ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσετο πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Παρί Σεν Ζερμέν

Παρί Σεν Ζερμέν ή αλλάζεις ή βουλιάζεις…

Πού ακριβώς το πάει η Παρί Σεν Ζερμέν; Ίσως δεν μπορεί ν’ απαντηθεί ακόμα, αλλά πλέον δεν μιλάμε για απλό προβληματισμό βάσει της εικόνας της...

Παρί Σεν Ζερμέν ή αλλάζεις ή βουλιάζεις…

Θα το πάρει το πρωτάθλημα. Δεν γίνεται να το χάσει. Τα θαύματα –όπως το περσινό της Λιλ- συμβαίνουν μία στις εκατό. Και φέτος είμαστε στις άλλες 99. Η Παρί Σεν Ζερμέν κάνει τη μία γκέλα μετά την άλλη εσχάτως και παρόλ’ αυτά παραμένει στο…+11 από τη δεύτερη Νις. Για να καταλάβει κανείς την χαώδη διαφορά που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ligue 1. Δηλαδή αν η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο δεν πετούσε… μόνιμα βαθμούς τη τελευταία εβδομάδα, πού θα ήταν η απόστασή της από τις υπόλοιπες;

Κάτι δεν πάει καλά, πάντως, στους Παριζιάνους. Κι αυτό είναι fact. Πώς γίνεται διαφορετικά στα τελευταία πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος να μετρά 1 νίκη και 4 ισοπαλίες; Είναι σχεδόν αδιανόητο! Αλλά συμβαίνει. Ίσως είναι μία περίοδος ντεφορμαρίσματος; Ισως είναι η χαλάρωση από την τεράστια διαφορά που έχει αποκτήσει; Άνθρωποι είναι και οι Παριζιάνοι, με πόση διάθεση να παίξουν ένα ματς με τη Λοριάν όταν τα πάντα έχουν κριθεί προ πολλού. Σεβαστά όλα αυτά, αλλά σε ένα μήνα έρχεται το Champions League. Εκεί όπου μοναδικός στόχος είναι η κατάκτηση του τίτλου. Τίποτα λιγότερο.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Πώς με τέτοια εικόνα η παρέα των Μέσι και Μπαπέ θα ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρεάλ Μαδρίτης –σε πρώτη φάση; Ναι, η απλοϊκή απάντηση ίσως κρύβεται στο… κλασικό κίνητρο. Όπως είπαμε και παραπάνω, είναι ανθρώπινο ένας παίκτης να «βαριέται» να παίξει με την… Χ Λοριάν όταν δεν υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον. Ισως αυτό όμως να γίνει και δεύτερη… φύση των πρωτευουσιάνων και στο τέλος να τρέχουν και να μην φτάνουν.

Κανένα γκολ παιδιά;

Είναι επίσης ενδεικτικό πως εσχάτως δεν σκοράρουν. Για την ακρίβεια σκοράρουν με το σταγονόμετρο. Πάντα για τα δεδομένα και τα υπερόπλα που έχουν στη διάθεσή τους. Στα τελευταία πέντε ματς πρωταθλήματος, από την 1η Δεκέμβρη δηλαδή, έχουν βρει δίχτυα δύο φορές κόντρα στη Μονακό, από μία απέναντι σε Λανς, Λοριάν, Λιόν και μηδέν ενεργητικό με αντίπαλο τη Νις. Στα τρία εξ αυτών δεν συνυπήρξαν Μέσι και Μπαπέ, αν μπορεί να θεωρηθεί ως δικαιολογία. Αν και δεν είναι πως έχουν βγάλει μάτια φέτος στη συνύπαρξή τους. Κάθε άλλο..Συν τοις άλλοις, το να λείπει είτε ο Αργεντινός, είτε ο Γάλλος, κόντρα σε αυτό το επίπεδο των ομάδων και να παίζει ο Ικάρντι δεν είναι ακριβώς και… απελπιστικό. Όσο κι αν μπορεί να λείπει ο Νεϊμάρ…

Την ίδια ώρα, η πίεση είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη πάνω στον Ποτσετίνο. Μοιάζει δεδομένο πως δεν θα συνεχίσει στην ομάδα αν δεν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Ισως να μην θέλει και ο ίδιος, εδώ που τα λέμε, αφού η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπάρχει πάντα στο μυαλό του. Και είναι εξίσου μια πραγματικότητα πως δεν έχει «κολλήσει» το γυαλί με την Παρί ως τώρα… Όπως και τα δημοσιεύματα που προκύπτουν εσχάτως περί απόφασης του Μέσι να φύγει το καλοκαίρι, σίγουρα δεν βοηθούν. Όπως, προφανώς και η…Μπαπεδιάδα με το φεύγει για Ρεάλ ή μένει στους Γάλλους.

Πιθανώς όλα αυτά σε ένα μήνα να αποτελούν απλώς ιστορία. Ισως με τη Ρεάλ και το μέγα κίνητρο που θα υπάρχει, η Παρί Σεν Ζερμέν να βγάζει μάτια και να εκτεθούν όλοι οι επικριτές. Μετά Χριστόν προφήτες όμως… Διότι με τα υπάρχοντα δεδομένα, η κατάσταση μοιάζει αρκετά μπλεγμένη.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ