ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Γιουβέντους

Αλέξις Σάντσες και… τάβλα η Γιουβέντους (vid)

Ίντερ και Γιουβέντους πήγαιναν ολοταχώς στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Αλέξις Σάντσες όμως με μια του επαφή πέτυχε «χρυσό» γκολ στο Σαν Σίρο δίνοντας στο 120' το τρόπαιο (2-1) στους Μιλανέζους.

Αλέξις Σάντσες και… τάβλα η Γιουβέντους (vid)

Το πρώτο τρόπαιο στην Ιταλία για το 2022 ανήκει στην Ίντερ. Οι πρωταθλητές Ιταλίας επικράτησαν στον τελικό του SuperCoppa της Γιουβέντους με 2-1 και σήκωσε στον ουρανό του Σαν Σίρο ένα ακόμη τρόπαιο. Ο Αλέξις Σάντσες ήταν ο άνθρωπος που έκανε τη διαφορά σκοράροντας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ο έμπειρος φορ στο 120′ με ένα του άγγιγμα έκανε το 2-1 και χάρισε την κούπα στην ομάδα του.

Το ματς

Τελικός του SuperCoppa Ιταλίας με τις Ίντερ και Γιουβέντους να διεκδικούν το βράδυ της Τετάρτης το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στα ιταλικά γήπεδα. Μια αναμέτρηση που πριν τη σέντρα είχε φαβορί την πρωταθλήτρια Ίντερ και αουτσάιντερ τη «Μεγάλη Κυρία». Στο χορτάρι του Σαν Σίρο όμως και οι δύο ομάδες έδειξαν να παλεύουν στα ίσια. Στο πρώτο ημίχρονο οι «μπιανκονέρι» στάθηκαν εξαιρετικά στο παιχνίδι. Ναι μεν είχαν παραχωρήσει την κατοχή της μπάλας στην ομάδα του Ιντζάκι ωστόσο βρίσκονταν πάντοτε εντός ρυθμού.

Στο 25′ μάλιστα ήταν και αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο παιχνίδι. Ο Κουλουσέφσκι έκανε την επέλαση από τα δεξιά. Η μπάλα πέρασε στον Μοράτα, εκείνος στη συνέχεια την έσπασε και ο ΜακΚένι με όμορφη κεφαλιά έκανε το 1-0. Το γκολ του Αμερικανού πανηγυρίστηκε έντονα από την ομάδα του Αλέγκρι. Από εκείνο το σημείο και έπειτα όμως η Ίντερ έδειξε τα δόντια της.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας πήραν εξ ολοκλήρου την κατοχή της μπάλας και πίεσαν για την άμεση ισοφάριση. Αυτή τελικά ήρθε δέκα λεπτά μετά το 1-0 της Γιουβέντους. Δράστης για τους Μιλανέζους ο Λαουτάρο Μαρτίνες. Ο Αργεντινός ανέλαβε στο 35′ να εκτελέσει το πέναλτι – αυστηρό – που κέρδισε η ομάδα του. Σημάδεψε σωστά και έγραψε το 1-1, αποτέλεσμα που διατηρήθηκε ως το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Καλύτερη η Ίντερ σε κατοχή και σε ευκαιρίες – Έμεινε όρθια στο 90λεπτο η Γιουβέντους

Στην επανάληψη η Ίντερ ήταν αυτή που και πάλι προσπαθούμε με καλύτερες προυποθέσεις να πετύχει άλλο ένα γκολ. Οι προσπάθειες της ομάδας του Ιντζάκι όμως δεν έβρισκαν αποτέλεσμα. Η Γιουβέντους παίζοντας σφικτά όλο το δεύτερο 45λεπτο κατάφερε να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τα ατού της Ίντερ. Έτσι οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια του αγώνα στο 1-1. Το παιχνίδι πήγε στην παράταση εκεί όπου σημαντικό παράγοντα έπαιξε η κούραση. Αμφότερες δε θέλησαν να ρισκάρουν ιδιαίτερα δείχνοντας πως προτιμούσαν ο τίτλος να κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι. Ουδείς όμως υπολόγιζε στον Αλέξις Σάντσες. Ο έμπειρος επιθετικός έχοντας περάσει ως αλλαγή ήταν ο άνθρωπος που καθόρισε τον τελικό. Με μια δική του επαφή η μπάλα βρέθηκε στα δίχτυα της Γιουβέντους στο τελευταίο λεπτό της παράτασης. Η Ίντερ έτσι κατέκτησε το SuperCoppa Ιταλίας.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ