ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρεάλ Μαδρίτης

Η «Βασίλισσα» στον θρόνο της (vid)

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το αφεντικό της Ισπανίας. Η «Βασίλισσα» επικράτησε καθαρά και ξάστερα της Αθλέτικ Μπιλμπάο με 2-0 και κατέκτησε με ευκολία το SuperCopa Ισπανίας.

Η «Βασίλισσα» στον θρόνο της (vid)

Δεν άφησε στιγμή κανέναν να την αμφισβητήσει. Η Ρεάλ Μαδρίτης με πειστική εμφάνιση από την αρχή μέχρι το τέλος επικράτησε 2-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο και κατέκτησε το SuperCopa Ισπανίας. Μόντριτς και Μπενζεμά πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι.

Το ματς

Ρεάλ Μαδρίτης και Αθλέτικ Μπιλμπάο τέθηκαν αντιμέτωπες στη Σαουδική Αραβία με έπαθλο το τρόπαιο του SuperCoppa Ισπανίας. Οι δύο ομάδες έφθασαν στον τελικό προσπερνώντας τα εμπόδια των Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης αντίστοιχα. Η «Βασίλισσα» όντας σε περίοδο εξαιρετικής φόρμας ήθελε από την αρχή του αγώνα να δείξει πως αυτή θα είχε τον ρόλο του αφεντικού.

Από την άλλη οι Βάσκοι βολεύοντας με αυτό, ήθελαν να έχουν τον ρόλο του αουτσάιντερ. Η αρχή του αγώνα βέβαια τους βρήκε να επιτίθενται πρώτοι και να προσπαθούν να παραβιάσουν την εστία του Τιμπό Κουρτουά. Η Ρεάλ ωστόσο κατάφερε να αμυνθεί σωστά και να περιορίσει τη δράση των Ινιάκι Γουίλιαμς και Σάνσετ. Όσο περνούσε ο χρόνος μάλιστα μπόρεσε να ισορροπήσει και ακόμη περισσότερο στη συνέχεια να μετατοπίσει το παιχνίδι στο μισό της Μπιλμπάο. Βινίσιους και Ροντρίγκο με τις επελάσεις του από τα πλάγια προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στους Βάσκους.

Σε μια από αυτές μάλιστα ήρθε και το γκολ για τη «Βασίλισσα». Στο 38′ η Ρεάλ βγήκε στην αντεπίθεση. Η μπάλα πέρασε στα πόδια του Ροντρίγκο από τα δεξιά. Ο Βραζιλιάνος έκοψε μέσα, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Μόντριτς και ο Κροάτης… μεγαλούργησε. Εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση και η μπάλα στα δίχτυα του Ουνάι Σιμόν. Αυτή η φάση έμελλε να σημαδέψει το πρώτο ημίχρονο του τελικού.

Ο Μπενζεμά… τελείωσε τους Βάσκους

Στην επανάληψη, Οι Μαδριλένοι μπήκαν με σκεπτικό να τελειώσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα την υπόθεση τίτλος. Στο 51′ η Ρεάλ κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο μετρ του είδους, Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος πήρε την μπάλα, την τοποθέτησε στην άσπρη βούλα και στη συνέχεια την έστειλε στα δίχτυα της Μπιλμπάο. Με το 2-0 στην πλάτη οι Βάσκοι έπρεπε να βγουν μπροστά για να πιέσουν τη Ρεάλ και να μπουν με ένα γκολ ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα.

Οι Μαδριλένοι όμως με άμυνα που τσακίζει κόκκαλα δεν άφησαν στιγμή τον αντίπαλο να πιστέψει σε κάτι. Η μοίρα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ποτέ. Στο 88′ η Μπιλμπάο κέρδισε πέναλτι και την αποβολή του Έντερ Μιλιτάο. Ο Ραούλ Γκαρσία το εκτέλεσε αλλά ο Κέρβερος Κουρτουά το απέκρουσε. Η Ρεάλ Μαδρίτης στο φινάλε πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην Ισπανία για το 2022.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ