ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Υπέροχα νέα για τον Αρτέτα: Υπολογίζει κανονικά τον Όντεγκαρντ! (pic)
Δήλωση ψυχολογίας από Τούχελ: «Εμείς το φαβορί, εμείς θα περάσουμε!»
Αλλάζει τελείως η Μπάγερν Μονάχου από το καλοκαίρι: «Σκοτώνει» πρωτοκλασάτο επιθετικό της!
Γκράνιτ Τζάκα: Η εξιλέωση
Παιδάκι στην Αφρική έφτιαξε το πορτρέτο του Κριστιάνο σε κορμό δέντρου (pic)
Premier League: Ο «καυτός» Πάλμερ έπιασε στην κορυφή τον ντεφορμέ Χάαλαντ
Οι πέντε παίκτες της Μπαρτσελόνα που κινδυνεύουν να χάσουν… την Ατλέτικο
Στη λίστα της Άρσεναλ ο επιθετικός… που την σκότωσε!
Γκβάρντιολ για Μόντριτς: «Υποκλίνομαι στο μεγαλείο του, ηγέτης και εκπληκτικός άνθρωπος»
Η Μπαρτσελόνα μπορεί να προσφέρει απόψε τεράστια χαρά στους φίλους της Ρεάλ
Τρεις παίκτες της Τσέλσι… πλακώθηκαν για το ποιος θα εκτελέσει το πεναλτι (vid)
Ο CEO της Λεβερκούζεν ξέρει το μέλλον και την επόμενη ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο
O Μπούντιμιρ της Οσασούνα εκτέλεσε το χειρότερο πέναλτι όλων των εποχών (vid)
Η Mirror «βλέπει» το επόμενο κεφάλαιο του Γιούργκεν Κλοπ
Η ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα στoν «τελικό» με τον Μπαπέ (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Λιγκ Καπ: «Γουέμπλεϊ επιστρέφουμε» βροντοφώναξε η Λίβερπουλ (vid)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντιόγκο Ζότα, η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 της Άρσεναλ στη ρεβάνς και προκρίθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ.

Λιγκ Καπ: «Γουέμπλεϊ επιστρέφουμε» βροντοφώναξε η Λίβερπουλ (vid)

Στο πλαίσιο της ρεβάνς για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ, η Άρσεναλ υποδέχτηκε την Λίβερπουλ στο «Εμιρέιτς». Στο πρώτο παιχνίδι το παιχνίδι ίχε λήξει ισόπαλο.

Στον επαναληπτικό, η Λίβερπουλ μετά από ένα φτωχό πρώτο 15λεπτο ήταν αψεγάδιαστη και με 2 γκολ του Ζότα, προκρίθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ. Έτσι, μετά από 6 χρόνια θα επιστρέψει στο «Γουέμπλεϊ» εκεί που θα αντιμετωπίζει την Τσέλσι. Οι «κόκκινοι» θα διεκδικήσουν για 9η φορά στην ιστορία τους το τρόπαιο στην 13η τους παρουσία σε τελικό Λιγκ Καπ.

TO ΜΑΤΣ:

Η Άρσεναλ ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση και ήταν αυτή που απείλησε πρώτη. Μόλις στο 5ο λεπτό κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή αλλά το χτύπημα του Λακαζέτ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι «κανονιέρηδες» πίεζαν ψηλά προκαλώντας προβλήματα στην ανάπτυξη των φιλοξενούμενοι. Τα αβίαστα λάθη των αμυντικών της Λίβερπουλ οδηγούσαν σε χαμένες κατοχές. Ωστόσο, την πρώτη φορά που η Λίβερπουλ απορρόφησε την πίεση της Άρσεναλ, σκόραρε και το 1-0.

Ειδικότερα, Στο 20ο λεπτό, οι «κόκκινοι» αντιμετώπισαν το πρέσινγκ και με 3 πάσες η μπάλα έφτασε στον Ντιόγκο Ζότα. Εκείνος, πήγε στο ένας εναντίον ενός με τον Τομιγιάσου. Με μία προσποίηση τον έριξε στο έδαφος και στη συνέχεια συνέκλινε προς την περιοχή. Το τελείωμα του δεν ήταν το πιο καθαρό αλλά ήταν αρκετό για να ανοίξει το σκορ. Ο Ραμσντέιλ είδε τη μπάλα να πηγαίνει αντίθετα από την κίνηση του κορμιού του, με συνέπεια να είναι ανήμπορος να αντιδράσει.

Αυτό το γκολ άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα. Μέχρι το τέλος του 1ου ημιχρόνου, η ομάδα του Αρτέτα είχε την κατοχή της μπάλας. Οι «κόκκινοι» είχαν στηθεί πια στο αμυντικό τους μισό και έκλειναν τους χώρους. Το έκαναν αποτελεσματικά καθώς η μπάλα δεν περνούσε ανάμεσα στις γραμμές. Έτσι, η επιθετική τετράδα της Άρσεναλ δε μπορούσε να γίνει επικίνδυνη και η Λίβερπουλ πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός τέρματος.

Το πήρε προσωπικά ο Ζότα

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Άρσεναλ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει άμεσα μετά από την ψηλή μπάλα του Λοκόνγκα και το άστοχο πλασέ του Λακαζέτ. Η Λίβερπουλ, απάντησε στο 50ο λεπτό. Ο Ντιόγκο Ζότα εξέθεσε αυτή τη φορά τον Μπεν Γουάιτ αλλά ο Γκόρντον σούταρα απογοητευτικά άουτ μέσα από την περιοχή μετά το γύρισμα του Πορτογάλου.

Η ομάδα του Κλοπ απείλησε ξανά από στημένη αλλά το δοκάρι στέρησε από τον Κονατέ το 2-0.

Στο 2ο ημίχρονο, η Λίβερπουλ άφηνε τη μπάλα στην Άρσεναλ αλλά πίεζε πολύ πιο ψηλά. Έτσι, δυσκόλευε πάρα πολύ την ανάπτυξη των γηπεδούχων, αναγκάζοντας τους σε καταδικασμένα γεμίσματα.

Η υπεροχή των «κόκκινων» τελικά καρποφόρησε στο 77ο λεπτό. Σε μία φάση που η άμυνα της Άρσεναλ έμεινε ψηλά, ο Άρνολντ τροφοδότησε με μεγάλη μπάλα τον Ζότα. Εκείνος κοντρόλαρε άψογα τη μπάλα και με υποδειγματικό πλασέ έγραψε το 2-0.

Αυτό το γκολ διέλυσε κάθε αμφιβολία για την ομάδα που έπαιρνε την πρόκριση. Ας σημειωθεί ότι στο τέλος η Άρσεναλ έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Πάρτεϊ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ