ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Τσαλχάνογλου έβαλε τα κλάματα για το Scudetto της Ίντερ μέσα στο Σαν Σίρο (vid)
Η Αστον Βίλα δίνει τα «κλειδιά» στον δικό της Σερ Άλεξ Φέργκιουσον
Μπαρτσελόνα: Στέλνει στην έξοδο τον Αραούχο με… τρόπο
Πήρε ανάποδες ο Μαρινάκης και μηνύει τον Γκάρι Νέβιλ
Βγαίνει από τη «ναφθαλίνη» ο Ντε Χέα και επιστρέφει στη La Liga
Μετά τον Κλοπ… το χάος – Θλίψη με τον προπονητή που κυνηγά η Λίβερπουλ
Η Ίντερ πάει για… δυναστεία – Οι δύο παιχταράδες που έχει κλείσει για του χρόνου
Επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο τον Λούκας Βάσκεθ η «Βασίλισσα»
Σήκωσε το Scudetto ο Μάρκους Τουράμ – Η αφιέρωση στον Τιερί Ανρί (vid)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ ταξίδεψε στο Νησί αλλά όχι για τη Λίβερπουλ
Λούκας Βάσκεθ: Ο «ελβετικός σουγιάς» της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ίντερ: Έξαλλα πανηγύρια από τους Πρωταθλητές μέσα στο Σαν Σίρο! (vids)
Η Ίντερ πανηγύρισε το Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της Μίλαν! (vids)
Μίλαν – Ίντερ: Ο Τουράμ «τελειώνει» τη Μίλαν και το Πρωτάθλημα! (vid)
Τέλος η σεζόν για τον αστέρα της Μπάγερν – Χάνει και το EURO 2024!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Γερμανία

Στο κυνήγι του τίτλου ακόμα και με… άγχος η Ντόρτμουντ! (vid)

Η Ντόρτμουντ πήγε να κάνει τα εύκολα δύσκολα στην έδρα της Χόφενχαϊμ, αλλά με μια μεστή εμφάνιση πήρε το «διπλό» (3-2) και μένει στο κυνήγι της Μπάγερν Μονάχου.

Στο κυνήγι του τίτλου ακόμα και με… άγχος η Ντόρτμουντ! (vid)

Ο αποκλεισμός από την Ζανκτ Πάουλι στο Κύπελλο Γερμανίας δεδομένα πλήγωσε την Ντόρτμουντ, που ήθελε να δώσει… απαντήσεις. Και το ματς με την Χόφενχαϊμ ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για τους Βεστφαλούς να ξεπεράσουν την κακή παρένθεση και να δείξουν πως φέτος μπορούν να βάλουν δύσκολα στην Μπάγερν Μονάχου για την κατάκτηση της Bundesliga. Κι αυτό ακριβώς έκαναν. Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε έκανε μια μεστή εμφάνιση και αν και… αγχώθηκε στο τέλος έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα που περνάει από την έδρα της Χόφενχαϊμ (3-2) φέτος. Εξαιρετικός ο Μάλεν με δύο ασίστ και την πάσα στο αυτογκόλ του Ράουμ. Βρήκαν δίχτυα Χάαλαντ και Ρόις, με τον Νορβηγό φορ, όμως, να αποχωρεί τραυματίας στο 63′.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

«Μια σου και μια μου» στο πρώτο μέρος

Η Ντόρτμουντ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και πήρε προβάδισμα μόλις στο 6′. Οι παίκτες του Μάρκο Ρόζε «έκρυψαν» την μπάλα με συνεχείς εναλλαγές κι ο Μάλεν γύρισε στον Χάαλαντ που έκανε το 1-0 προ κενής εστίας! Παρόλα αυτά η Χόφενχαϊμ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση μόλις πέντε λεπτά αργότερα. Από εκτέλεση κόρνερ του Γκάιγκερ ο νεοεισελθών Ρουτέρ πήρε την κεφαλιά, αλλά σημάδεψε το δοκάρι του Κόμπελ.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έφτασαν το ίδιο κοντά και στο 22′. Ο Κράμαριτς έκανε τη σέντρα από αριστερά, με τον Ρίτσαρντς να στέλνει και αυτός την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αισθητά. Η Ντόρτμουντ είχε την κατοχή και προσπαθούσε να βρει χώρους, με την Χόφενχαϊμ να ψάχνει τη στιγμή της στην κόντρα. Κάτι που λίγο έλειψε να πετύχει στο 40′. Ο Ρουτέρ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και προσπάθησε να γυρίσει στον Κράμαριτς, με τον Ακάντζι να διώχνει την τελευταία στιγμή πριν ο Κροάτης σκοράρει.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όμως, η Χόφενχαϊμ κατάφερε να βρει την ισοφάριση. Ο Μπεμπού έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά κι ο Κράμαριτς με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Κόμπελ για το 1-1! Μάλιστα, αυτό ήταν το 100ο γκολ του Κροάτη φορ με τη φανέλα των «Κράιχγκαουερ», όντας ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία τους που φτάνει σε αυτό τον αριθμό τερμάτων.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό! Ντόρτμουντ

Το «καθάρισε» έστω και με άγχος η Ντόρτμουντ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε επίσης με γρήγορο ρυθμό και η Χόφενχαϊμ λίγο έλειψε να πάρει προβάδισμα στο 47′. Ο Βολφ έκανε κακό γύρισμα προς τα πίσω, ο Ρουτέρ επωφελήθηκε αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ. Ωστόσο, η Ντόρτμουντ ήταν αυτή που πήρε «κεφάλι» στο σκορ στο 58′. Μάλεν και Χάαλαντ συνεργάστηκαν άψογα κι ο Ολλανδός έβγαλε τον Ρόις απέναντι από τον Μπάουμαν, με τον αρχηγό των Βεστφαλών να πλασάρει σωστά για το 2-1!

Μάλιστα, επτά λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ξανά δίχτυα. Ξανά ο Μάλεν έκανε όμορφη προσπάθεια  και γύρισμα από αριστερά, με τον Ράουμ να τη στέλνει άθελα του στα δίχτυα της ομάδας του, «γράφοντας» το 3-1! Η Χόφενχαϊμ, όμως είχε ακόμα… ζωή και στο 77′ κατάφερε να μειώσει. Ο Νταμπούρ βρήκε με ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας τον Ρούτερ κι αυτός πλάσαρε σωστά για το 3-2! Οι γηπεδούχοι έψαχναν την ισοφάριση και λίγο έλειψε να την βρουν στο 90′. Από αναμπουμπούλα στην άμυνα, η μπάλα στρώθηκε στον Ρούντι εντός της περιοχής, αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ.

Με τη νίκη αυτή η Ντόρτμουντ έφτασε τους 43 βαθμούς σε 20 αγωνιστικές και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Bundesliga και στο -3 από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου, που έχει ματς λιγότερο. Από την άλλη η Χόφενχαϊμ έπεσε στην έκτη θέση με 31 βαθμούς σε 20 παιχνίδια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Χόφενχαϊμ (Σεμπάστιαν Χένες): Μπάουμαν, Ρίτσαρντς, Φοχτ, Χούμπνερ (62′ Νόρτβαϊντ), Ράουμ (83′ Μπρουν-Λάρσεν), Μπάουμγκάρτνερ (9′ Ρουτέρ), Στίλερ, Γκάιγκερ (62′ Ρούντι), Μπεμπού, Νταμπούρ, Κράμαριτς.

Ντόρτμουντ (Μάρκο Ρόζε): Κόμπελ, Βολφ (56′ Ζαγκαντού), Ακάντζι (83′ Πόνγκρατσιτς), Χούμελς, Γκερέιρο, Μπραντ (56′ Αζάρ), Νταχούντ, Μπέλιγχαμ, Ρόις, Μάλεν (83′ Μουκοκό), Χάαλαντ (63′ Βίτσελ).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ