ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ανταμά Τραορέ: Το πιο εντυπωσιακό… ψέμα της Premier League!

Ο Ανταμά Τραορέ είναι ένας ποδοσφαιριστής με απίστευτη ταχύτητα, εντυπωσιακή δύναμη, εξαιρετική ντρίμπλα και μηδέν ουσία.

Ανταμά Τραορέ: Το πιο εντυπωσιακό… ψέμα της Premier League!

Ο Ανταμά Τραορέ της Γουλβς, είναι ένας παίκτης από αυτούς που μένουν στο μάτι. Η ταχύτητά του, σε συνδυασμό με τη σωματοδομή του, μαγνητίζουν το βλέμμα. Ένα εκρηκτικό και δυνατό εξτρέμ που μπορεί να ντριμπλάρει οποιονδήποτε αντίπαλο στο ένας εναντίον ενός. Το σουλούπι του θυμίζει περισσότερο αθλητή ράγκμπι, παρά ποδοσφαιριστή. Και η αλήθεια είναι πως αν είχε ακολουθήσει μια τέτοια καριέρα ίσως να πήγαινε καλύτερα. Γιατί στο ποδόσφαιρο μπορεί φαινομενικά να τα έχει όλα, όμως του λείπει το πλέον βασικό. Η ουσία.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Πως τους κορόιδεψες έτσι;

Τα τελευταία χρόνια η Γουλβς έχει καθιερωθεί ως μια από τις καλές ομάδες της Premier League. Μετά την περσινή κακή παρένθεση, φέτος έχουν επιστρέψει στα γνωστά τους στάνταρ και βρίσκονται σταθερά στο πρώτο μισό της βαθμολογίας. Οι «Λύκοι» διαθέτουν ένα ποιοτικό ρόστερ, με το οποίο έχουν συχνά πυκνά προκαλέσει ζημιές στους μεγάλους του Νησιού. Πολλοί από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας αποτελούν μεταγραφικούς στόχους κορυφαίων ευρωπαϊκών κλαμπ και είναι υποψήφιοι για μια μεγάλη μεταγραφή.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο Ανταμά Τραορέ. Ο 25χρονος Ισπανός εξτρέμ έχει απασχολήσει κατά καιρούς ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Σίτι, η Γιουβέντους και η Τότεναμ. Τα στοιχεία του είναι πράγματι εντυπωσιακά. Για την ακρίβεια έχει όλα αυτά που χρειάζεται ένα σύγχρονο εξτρέμ. Ταχύτητα, δύναμη, ντρίμπλα. Όλα αυτά ο Τραορέ τα διαθέτει στον ύψιστο βαθμό. Είναι ένας από τους πιο γρήγορους ποδοσφαιριστές στον κόσμο.

Ο τύπος αλείφεται με λάδι για να γλιστράει από τους αντιπάλους του, που μη έχοντας άλλο τρόπο να τον προλάβουν τον τραβάνε. Από άποψη δύναμης αρκεί μια ματιά για να καταλάβει κανείς. Το σώμα του είναι εντυπωσιακά γυμνασμένο. Βασικά είναι αυτό που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη «τούμπανο». Βέβαια ο ίδιος αρνείται ότι γυμνάζεται. Αυτό είναι το φυσικό του λέει.

Ανάλογα εντυπωσιακή είναι και η ικανότητά του στη ντρίμπλα. Σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός μπορεί να εκθέσει όποιο μπακ βρει μπροστά του. Όποιος τον έχει πάρει στο FIFA σίγουρα έχει κάνει πλάκα στους αντιπάλους τους. Βλέπετε εκεί τα στοιχεία αυτά αρκούν για να κάνουν τη διαφορά. Το κανονικό ποδόσφαιρο ωστόσο δεν είναι FIFA. Και εκεί ο Τραορέ μόνο πλάκα δεν κάνει. Για την ακρίβεια μάλλον μας κάνει πλάκα. Γιατί αλλιώς δεν εξηγείται πως ένας παίκτης με τη δική του μη αποτελεσματικότητα, έχει προκαλέσει τόσο θόρυβο γύρω από το όνομά του.

Το απόλυτο μηδέν

Στη φετινή σεζόν ο Τραορέ μετρά μέχρι στιγμής 20 συμμετοχές. Αυτές αποτυπώνονται σε 1087 αγωνιστικά λεπτά που έχει περάσει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Ο προπονητής του τον έχει δοκιμάσει σε όλες τις θέσεις από τη μέση και μπροστά. Κυριολεκτικά σε όλες. Ο 25χρονος Ισπανός έχει ξεκινήσει σαν δεξί εξτρέμ, σαν αριστερό εξτρέμ, σαν δεκάρι, σαν σέντερ φορ, σαν αριστερό χαφ και σαν δεξί χαφ. Όπου κι αν έπαιξε μια ήταν η σταθερά. Το μηδέν. Το απόλυτο μηδέν.

Ο Τραορέ μετράει μηδέν γκολ και μηδέν ασίστ τη φετινή σεζόν. Κι εδώ θα μπορούσε να πει κανείς ότι εντάξει ρε παιδί μου, τυχαίνουν αυτά. Πολλοί ποδοσφαιριστές, ακόμα και κορυφαίου επιπέδου, περνούν παρατεταμένες περιόδους ντεφορμαρίσματος. Εδώ ολόκληρος Μέσι και ακόμα ψάχνει τα πατήματά του στην Παρί. Στην περίπτωση όμως του Τραορέ δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι τέτοιο.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτή είναι η φάση του. Όχι το απόλυτο μηδέν, αλλά κάτι κοντά σε αυτό. Πέρυσι για παράδειγμα μέτρησε τρία γκολ και τρεις ασίστ σε 41 συμμετοχές και 2850 αγωνιστικά λεπτά. Στα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στη Γουλβς έχει 10 γκολ και 18 ασίστ σε 151 συμμετοχές. Νούμερα αν μη τι άλλο απογοητευτικά για έναν εξτρέμ. Μάλιστα θα ήταν ακόμη πιο απογοητευτικά αν δεν υπήρχε η εξαίρεση της σεζόν 19/20 που με έξι γκολ και δώδεκα ασίστ έσωσε κάπως τα προσχήματα.

Οι αριθμοί μπορεί να μη λένε πάντα την αλήθεια, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης. Γιατί όσο εντυπωσιακός κι αν είναι ο τρόπος παιχνιδιού ενός ποδοσφαιριστή, δεν έχει την παραμικρή αξία αν δεν μεταφράζεται σε προσφορά για την ομάδα. Και όπως και να το κάνουμε ένα εξτρέμ που δεν σκοράρει και δεν δημιουργεί είναι πρακτικά αδύνατο να προσφέρει στο σύνολο.

Καλή αφορμή να θυμηθούμε τα βασικά

Είναι αλήθεια πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η δύναμη και η ταχύτητα είναι τα δύο βασικότερα στοιχεία. Το παιχνίδι πλέον παίζεται σε έναν ρυθμό και μια ένταση που δύσκολα επιβιώνει κάποιος που δεν διαθέτει έστω ένα από αυτά τα στοιχεία. Όσο τεχνική και να έχει ένας παίκτης, όσο μπαλαδόρος και να είναι, τα βγάζει δύσκολα πέρα αν είναι αργός ή αδύναμος. Οι εξαιρέσεις ελάχιστες και γνωστές σε όλους. Αυτό είναι κάτι που καταλαβαίνουμε ακόμη καλύτερα παρακολουθώντας ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εδώ που το παιχνίδι παίζεται σε ένα βασανιστικά αργό τέμπο, οι ταχυδυναμικοί παίκτες ξεχωρίζουν σαν τη μύγα μέσα στο γάλα και τους βλέπουμε σπάνια στην Ελλάδα. Αυτό συμβαίνει γιατί η δύναμη και η ταχύτητα κοστίζουν ακριβά. Ακόμη κι αν έρθει κάποιος δύσκολα θα παραμείνει για καιρό στη χώρα. Σταματάμε την προσπάθεια να σας πείσουμε -το ξέρετε άλλωστε-  για τη σημασία της δύναμης και της ταχύτητας στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και επιστρέφουμε στον σημερινό μας πρωταγωνιστή.

Μέσω του Ανταμά Τραορέ επιβεβαιώνουμε τον παραπάνω ισχυρισμό, αλλά ταυτόχρονα μας επιτρέπει και μια επιστροφή στα βασικά. Back to basics που λένε και στο χωριό μου. Εξηγούμαστε. Από τη μία ένας παίκτης όπως ο Τραορέ καταφέρνει, επειδή έχει αυτά τα στοιχεία, να παίζει σε μια καλή ομάδα της Premier League και να καλείται στην εθνική Ισπανίας. Από την άλλη όμως επιβεβαιώνεται πως αυτά από μόνα τους δεν αρκούν για να σε κάνουν σπουδαίο.

Για κάθε γραμμωμένο από τα βάρη που δεν κάνει και γυαλιστερό από τα λάδια Ανταμά Τραορέ, υπάρχει ένας ξερακιανός και άχαρος Τόμας Μίλερ. Που ούτε γρήγορος είναι, ούτε δυνατός, ούτε μπορεί να πάει στο ένας με έναν, όμως παραμένει δέκα κλάσεις ανώτερος. Είναι κάπως ανακουφιστικό να βλέπεις ότι ακόμα και σήμερα η ποδοσφαιρική οξυδέρκεια και αντίληψη μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Όσο για τον Τραορέ αν δεν βρει τι να κάνει τα εξαιρετικά του στοιχεία, δεν θα τον πάρουμε ποτέ στα σοβαρά.

Υ.Γ: Καλή χρονιά σε όλους με την ευχή να αφήσουμε πίσω την τελευταία δύσκολη διετία και να πάμε μπροστά. Με υγεία και με προσπάθεια να κρατάμε πάντα την ουσία.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ