ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Ντε Μπρούιν γίνεται σύμβολο κυριαρχίας της Σίτι στην Premier League!

Ο Κέβιν Ντε Μπρούιν καθάρισε το ντέρμπι απέναντι στην Τσέλσι και έστειλε τη Σίτι μια ανάσα από την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου.

Ο Ντε Μπρούιν γίνεται σύμβολο κυριαρχίας της Σίτι στην Premier League!

Αν έπρεπε να παρομοιάσεις την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα με έναν μόνο παίκτη, αυτός θα ήταν σίγουρα ο Κέβιν Ντε Μπρούιν. Ο Βέλγος χαφ είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής μιας ομάδας που τα τελευταία χρόνια έχει μετατρέψει την Premier League σε προσωπική υπόθεση. Το ντέρμπι απέναντι στην Τσέλσι ήταν ένα κομβικό παιχνίδι για τους «Πολίτες». Μια νίκη εκεί θα τους μετέτρεπε από ακλόνητο φαβορί, σε -σχεδόν- σίγουρους πρωταθλητές. Τελικά η νίκη ήρθε με την υπογραφή του Βέλγου μαέστρου, ο οποίος εξελίσσεται στην πλέον εμβληματική φιγούρα της Σίτι, στα χρόνια που κυριαρχεί καθολικά στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube 

Ο καλύτερος «Πολίτης»

Ο Κέβιν Ντε Μπρούιν δεν χρειάζεται συστάσεις. Αποτελεί εδώ και χρόνια τον κορυφαίο επιτελικό μέσο στον πλανήτη και έναν από τους καλύτερους παίκτες γενικότερα. Φαντάζομαι δεν υπάρχει κανείς που να το αμφισβητεί αυτό. Ο Βέλγος αποδεικνύει εδώ και χρόνια, πως η θέση του στην ελίτ του αθλήματος του αξίζει και με το παραπάνω. Είναι ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες στην Ευρώπη, καθώς εμφανίζει εντυπωσιακή συνέπεια στην απόδοσή του εδώ και χρόνια. Για την ακρίβεια από τον Γενάρη του 2014 που έφυγε από την Τσέλσι και πριν ακόμα πάει στη Σίτι.

Μην ξεχνάτε πως η μιάμιση σεζόν του με τη Βόλσφμπουργκ ήταν υψηλότατου επίπεδου. Τόσο που ανάγκασε τους «Πολίτες» να δαπανήσουν 76 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι του 2015 για να τον κάνουν δικό τους. Η συγκεκριμένη μεταγραφή ανήκει σίγουρα στις κορυφαίες της δεκαετίας και ίσως και στην ιστορία της Premier League συνολικά. Ο Βέλγος έγινε με το καλημέρα απαραίτητος για τη Σίτι και στα εφτά χρόνια που βρίσκεται εκεί δεν σταμάτησε ποτέ να βρίσκεται ανάμεσα στους διακριθέντες.

Η παρουσία του μέσα στο γήπεδο είναι επιβλητική και ο τρόπος με τον οποίο οργανώνει το παιχνίδι εντυπωσιακός. Από τότε που οι Άραβες αγόρασαν την ομάδα και την άλλαξαν επίπεδο, η γαλάζια φανέλα έχει φορεθεί από πολλούς παιχταράδες που είναι γνωστοί σε όλους. Θα μας επιτρέψετε ωστόσο να θεωρήσουμε πως ο καλύτερος από όλους ήταν και είναι ο Κέβιν Ντε Μπρούιν.

Ένας παίκτης που στα εφτά χρόνια που βρίσκεται στον σύλλογο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάκτηση τριών και προσεχώς τεσσάρων τίτλων. Η φετινή χρονιά είχε κάποιες δυσκολίες για εκείνον. Η απόφασή του να παίξει τραυματίας στο Euro 2020 τον επηρέασε με αποτέλεσμα να έχει ένα μουδιασμένο ξεκίνημα. Στη συνέχεια νόσησε από κορονοϊό και χρειάστηκε κάποιος καιρός μέχρι να βρει πατήματα. Όταν όμως αυτό έγινε, ήταν ξανά ο παίκτης που όλοι θαυμάζουμε. Εκείνος που οδηγεί τη Σίτι σε τεράστιες επιτυχίες.

Σύμβολο κυριαρχίας

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι μια ομάδα που έχει κυριαρχήσει καθολικά στην Premier League την τελευταία πενταετία. Με εξαίρεση τη σεζόν 19/20 που έχασε τον τίτλο από τη Λίβερπουλ, η ομάδα του Πεπ έχει σαρώσει τα πάντα. Μάλιστα η αντίδραση που έβγαλε όταν οι «Κόκκινοι» αμφισβήτησαν την κυριαρχία της ήταν εντυπωσιακή. Το περσινό πρωτάθλημα κατακτήθηκε με άνεση και όλα δείχνουν πως το ίδιο θα συμβεί και φέτος.

Όλα αυτά σε ένα πρωτάθλημα που κατά κοινή ομολογία, αποτελεί το πιο ανταγωνιστικό στον κόσμο. Όπως είναι λογικό μια ομάδα που πετυχαίνει τόσο μεγάλα κατορθώματα, γεννά προσωπικότητες που μένουν στην ιστορία. Ποδοσφαιριστές που στιγματίζουν μια εποχή και αντικατοπτρίζουν στις συνειδήσεις την κυριαρχία μιας ομάδας σε μια συγκεκριμένη ιστορική περίοδο. Είτε μας αρέσει, είτε όχι, η Μάντσεστερ Σίτι κάνει κουμάντο στην Premier League και το κάνει σε μια εποχή που το επίπεδο του πρωταθλήματος βρίσκεται στα ύψη.

Το πετυχαίνει απλά επειδή είναι καλύτερη. Έχει φιλοδοξίες, διψάει για διάκριση, δεν γίνεται ποτέ μπλαζέ και έχει έναν προπονητή που βρίσκει συνεχώς τρόπος να την βελτιώνει. Κατά τη διάρκεια της ξέφρενης πορείας της Σίτι υπό τις οδηγίες του Πεπ, η φιγούρα που ξεχωρίζει είναι αυτή του Ντε Μπρούιν. Ή πιο απλά, του καλύτερου παίκτη της καλύτερης ομάδας. Ο Βέλγος χαφ είναι εκείνος που κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν.

Αυτός που ό,τι κι αν αλλάζει δίπλα του μένει σταθερός στη θέση και το ρόλο του στα πλάνα του Γκουαρντιόλα. Ακόμη και τη χρονιά που η Σίτι έχασε τον τίτλο, εκείνος ήταν και πάλι εξαιρετικός. Στα 30 του βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του και έχει ακόμη πολλά να προσφέρει. Στο ματς απέναντι στην Τσέλσι φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και με ένα γκολ κλάσης έστειλε τη Σίτι στο +11 από την κορυφή. Γιατί αν όχι αυτός τότε ποιος;

Όποιος θέλει να της πάρει τα σκήπτρα πρέπει να έχει γερό στομάχι

Στην αρχή της χρονιάς πολλοί προέβλεπαν μια συναρπαστική κούρσα τίτλου στη φετινή Premier League. Η Σίτι μπορεί να κατέκτησε πέρυσι με άνεση τον τίτλο, όμως φέτος τα πράγματα έμοιαζαν αλλιώς. Η Λίβερπουλ μακριά από την περσινή γκίνια με τους τραυματισμούς ήταν έτοιμη να την αμφισβητήσει και πάλι. Η Τσέλσι με τον Τούχελ στον πάγκο άλλαξε πρόσωπο και κέρδισε όπου βρήκε τη Σίτι με τον Γερμανό στον πάγκο. Με την κατάκτηση του Champions League ανάγκασε τους πάντες να την υπολογίσουν σαν διεκδικήτρια. Η Γιουνάιτεντ μετά την περσινή συμπαθητική σεζόν, τις μεταγραφές που έκανε και τη φανέλα που κουβαλάει, έδειχνε πως έχει τη δυναμική να επανέλθει στη διεκδίκηση του τίτλου.

Πράγματι, αν εξαιρέσει κανείς τους «Κόκκινους Διάβολους» που σύντομα αποδείχτηκαν ανέκδοτο, οι υπόλοιπες τρεις ομάδες έδειχναν ικανές να φτάσουν μέχρι τέλους. Από την αρχή του πρωταθλήματος μέχρι τον περασμένο μήνα βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις και σε απόσταση αναπνοής η μία από την άλλη. Κάπου εκεί η Σίτι πάτησε γκάζι και άφησε Λίβερπουλ και Τσέλσι να κοιτάνε την πλάτη της. Με δώδεκα συνεχόμενες νίκες άνοιγε σταδιακά τη διαφορά, η οποία πλέον βρίσκεται σε διψήφια νούμερα.

Και εκεί που περιμέναμε την πιο συναρπαστική κούρσα τίτλου των τελευταίων ετών, η κατάσταση αρχίζει να μοιάζει όλο και περισσότερο με περίπατο. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγινε και πέρυσι δηλαδή. Στο ίδιο περίπου χρονικό σημείο της σεζόν, η Σίτι άρχισε να νικάει όποιον βρει μπροστά της και κατέκτησε τον τίτλο χωρίς ποτέ να νιώσει απειλή.

Μπορεί οι «Πολίτες» να μην έχουν κατακτήσει ακόμη το Champions League που τόσο επιθυμούν, όμως στην Premier League κανείς δεν μπορεί να τους κοιτάξει στα μάτια. Έχουν ανεβάσει τόσο πολύ τον πήχη που για να τους ρίξει κάποιος από το θρόνο, πρέπει να κάνει μια τέλεια σεζόν. Όπως αυτή που έκανε η Λίβερπουλ το 19/20. Σε διαφορετική περίπτωση η κορυφή θα τους ανήκει για αρκετά χρόνια ακόμη. Όχι άδικα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ