ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Άρσεναλ

Blog Άρσεναλ: Ο Τζάκα είναι το παρελθόν που πρέπει να αφήσει πίσω

Ο Γκράνιτ Τζάκα άφησε εκτεθειμένη σε ένα ακόμη παιχνίδι την ομάδα του, επιβεβαιώνοντας ότι έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να είχε αποχωρήσει.

Blog Άρσεναλ: Ο Τζάκα είναι το παρελθόν που πρέπει να αφήσει πίσω

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού εστί, λέει ο αρχαίος σοφός λαός και στην περίπτωση του μέσου της Άρσεναλ, Γκράνιτ Τζάκα, ταιριάζει γάντι. Ο Ελβετός ποδοσφαιριστής έχει υποπέσει στο σφάλμα της αποβολής, όχι μία ούτε δύο αλλά 6 φορές στην καριέρα του στην Άρσεναλ.

Η πιο πρόσφατη «κόκκινη κάρτα» άφησε εκτεθειμένη την ομάδα του στην πιο δύσκολη έδρα της Αγγλίας. Στο «Άνφιλντ». Για 70 λεπτά, οι «κανονιέρηδες» στερήθηκαν το δικαίωμα νίκης εξαιτίας ενός ανόητου μαρκαρίσματος του Γκράνιτ Τζάκα. Ο λόγος που το χαρακτηρίζουμε ανόητο είναι ότι ενώ έχει δει 2 φορές τον αντίπαλο του, αποφασίζει να πέσει για ένα τάκλιν που εμπεριέχει τεράστιο ρίσκο.

Ευτυχώς για εκείνον, η ομάδα του έφερε εις πέρας μία φαινομενικά αδύνατη αποστολή. Κράτησε το παιχνίδι στη λευκή ισοπαλία στον πρώτο ημιτελικό του Λιγκ Καπ.

Δεν είναι η πρώτη φορά – δε θα είναι και η τελευταία

Ένας άνθρωπος που κάνει τα ίδια λάθη, δεν είναι σοφός γιατί δε μαθαίνει από αυτά. Ο Τζάκα έχει κάνει υπερβολικά πολλά για να θεωρήσουμε ότι κάτι θα αλλάξει στο μέλλον. Αν δε μας πιστεύετε, αρκεί να σας παραθέσουμε ορισμένα στατιστικά στην καριέρα του στην Άρσεναλ.

  • Αποβολές: 6
  • Κίτρινες κάρτες: 48
  • Λάθη που οδήγησαν σε γκολ: 9
  • Φάουλ: 245

Πέρα από τα στατιστικά, όμως, και η συμπεριφορά του 29χρονου είναι τέτοια που δε δικαιολογεί την παραμονή του στο σύλλογο. Κανείς φίλαθλος της Άρσεναλ, άλλωστε, δε θα ξεχάσει ότι είχε βγάλει τη φανέλα όταν είχε γιουχαιστεί κατά την αντικατάστασή του, σε ένα ματς με την Κρίσταλ Πάλας, το 2019.

Επίσης, κανείς δε θα ξεχάσει ότι είχε πει δημοσίως ότι θέλει να αγωνιστεί για τη Ρόμα του Μουρίνιο, προτού τελικά ανανεώσει με την Άρσεναλ.

Ένας παίκτης χωρίς αυτογνωσία

Όσα ματς και να παίξει ο Τζάκα δεν πρόκειται να ωριμάσει. Δε το λέμε εμείς. Το λένε οι ίδιες οι δηλώσεις του, οι οποίες δείχνουν ότι δεν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα.

Ειδικότερα, πρόσφατα υποστήριξε ότι του έχει βγει το όνομα στο χώρο των διαιτητών.

«Μια φορά θυμάμαι ότι δέχτηκα κόκκινη κάρτα και ο ρέφερι είπε σε ένα συμπαίκτη μου ΄Ξέρεις πως είναι ο Γκράνιτ. Χάνει το μυαλό του΄. Απλώς επειδή έχασα το μυαλό μου κόντρα στη Μπέρνλι, για παράδειγμα, δε σημαίνει ότι αυτό συμβαίνει κάθε φορά. Το να με βάζεις σε ένα κουτάκι τόσο εύκολα νομίζω είναι λάθος» είχε πει.

Η έλλειψη αυτογνωσίας, όμως, φάνηκε ακόμα περισσότερο στην επόμενη δήλωση του.

«Όταν ήρθα στην Πρέμιερ άπαντες έλεγαν ότι μπορείς να κάνεις σκληρά τάκλιν και το αγάπησα. Βλέπεις, όμως, κάποια τάκλιν και φαντάζομαι ότι αν ήμουν εγώ σε αυτή τη θέση, θα δεχόμουν κατευθείαν κόκκινη. Αυτό κάποιες φορές με σταματάει από το να πάω στη μπάλα, όπως θέλω. Αν ρισκάρω κινδυνεύω περισσότερο από κάθε άλλο παίκτη στην Πρέμιερ Λιγκ να κοκκινιστώ. Ίσως κάνω λάθος αλλά έτσι νιώθω. Γι αυτό το λόγο κάποιες φορές σταματάω τον εαυτό μου από το να πηγαίνω σε επικίνδυνα τάκλιν».

Η Άρσεναλ φέρει τεράστιο μερίδιο ευθύνης

Ο Τζάκα φυσικά, βρίσκει και τα κάνει. Για να φτάσει να διανύει το 6ο έτος στο Βόρειο Λονδίνο σημαίνει ότι οι άνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις, θεώρησαν ότι είναι χρήσιμος για το club.

Έφτασαν, μάλιστα, στο σημείο να ανανεώσουν το συμβόλαιο του το περασμένο καλοκαίρι. Ο Τζάκα ανανέωσε μέχρι το καλοκαίρι του 2024, με τη δυνατότητα επέκτασης για έναν ακόμη χρόνο.

Πρόκειται για μία επιπόλαιη απόφαση, καθώς στηρίχθηκε κυρίως στις καλές εμφανίσεις του Ελβετού στο πρόσφατο EURO. Ωστόσο, λίγες καλές εμφανίσεις δε μπορούν να σβήσουν το αμαρτωλό παρελθόν του.

Η Άρσεναλ είναι φορτωμένη με ένα βαρύ συμβόλαιο και έναν παίκτη που αποτελεί βαρίδι στην προσπάθεια της να πάει μπροστά. Η ομάδα του Αρτέτα έχει κάνει άλματα προόδου και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Όσο, όμως, έχει τον Τζάκα στο ρόστερ της, θα θυμάται ότι δεν απέχει πολύ από τη μίζερη πραγματικότητα των προηγουμένων ετών.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ