήνες, τα «μάζεψε» μέσα σε λίγες ημέρες. Σε διάστημα μικρότερο των τεσσάρων εβδομάδων, οι «μπλε» αποδεκατίστηκαν από συνεχόμενους τραυματισμούς. Πέντε-έξι παίκτες οι οποίοι ήταν βασικοί στα πλάνα του Τούχελ, ταλαιπωρούνταν με μικροτραυματισμούς που τους απέτρεπαν από το να βρουν ρυθμό. Χάβερτς, Τιάγκο Σίλβα, Βέρνερ, Τσίλγουελ, Κρίστενσεν και Τζέιμς, μια έμπαιναν και μια έβγαιναν από την ενδεκάδα, δυσκολευόμενοι να βγάλουν ολόκληρο 90λεπτο. Οι δύο τελευταίοι μάλιστα, πριν το άκαρπο 1-1 με τη Μπράιτον, αποχώρησαν εκ νέου ως τραυματίες.

Τραυματισμοί οι οποίοι έβγαλαν από την πορεία τους τους «μπλε». Ο Τίμο Βέρνερ ακόμα ταλαιπωρείται από κορωνοϊό, ενώ νωρίτερα είχε πολλά προβλήματα μυϊκών τραυματισμών. Κατάσταση την οποία περνάει και ο πολύπειρος Τιάγκο Σίλβα, μένοντας παροπλισμένος στην κερκίδα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα έρχεται όμως από τα αριστερά, με τον Μπεν Τσίλγουελ να χάνει την υπόλοιπη σεζόν, έχοντας υποστεί ζημιά στους χιαστούς του.

Ο συνολικός απολογισμός του Δεκεμβρίου είναι τραγικός για ομάδα που θέλει να ελπίζει σε πρωταθλητισμό. Σε εννιά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, τέσσερις νίκες, άλλες τόσες ισοπαλίες και μια ήττα. Η ήττα από τη Γουέστ Χαμ και τα τρία άκαρπα «Χ» με Γουλβς, Μπράιτον και Έβερτον, έκοψαν τα πόδια των παικτών του Γερμανού. Παράλληλα, η γκέλα με τη Ζενίτ και η δεύτερη θέση στο Champions League, έδειξαν πως τα προβλήματα στοιβάζονται. Μπορεί η κληρωτίδα να «χαμογέλασε» στην Τσέλσι βγάζοντας για αντίπαλό της τη Λιλ, όμως τα προβλήματα δεν κρύβονται κάτω από το χαλί.

Ψυχραιμία και υπομονή στο πλάνο

Σε αντίθεση με τη Σίτι, η Τσέλσι δεν έχει την τύχη να έχει… δύο ομάδες στην διάθεση της. Αν προκύψει ένα κενό σε μια θέση, η αντικατάσταση θα έρθει από κάποιον με σαφώς χαμηλότερη εμπειρία και ικανότητα. Την ίδια ώρα, η Σίτι έχει την ευχέρεια να έχει στον πάγκο παίκτες όπως οι Στόουνς, Φόντεν, Μάχρεζ, Φερναντίνιο και Στέρλιγνκ. Η πληρότητά της πολύ απλά είναι ασυναγώνιστη, με τα τρωτά της σημεία να είναι σχεδόν… μηδαμινά.

Η αλήθεια είναι πως τις τελευταίες εβδομάδες, το πλάνο της κυνικής όποτε χρειαστεί Τσέλσι δεν έχει βγει στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό που φαίνεται περισσότερο είναι η αδυναμία δημιουργίας και ολοκλήρωσης φάσεων που φέρνουν τις νίκες. Κάτι που στους φίλους των «μπλε» που είχαν καλομάθει με τις εύκολες και άνετες επικρατήσεις, δεν αρέσει καθόλου.

Όλες οι ομάδες ωστόσο περνούν τις δύσκολες περιόδους τους. Οι Λονδρέζοι έτυχε να περάσουν όλες τις πιθανές κρίσεις μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ντεφορμάρισμα, τραυματισμοί και συνεχόμενα παιχνίδια, έπεσαν όλα μαζί πάνω στο κεφάλι του Τούχελ. Φυσικά όλα αυτά δεν αναιρούν όσα έχει φέρει στο Λονδίνο ο Γερμανός. Οι παίκτες πιστεύουν σε αυτόν και η χημεία παραμένει εξαιρετική. Αν στην πρώτη κρίση όλα αυτά πήγαιναν περίπατο, τότε η ομάδα δεν θα αποκτούσε ποτέ «μέταλλο».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ