ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Ρόδρι κουβαλάει ένα από τα πιο… ακραία σερί που έχουμε δει!
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
Μπέλιγχαμ: «Ακόμα τσιμπιέμαι για να δω αν όλα αυτά που ζω είναι αληθινά»
Μέχρι και ο «πολύς» Μουρίνιο υποκλίθηκε στον Κριστιάνο για τη μεταγραφή του!
Ο Λουίς Ντίας όταν την… κολλάει, αυτή μετά δύσκολα φεύγει από πάνω του! (vid)
Παλαίμαχος της Άρσεναλ προειδοποιεί: «Απαγορεύεται η ήττα με Σίτι»
Ο Νάγκελσμαν το είπε ξεκάθαρα… Η Μπαρτσελόνα κοντεύει να ξεπαστρέψει τον Γκουντογκάν!
Πρόεδρος Παρί: «Έχουμε τρομερή ομάδα! Οι καλύτεροι της Πορτογαλίας παίζουν σ’ εμάς!»
Θεϊκή ατάκα από Τόνεϊ σε Μαϊνού: «Εγώ στην ηλικία σου έπαιζα… X-box!»
Άγριο «κράξιμο» από παίκτη της Τότεναμ στον Ποστέκογλου: Τον έκανε… ρόμπα δημόσια!
H εντυπωσιακή Λεότα τραβάει από τη… μύτη τον Κάριους: «Καλύτερα να πάει στην Ιταλία»
Παρέδες για την ΕΠΙΚΗ επέμβαση του Νάβας: «Είναι γάτος! Τι πιάνει ο που…ας γιος» (vds)
Ο Έντρικ από την πρώτη ημέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης θα παλεύει με τα… θηρία!
Ατάκα – φωτιά από τον Νάγκελσμαν για τον «γερασμένο» και «τελειωμένο» Κρόος!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Κάθε μεταγραφή της Νιουκάστλ πρέπει να έχει λογική και ουσία!

Στην πρώτη της μεταγραφική περίοδο ως το «πάμπλουτο παιδάκι», η Νιουκάστλ πρέπει να δείξει υπομονή και να κάνει στοχευμένες και λογικές αγορές.

Κάθε μεταγραφή της Νιουκάστλ πρέπει να έχει λογική και ουσία!

Σύνεση και λογική. Με αυτά τα δύο όπλα ως εφόδιο θα πρέπει να αναμιχθεί στη μεταγραφική αγορά τον Ιανουάριο η Νιουκάστλ. Μπορεί τα οικονομικά των «ανθρακωρύχων» να επιτρέπουν τρελές «σπατάλες» για παίκτες, όμως το ότι μπορεί να το κάνει δεν σημαίνει ότι είναι και το σωστό. Τα παραδείγματα του παρελθόντος όπου «νεόπλουτες» ομάδες ξοδεύουν αλόγιστα, είναι πολλά και προς… αποφυγή. Αν οι «καρακάξες» θέλουν να σώσουν τη σεζόν και να μην χάσουν δύο χρονιές πριν επανέλθουν στα μεγάλα σαλόνια, τότε το πλάνο τους πρέπει να χτιστεί με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους. Όχι με αυτά που θα ήθελαν να έχουν.

Ο Ιανουάριος κρύβει μεγάλες παγίδες στις μεταγραφές!

Δεν είναι τυχαίο πως οι μεγαλύτερες και ακριβότερες μεταγραφές ποδοσφαιριστών γίνονται το καλοκαίρι και όχι τον χειμώνα. Τους θερινούς μήνες χτίζονται οι περισσότερες ομάδες, όπου υπάρχουν δύο πράγματα. Χρόνος και υπομονή. Έχοντας αρκετές εβδομάδες προετοιμασίας, οι προπονητές μπορούν να αξιολογήσουν τις «τρύπες» του ρόστερ και τις ανάγκες που έχει η ομάδα. Παράλληλα, όποιοι παίκτες αποκτηθούν, έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον και να βρουν κάποιους αυτοματισμούς με τους συμπαίκτες τους.

Τον Ιανουάριο αυτό που κάνουν οι περισσότερες ομάδες είναι απλά να κάνουν κάποιες κινήσεις με άμεσο αποτέλεσμα. Μια ή δύο μεταγραφές οι οποίες θα στρώσουν την πορεία του υπόλοιπου συλλόγου. Και συνήθως αυτές δεν θα έχουν τεράστιο κόστος, κινδυνεύοντας να πέσουν στο κενό.

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα όπου παίκτες ήρθαν με τεράστιο βάρος στους ώμους τους και δεν κατάφεραν να αποδώσουν τα αναμενόμενα. Ο λίγος χρόνος προσαρμογής και οι απαιτήσεις για άμεσο αποτέλεσμα τους λύγισαν και τους «έκαψαν» στα μάτια των οπαδών. Περιθώριο που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει για τη Νιουκάστλ, η οποία πρέπει να δώσει πραγματικό αγώνα για να σωθεί από τον υποβιβασμό.

Η Νιουκάστλ πρέπει να κρατήσει την ουσία

Μια γρήγορη ματιά στο ρόστερ της Νιουκάστλ είναι αρκετή για να δείξει που υπάρχουν τα προβλήματα. Πέρα από λίγους παίκτες της βασικής ενδεκάδας, η ποιότητα βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από ότι θα έπρεπε για ομάδα της Premier League. Ο καλύτερος παίκτης των «ανθρακωρύχων» είναι με μεγάλη διαφορά ο ταλαντούχος Αλέν Σεν Μαξιμίν. Ίσως ο μοναδικός παίκτης που έχει καλυμμένη θέση για μερικά χρόνια στη νέα Νιουκάστλ. Δίπλα του, ο Κάλουμ Γουίλσον έχει δείξει πως είναι αρκετά καλός για να τραβήξει κουπί για μερικές σεζόν ακόμα. Ντουμπράβκα στο τέρμα και Λασέλ στην άμυνα δεν χρειάζεται να αλλάξουν για την ώρα, ενώ και ο Ρίτσι στο αριστερό άκρο είναι αρκετά σταθερός.

Τα μεγάλα προβλήματα υπάρχουν σε τέσσερις βασικούς ρόλους. Κέντρο της άμυνας, δεξί άκρο της άμυνας, εξτρέμ και κεντρικά χαφ. Από μια κίνηση για κάθε από τις προαναφερθείσες θέσεις. Είτε με δανεισμό, είτε με στοχευμένες και προσεκτικές αγορές. Όπου το προσεκτικές σημαίνει όχι απαραίτητα ακριβή αγορά, αλλά ουσιώδης ως προς τις ανάγκες της ομάδας.

Πρώτος και καλύτερος, ο Τζέιμς Ταρκόφσκι είναι ένας παίκτης που μπορεί να συμμορφώσει την αμυντική τρικυμία των «ανθρακωρύχων». Γαλουχημένος εδώ και αρκετά χρόνια στην σκληρή και δυναμική αμυντική ομάδα της Μπέρνλι, o Άγγλος σέντερ μπακ έχει την ελευθερία να επιλέξει που επιθυμεί να συνεχίσει. Στους τελευταίους μήνες του συμβολαίου του και ένας εκ των σταθερότερων  αμυντικών του πρωταθλήματος. Στα 29 του πλέον, μπορεί να πάρει ένα τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο, τόσο από τη νιουκάστλ όσο και από τη Γουέστ Χαμ.

Ο Χαβιέ Μανκίγιο είναι ακόμα ένας παίκτης που πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί. Στα δεξιά της άμυνας, ο Ισπανός αποτελεί ένα μόνιμο πρόβλημα για την… ομάδα του. Χρειάζεται άμεσα αντικατάσταση και ο Κίεραν Τρίπιερ είναι ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του. Η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν είναι αρνητική για την πώλησή του και η εμπειρία που θα φέρει θα ανεβάσει αισθητά το επίπεδο της αμυντικής γραμμής της Νιουκάστλ.

Καλά τα μεγάλα ονόματα, αλλά με μέτρο

Πέρα από τα παραπάνω «λογικά» ονόματα, πολλές «τρελές» κινήσεις έχουν ακουστεί τις τελευταίες εβδομάδες. Ονόματα μεγάλα, τα οποία με το τωρινό κύρος τους συλλόγου είναι σχεδόν απίθανό να υπογράψουν σε μια τέτοια μετακίνηση. Ο Ουσμάν Ντεμπελέ είναι ο μεγάλος στόχος εδώ και αρκετούς μήνες. Με ένα συμβόλαιο που λήγει και έχοντας τη Μπαρτσελόνα «στο χέρι», ο Γάλλος μπορεί να απαιτήσει πολλά χρήματα από όποια ομάδα ενδιαφέρεται. Κρατώντας από τον γιακά τους «μπλαουγκράνα», οι απαιτήσεις του 24χρονου μπορούν να καλυφθούν εύκολα από τους Άγγλους. Αξίζει όμως;

Εδώ και πέντε περίπου σεζόν, τα προβλήματα προσαρμογής του Γάλλου είναι εμφανέστατα. Στη Βαρκελώνη δεν κατάφερε ποτέ να δέσει και να εκπληρώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν. Αδιαφορία στις προπονήσεις, αντιεπαγγελματισμός και συνεχόμενοι τραυματισμοί έβγαλαν από την πορεία του τον νεαρό ποδοσφαιριστή. Στα 24 του μοιάζει περισσότερο με… παλαίμαχο Βραζιλιάνο βγαλμένο από τη δεκαετία του 2000, παρά με παίκτη που μπορείς να χτίσεις πάνω του. Μια μεταγραφή που έχει «κόκκινα λαμπάκια» να αναβοσβήνουν και να θυμίζουν πολύ τον Ρομπίνιο της Μάντσεστερ Σίτι.

Σε ομάδες που πιέζονται να πουλήσουν πρέπει να συνεχίσει να ψάχνει και για τις υπόλοιπες θέσεις. Λόνγκσταφ και Σέλβει είναι δύο παίκτες που ταιριάζουν περισσότερο σε βοηθητικό ρόλο παρά ως βασικοί. Η Ίντερ έχει αρκετά προβλήματα και μερικούς παίκτες για πώληση. Ένας εκ των οποίων είναι ο Ματίας Βεσίνο ο οποίος έχει μπει στον «πάγο» και είναι εκτός ρόστερ. Όπως και ο Άαρον Ράμσεϊ και οι δύο μπορούν να ανεβάσουν άμεσα το επίπεδο των μέσων της ομάδας.

Κανένα περιθώριο λάθους στο Νιουκάστλ

Κοινώς, το ότι η Νιουκάστλ αποτελεί πλέον την δυνατότερη οικονομική δύναμη στο ποδόσφαιρο δεν σημαίνει πως πρέπει να κάνει απερίσκεπτες κινήσεις. Ειδικά την παρούσα φάση, με την ομάδα να βρίσκεται πιο κοντά στην Championship παρά στην παραμονή, οι κινήσεις πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές και στοχευμένες. Παίκτες οι οποίοι θα έρθουν για να βοηθήσουν την ομάδα και όχι απλά να «συντηρήσουν» το όνομά τους. Άσκοπες σπατάλες και κινήσεις εντυπωσιασμού είναι το τελευταίου που έχει αυτή τη στιγμή η Νιουκάστλ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ