ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Μουρίνιο κατρακυλά ασταμάτητα στην κατηφόρα της γελοιότητας!

Ο Ζοζέ Μουρίνιο περνά δύσκολα -και- στη Ρόμα και γι’ αυτό κατηγορεί οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον εαυτό του.

Ο Μουρίνιο κατρακυλά ασταμάτητα στην κατηφόρα της γελοιότητας!

Η πτωτική πορεία στην καριέρα του Ζοζέ Μουρίνιο είναι κάτι που παρατηρούμε εδώ και καιρό. Το «κάθε πέρυσι και καλύτερα» είναι μια φράση που ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του Πορτογάλου -άλλοτε κορυφαίου- τεχνικού. Μετά το πρωτάθλημα της σεζόν 14/15 τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο και η μια αποτυχία διαδέχεται την άλλη. Το χειρότερο απ’ όλα όμως είναι πως ο ίδιος αντιδρά σε αυτές τις αποτυχίες με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ακόμη μια χαμένη ευκαιρία

Η πρόσληψη του Μουρίνιο από τη Ρόμα προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Ακόμα κι αν οι μετοχές του βρίσκονταν σε διαρκή πτώση, ο Πορτογάλος είχε όνομα βαρύ σαν ιστορία. Λίγοι περίμεναν πως μια προσωπικότητα όπως αυτός, θα έριχνε τόσο πολύ τα στάνταρ του και θα αναλάμβανε μια ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν ανήκει στις κορυφαίες της Ευρώπης. Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη προοπτική του έδινε τη δυνατότητα να ηρεμήσει.

Να πάρει απόσταση από τις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού και να βρει τον εαυτό του, δουλεύοντας σε πιο… χαμηλούς ρυθμούς. Οι συνθήκες έμοιαζαν ιδανικές. Το ιταλικό πρωτάθλημα αναμφίβολα ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού που προτιμά. Αργό τέμπο, κλειστές άμυνες, λάτρεις της τακτικής. Άλλωστε στο προηγούμενό του πέρασμα από τη Serie A, ο Μουρίνιο είχε θριαμβεύσει σαν τεχνικός της Ίντερ. Η Ρόμα του έδινε ένα ρόστερ που δεν ήταν και το καλύτερο στη χώρα αλλά σίγουρα είχε δυνατότητες. Η διοίκηση φρόντισε μάλιστα να στηρίξει τη νέα προσπάθεια με τον Πορτογάλο στον πάγκο.

Του έφερε παίκτες που γέμισαν τα κενά, με τη μεταγραφή του Άμπραχαμ να είναι εκείνη που ξεχωρίζει. Σε ένα πρωτάθλημα που όλες οι παραδοσιακές δυνάμεις ξεκινούσαν τη σεζόν, με αρκετά ζητήματα, η Ρόμα του Μουρίνιο έβλεπε μπροστά της πρόσφορο έδαφος. Κάποιοι την αντιμετώπιζαν ακόμη και ως ένα επικίνδυνο αουτσάιντερ για τον τίτλο. Μια ομάδα που παραδοσιακά έχει υψηλές βλέψεις και παραδοσιακά απογοητεύει, είχε πλέον τον κατάλληλο άνθρωπο στην άκρη του πάγκου. Έναν προπονητή που ήξερε καλά από πρωταθλητισμό, πίεση και μπορούσε να μεταδώσει στους παίκτες του τη σωστή νοοτροπία.

Ο Μουρίνιο ήταν και είναι ο μεγαλύτερος σταρ αυτής της ομάδας. Μόνο που αυτό δεν τον βοηθά να φέρει τα αποτελέσματα που οι «Τζιαλορόσι» περίμεναν από εκείνον. Μετά από 21 παιχνίδια η Ρόμα έχει συγκεντρώσει 32 βαθμούς. Η συγκομιδή αυτή την φέρνει στο -9 από την τετράδα και στο -17 από την κορυφή. Όλα αυτά με την 4η Αταλάντα και την 1η Ίντερ να έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Φταίνε όλοι εκτός από αυτόν

Όπως καταλαβαίνετε η θέση της Ρόμα στον βαθμολογικό πίνακα δεν δικαιολογεί τον ντόρο που έγινε γύρω από το όνομα του Μουρίνιο όταν αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τον ιδιαίτερα παχυλό μισθό που λαμβάνει ο Πορτογάλος για να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Βέβαια ο ίδιος μπορεί να πιστεύει πως αξίζει και ακόμα περισσότερα χρήματα. Άλλωστε όπως δηλώνει με κάθε αφορμή, πάντα υπάρχει κάτι που φταίει για τις ήττες της ομάδας του, εκτός φυσικά από αυτόν.

Μια θα είναι οι παίκτες του, μια η διαιτησία, μια οι δημοσιογράφοι, μια η θέση των πλανητών ή οποιοδήποτε άλλο πιθανό και απίθανο σενάριο. Στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στη Γιουβέντους, η Ρόμα βρέθηκε να προηγείται με 3-1 μέχρι και το 70ο λεπτό της αναμέτρησης. Από τότε μέχρι και το 77, δέχτηκε τρία γκολ και τελικά έχασε το παιχνίδι με 3-4. Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Μουρίνιο προχώρησε στην παρακάτω δήλωση.

«Για 70′ ελέγχαμε πλήρως την αναμέτρηση. Η ομάδα μου έπαιξε πραγματικά καλά και δεν έδινε ευκαιρίες στους αντιπάλους. Μετά ξαφνικά πέσαμε ψυχολογικά! Μετά το 3-2, κυρίευσε η Γιουβέντους κι εμείς φοβηθήκαμε για κάποιον λόγο. Εγώ δεν είχα κάποιο πρόβλημα αλλά οι παίκτες μου είχαν! Υπάρχει ψυχολογικό κόμπλεξ σε όλους τους παίκτες. Όταν έχεις πέσει τόσο χαμηλά, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να σηκωθείς και να δείξεις χαρακτήρα. Αλλά υπάρχουν αρκετοί στα αποδυτήριά μας που είναι αδύναμοι χαρακτήρες. Εγώ από μόνος μου δεν μπορώ να τα διορθώσω όλα! Θέλω βοήθεια από την ομάδα και την διοίκηση. Θέλω να δουλεύω όλες τις μέρες και να φτάσω ψηλά τον σύλλογο».

Πριν μερικές μέρες είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις ενάντια της διαιτησίας στην ήττα από τη Μίλαν, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε επιτεθεί φραστικά σε δημοσιογράφο μετά την τριάρα από την Ίντερ. Τρία ντέρμπι, τρεις ήττες καμία ανάληψη ευθύνης. Κάπως τραγικό αυτό για κάποιον που μετρά εφτά ήττες σε ισάριθμα ντέρμπι απέναντι σε Γιουβέντους, Ίντερ, Μίλαν και Λάτσιο. Πόσο πιο κάτω ρε Ζοζέ;

Καταστρέφει την εικόνα του

Είναι ξεκάθαρο πως ο Μουρίνιο δεν είναι αυτός που ήταν. Μάλιστα πλέον ελάχιστοι είναι εκείνοι που θεωρούν ότι μπορεί να επιστρέψει στα παλιά του στάνταρ. Να είναι δηλαδή προπονητής σε ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ και να διεκδικεί τους σημαντικότερους τίτλους. Για εμάς ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα του Μουρίνιο δεν είναι αυτό. Ο Πορτογάλος δεν λέει να χωνέψει με τίποτα, ότι πλέον δεν βρίσκεται στο προσκήνιο. Ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά του είναι τέτοια που δεν του επιτρέπουν. Αυτός πάντα θα θεωρεί τον εαυτό του κορυφαίο.

Πάντα θα βρίσκει δικαιολογίες που οι ομάδες του δεν πάνε καλά. Η διαδικασία αυτή όμως του κάνει περισσότερο κακό απ’ ότι ο ίδιος αντιλαμβάνεται. Εξελίσσεται σταδιακά σε μια γραφική φιγούρα που θα πει ό,τι ασυναρτησία του κατέβει στο κεφάλι για να δικαιολογήσει μια ήττα. Πλέον απασχολεί τον Τύπο περισσότερο με τέτοιου είδους δηλώσεις παρά με τη δουλειά του. Όταν μάλιστα πάρει και καμιά καλή νίκη, μιλάει με ένα απίστευτο τουπέ που στην πραγματικότητα δεν έχει καμία βάση.

Φέτος η μοναδική μεγάλη νίκη που έχει πάρει η Ρόμα είναι το 1-4 απέναντι στην Αταλάντα. Μπορεί το συγκεκριμένο σκορ να είναι μαγική εικόνα και να μην αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς, όμως παραμένει ένα σημαντικό αποτέλεσμα. Μετά τον αγώνα λοιπόν, ο Μουρίνιο είπε: «Άκουγα συνεχώς ότι έχουν περάσει 19 μήνες από τότε που η Ρόμα κέρδισε μία ομάδα της κορυφαίας πεντάδας. Τώρα μπορείς να πεις ότι έχουν περάσει 20 λεπτά». Μετά από εκείνη τη δήλωση ακολούθησαν μία ισοπαλία και δύο ήττες.

Ο Μουρίνιο δείχνει να έχει χάσει το παιχνίδι πάνω απ’ όλα σε προσωπικό επίπεδο. Δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατηφόρα που έχει πάρει η καριέρα του εδώ και χρόνια. Μετά τα αποτυχημένα περάσματα από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ, οδεύει ολοταχώς προς μια ακόμη απόλυση στη Ρόμα. Ακόμα και για όσους δεν τον συμπαθούν ιδιαίτερα, η κατάσταση που έχει περιέλθει προκαλεί στεναχώρια. Γιατί κάποτε υπήρξε πραγματικά Special.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ