ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

«Ξεμπούκωσε» η Λίβερπουλ – Σκαρφάλωσε μία θέση (vid)

Η Λίβερπουλ επικράτησε εντός έδρας της Μπρέντφορντ με 3-0 και σκαρφάλωσε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ.

«Ξεμπούκωσε» η Λίβερπουλ – Σκαρφάλωσε μία θέση (vid)

Στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής, η Λίβερπουλ υποδέχτηκε την Μπρέντφορντ στο «Άνφιλντ». H ομάδα του Κλοπ πήρε μία πολύ σημαντική τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους. Έτσι, ξεπέρασε την Τσέλσι στη 2η θέση (+2) και βρέθηκε στο -11 από τη Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας και έναν αγώνα λιγότερο.

Στο πρώτο ματς της Πρέμιερ Λιγκ για τη Λίβερπουλ χωρίς τους Σαλάχ και Μανέ, οι «κόκκινοι» έβγαλαν ενέργεια και ενθουσιασμό. Δημιούργησαν πολλές φάσεις, κυρίως από τα πλάγια και πήραν 2 γκολ από παίκτες που ανήκουν στις ρεζέρβες.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Λίβερπουλ είχε αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο 10λεπτο του αγώνα. Έτσι, είχε αναγκάσει την Μπρέντφορντ να αμύνεται χαμηλά στο γήπεδο και να κινδυνεύει. Με το σουτ του Αρνολντ στο 14΄, η Λίβερπουλ απείλησε για πρώτη φορά.

Οι «κόκκινοι» πολιορκούσαν την εστία της Μπρέντφορντ και με σέντρες από τα μπακ επιχειρούσε συνεχώς να φέρει τη μπάλα στην περιοχή.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του Κλοπ ήρθε στο 22΄από μία στατική φάση. Από εκτέλεση κόρνερ ο Φαν Ντάικ πήρε τη δεύτερη μπάλα αλλά ο Φερνάντεζ αποσόβησε το σουτ του από κοντινή απόσταση. Τα κόρνερ ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την εστία των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο.

Παρά την κυριαρχία της, η Λίβερπουλ δυσκολευόταν να δημιουργήσει καθαρές φάσεις μπροστά από το αμυντικό τοίχος της Μπρέντφορντ.

Μετά το πρώτο μισάωρο παιχνιδιού, οι «σφήκες», άρχισαν να ξεθαρρεύουν και απειλήσαν σε 2 περιπτώσεις. Ωστόσο, ισάριθμες φορές,  υποδείχθηκαν σε θέσεις οφσάιντ.

Τελικά, η αδυναμία των φιλοξενούμενων να αμυνθούν στις στατικές φάσεις κόστισε στο 43ο λεπτό. Αυτή τη φορά, ο Φαμπίνιο, κέρδισε τη 2η μπάλα και με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

«Ξεμπούκωσαν» οι κόκκινοι στο 2ο ημίχρονο

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Μπρέντφορντ είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της. Έτσι, απείλησε για πρώτη φορά, παίζοντας κάθετα στο 59, με το σουτ του Μπεμό να βγαίνει λίγο άουτ.

Αυτή η πιο επιθετική προσέγγιση των φιλοξενούμενων ευνοούσε τη Λίβερπουλ γιατί της έδινε την ευκαιρία να βρει περισσότερους χώρους. Κάπως έτσι, ο Ντιόγκο Ζότα είδε την προσπάθειά του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι στο 63ο λεπτό.

H Λίβερπουλ έβρισκε πια πολλούς χώρους και έχασε νέα ευκαιρία με τον Πορτογάλο λίγα λεπτά αργότερα. Τελικά, η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 70ο λεπτό. Ειδικότερα, ο Ρόμπερτσον με σέντρα ακριβείας βρήκε στο 2ο δοκάρι τον Τσαμπερλέιν, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά για το 2-0. Αυτό ήταν το 2ο γκολ του Άγγλου στη φετινή Πρέμιερ.

Το άγχος είχε αποχωρήσει από τα πόδια των γηπεδούχων. Έτσι, σκόραραν και 3ο γκολ μετά από πίεση ψηλά. Αυτή η πίεση οδήγησε σε τραγικό λάθος και ο Μιναμίνο ανέβασε το δείκτη το σκορ στο 3-0. Ο νεοεισελθείς Γκόρντον έχασε ευκαιρία στο 85΄να πετύχει το παρθενικό του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά αστόχησε, με συνέπεια να μείνει μέχρι τέλους αυτό το 3-0.

 

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ