ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Βάσκοι με καρδιά… έπνιξαν την Μπαρτσελόνα (vid)

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι η Αθλέτικ Μπιλμπάο κατάφερε να πάρει σπουδαία πρόκριση στους «8» του Copa del Rey επικρατώντας της Μπαρτσελόνα στην παράταση με 3-2.

Βάσκοι με καρδιά… έπνιξαν την Μπαρτσελόνα (vid)

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο με πάθος και ενέργεια κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα (3-2) και να συνεχίσει αυτή στους «8» του Copa del Rey. Οι Βάσκοι με τα γκολ των Μουνιαίν (2) και Ινίγκο Μαρτίνεθ επικράτησε των Καταλανών. Η ομάδα του Τσάβι δέχθηκε άλλη μία… σφαλιάρα μένοντας εκτός από έναν ακόμη στόχο, ίσως αυτόν που έμοιαζε ως ο πιο εφικτός για φέτος. Συγκλονιστικό παιχνίδι στο Σαν Μαμές με γκολάρες, παράταση και πολλές συγκινήσεις.

Το ματς

Η φάση των «16» του Copa del Rey ολοκληρωνόταν στο Σαν Μαμές. Εκεί η Αθλέτικ Μπιλμπάο υποδέχθηκε την Μπαρτσελόνα σε μια σπουδαία μονομαχία με έπαθλο την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης. Ένα ζευγάρι που παραδοσιακά προσφέρει έντονες συγκινήσεις. Απόψε τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να μην είναι και πάλι έτσι. Οι Βάσκοι μπήκαν φουριόζοι στον αγώνα και κατάφεραν να βρουν πολύ νωρίς το γκολ.

Ο Μουνιαίν έγινε κάτοχος της μπάλας και με εκπληκτικό διαγώνιο σουτ κέρδισε τον Τερ Στέγκεν κάνοντας μόλις στο 2′ το 1-0. Η Μπαρτσελόνα όντας από πολύ νωρίς με την πλάτη στον τοίχο έπρεπε να βγει μπροστά και να αναζητήσει την ισοφάριση. Η Μπιλμπάο με σωστό πρέσινγκ δεν άφηνε για μεγάλο χρονικό διάστημα τους Καταλανούς να βρουν χώρους. Στο 21′ όμως η μπάλα κυκλοφόρησε τάχιστα από τους παίκτες του Τσάβι. Ο Μπούσκετς πάσαρε ιδανικά στον Φεράν Τόρες και εκείνος με εκπληκτικό τελείωμα έκανε το 1-1.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου η Αθλέτικ Μπιλμπάο κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι πάτησαν την περιοχή του Τερ Στέγκεν όμως σπατάλησαν την μία ευκαιρία μετά την άλλην. Λίγο όμως οι εκπληκτικές επεμβάσεις του Γερμανού τερματοφύλακα, λίγο η αφέλεια στο τελείωμα των φάσεων από πλευράς Μπιλμπάο και το 1-1 συντρόφευσε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Δραματικό δεύτερο μέρος με δύο γκολ και παράταση – Η Μπιλμπάο πήρε στο τέλος αυτό που άξιζε ενώ η Μπαρτσελόνα έμεινε στον… άσσο

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα ήταν κάπως μοιρασμένα. Η Μπαρτσελόνα μπόρεσε να διαχειριστεί καλύτερη την πίεση της αντιπάλου της. Έτσι και οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους να πετύχουν το γκολ που θα τους χάριζε το προβάδισμα στο σκορ. Όσο περνούσε όμως ο χρόνος και το τέρμα δεν ερχόταν άπαντες έμπαινες σε… μουντ παράτασης. Όλοι εκτός από τον Ινίγκο Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός μπακ στο 86′ έστειλε με δύναμη και πάθος την μπάλα στα δίχτυα της Μπαρτσελόνα κάνοντας το 2-1. Και εκεί που το Σαν Μαμές ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει την πρόκριση ήρθε ο Πέδρι να δώσει συνέχεια στον σπουδαίο αγώνα.

Ο νεαρός χαφ στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας του ματς βρήκε δίχτυα. Ο Ντάνι Άλβες πάσαρε με ψαλιδάκι στον Πέδρι και αυτός με όμορφο τελείωμα έκανε το 2-2 και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί οι Βάσκοι έδειξαν να θέλουν αλλά και να μπορούν περισσότερο από τους αντιπάλους τους. Στο 105′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Ζόρντι Άλμπα. Η φάση εξετάστηκε από το VAR. Ο Μουνιαίν εκτέλεσε σωστά και έγραψε το 3-2.

 

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ