ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Αντόνιο Κόντε παραμένει ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών!

Ο Αντόνιο Κόντε έχει αναστήσει την Τότεναμ και αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε αποστολή.

Ο Αντόνιο Κόντε παραμένει ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών!

Όταν ο Κόντε ανέλαβε την Τότεναμ, η κατάσταση στην ομάδα ήταν απογοητευτική. Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο αποδείχτηκε γρήγορα κατώτερος των περιστάσεων και αυτό που έβγαινε προς τα έξω ήταν η πλήρη απουσία πλάνου. Η πρόσληψη του Ιταλού ήταν μια κίνηση που ξάφνιασε ευχάριστα και λίγους μήνες μετά αποδεικνύεται η πιο σωστή επιλογή που έκαναν οι «Πετεινοί» εδώ και πολλά χρόνια.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Δεν ξέρει τι θα πει αποτυχία

Ο Κόντε είναι ένας τεχνικός με ορκισμένους φίλους και εχθρούς. Το στυλ του είναι συχνά μη θεαματικό και θυσιάζει πολλά στο βωμό της σκοπιμότητας. Ο ίδιος είναι ένας εκρηκτικός χαρακτήρας και ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λέμε εύκολος άνθρωπος. Είτε τον λατρεύεις, είτε τον μισείς, ένα πράγμα παραμένει αδιαπραγμάτευτο. Ο Ιταλός είναι ένας κορυφαίος προπονητής. Για την ακρίβεια ανήκει στην ελίτ της θέσης και συχνά υποτιμάται.

Ένας άνθρωπος με τεράστια εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του που δεν φοβάται καμία πρόκληση. Εγκαθίδρυσε την κυριαρχία της Γιουβέντους στην Ιταλία, με τρία σερί πρωταθλήματα από το 2011 μέχρι το 2014. Πήρε την Τσέλσι στην 11η θέση και την έκανε πρωταθλήτρια στην πρώτη του χρονιά στην Premier League. Έφερε στην Ίντερ το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 2010. Σε όποια ομάδα πήγε, έδειξε έργο.

Από καμία δεν έφυγε σαν αποτυχημένος. Όλες τις ανέλαβε σαν αουτσάιντερ και τις οδήγησε στην κορυφή. Φέτος βρέθηκε απέναντι στην ίσως πιο δύσκολη πρόκληση της καριέρας του μέχρι στιγμής. Η Τότεναμ έμοιαζε με μια ομάδα που δεν είχε τίποτα. Ρόστερ, κίνητρο, όρεξη, προοπτική. Είχε μένει δύο σερί χρονιές εκτός Champions League. O Χάρι Κέιν είχε δηλώσει επίσημα ότι θέλει να αποχωρήσει και η αξία των πρωτοκλασάτων παικτών βρισκόταν σε ελεύθερη πτώση. Ο Κόντε ανέλαβε μια ομάδα που έπαιζε στο Conference League και δεν υπήρχε καν στη συζήτηση για την τετράδα.

Ο ίδιος άνθρωπος που πριν λίγους μήνες είχε αφήσει την πρωταθλήτρια Ίντερ επειδή η διοίκηση δεν μπορούσε να στηρίξει το πρότζεκτ όπως αυτός το είχε σκεφτεί. Η επιλογή του είχε -και ακόμα έχει- μπόλικο ρίσκο. Η φάση στην οποία πετύχαινε την ομάδα σε συνδυασμό με το μέγεθος του ανταγωνισμού έκανε το έργο του εξαρχής πολύ δύσκολο. Ο κίνδυνος μια αποτυχίας ήταν κάτι παραπάνω από ορατός. Βέβαια στο ξεκίνημά του, ο Ιταλός μας υπενθυμίζει ότι η αποτυχία είναι μια λέξη που έχει αφαιρέσει από το λεξικό του.

Τα πάει όσο καλύτερα γίνεται

Ο Κόντε ξεκίνησε τη νέα περιπέτειά του στην Αγγλία ακριβώς όπως περιμέναμε. Με το μαχαίρι στα δόντια. Στην Premier League είναι αήττητος σε οχτώ παιχνίδια. Mετράει πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες. Το συγκεκριμένο επίτευγμα τον κάνει τον πρώτο προπονητή στην ιστορία του κλαμπ που καταφέρνει να μείνει αήττητος στα πρώτα του εφτά παιχνίδια. Βέβαια το πιο σημαντικό είναι οι πόντοι που κέρδισε. Αυτοί έκαναν την Τότεναμ να αναρριχηθεί στον βαθμολογικό πίνακα.

Αυτή τη στιγμή, οι «Πετεινοί» βρίσκονται στην έκτη θέση της βαθμολογίας με 33 βαθμούς, σε απόσταση δύο βαθμών από την τέταρτη Άρσεναλ. Όλα αυτά έχοντας τουλάχιστον δύο παιχνίδια λιγότερα από όσες ομάδες βρίσκονται από πάνω τους στη βαθμολογία. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως η δεύτερη Τσέλσι έχει 42 βαθμούς και τρία παιχνίδια περισσότερα. Δηλαδή κάνοντας το τρία στα τρία στα παιχνίδια που χρωστάει με Μπέρνλι, Μπράιτον, Λέστερ, η Τότεναμ μπορεί να φτάσει ακόμη και στο -1 από τη δεύτερη θέση.

Από τη μια στιγμή στην άλλη οι «Πετεινοί» έγιναν από μια ομάδα χωρίς στόχους, φαβορί για την τέταρτη θέση. Φυσικά η συγκεκριμένη αναπάντεχη εξέλιξη είναι έργο Κόντε. Ο Ιταλός έδωσε χαρακτήρα και σταθερότητα στην ομάδα. Έπεισε τον Χάρι Κέιν να ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο και παίρνει ό,τι καλύτερο μπορεί από το ελλειμματικό ρόστερ του. Την ίδια στιγμή έχει μπροστά του τα ημιτελικά του Carabao Cup απέναντι στη Σίτι με φόντο μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο αποκλεισμός από το Conference League μάλλον βόλεψε τον Κόντε που δεν θα χρειαστεί να σπαταλά ενέργεια σε μια εντελώς αδιάφορη διοργάνωση. Δεν ξέρουμε πως το βλέπετε, αλλά εμείς θεωρούμε ότι μια σφήνα στην τετράδα θα συνιστά απόλυτη υπέρβαση για τη φετινή Τότεναμ. Μέσα σε ένα μήνα, ο Ιταλός τεχνικός έκανε ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας να μοιάζει με εφικτό στόχο. Από εδώ και πέρα είναι στο χέρι της Τότεναμ να γίνουν κι άλλα βήματα προς τα εμπρός.

Να στηριχθεί ποδοσφαιρικά

Το ότι ο Κόντε έχει σουλουπώσει την Τότεναμ και την έχει μάθει να κερδίζει, δεν σημαίνει πως μπορεί να κάνει μάγια. Δεν μπορεί για παράδειγμα να αναβαθμίσει ποιοτικά το ρόστερ της χωρίς μεταγραφές. Η έλλειψη ποιότητας στο έμψυχο δυναμικό των «Πετεινών» είναι κάτι που βγάζει μάτι. Κάτι που προφανώς έχει διαπιστώσει και ο ίδιος ο Κόντε.

Τον περασμένο Νοέμβρη, μετά από μια ήττα απέναντι στη Μούρα για το Conference League ο Κόντε τα είπε έξω από τα δόντια. Δήλωσε δημόσια πως το επίπεδο της ομάδας δεν είναι αυτό που περίμενε και πως θα χρειαστούν πολλές αλλαγές. Στο κλείσιμο του 2021 και παρά τα θετικά αποτελέσματα επανέλαβε ακριβώς το ίδιο. «Έπειτα από δύο εβδομάδες που βρισκόμουν εδώ, είχα πει ότι χρειάζεται να βελτιώσουμε την ποιότητα αυτής της ομάδας και σίγουρα πρέπει να το κάνουμε».

«Ήμουν σίγουρος γι’ αυτό μετά από εφτά με δέκα μέρες. Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη με τις υπόλοιπες κορυφαίες ομάδες της Αγγλίας και πρέπει να δουλέψουμε πολύ και να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την ομάδα μας. Μετά την αξιολόγηση που έκανα με τους συνεργάτες μου η κατάσταση είναι πιο ξεκάθαρη από πριν. Θα έχω μια συνάντηση με τον σύλλογο για να πω τη γνώμη μου για την ομάδα και την κατάστασή μας».

Αν η Τότεναμ θέλει να στηρίξει τον Κόντε οφείλει να ακολουθήσει αυτό το δρόμο. Να αναβαθμίσει το ρόστερ της. Να το γεμίσει ποιότητα και επιλογές. Η απόσταση από το να κάνει πρωταθλητισμό είναι ακόμη τεράστια, όμως η πρόσληψη ενός προπονητή που ξέρει καλά αυτά τα μονοπάτια είναι ένα πρώτο και απαραίτητο βήμα. Το επόμενο είναι να του δώσει τα κλειδιά και τον αφήσει να δημιουργήσει μια ομάδα με τα υλικά που εκείνος θέλει. Μόνο σε καλό μπορεί να της βγει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ