ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Μπορούν Σεβίλλη και Μαρσιάλ να εκτοξεύσουν ο ένας τον άλλον;

Ο Αντονί Μαρσιάλ έρχεται στη Σεβίλλη με σκοπό να ξεπεράσει τον εαυτό και να βοηθήσει τη νέα του ομάδα να κάνει ακριβώς το ίδιο.

Μπορούν Σεβίλλη και Μαρσιάλ να εκτοξεύσουν ο ένας τον άλλον;

Η μετακίνηση τους Μαρσιάλ στη Σεβίλλη ήταν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και απροσδόκητες μεταγραφές της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Όλα έγιναν ξαφνικά, χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή διαρροή ενδιαφέροντος των Σεβιγιάνων για τον παίκτη. O 26χρονος Γάλλος έχει την ευκαιρία να δείξει ότι το πλούσιο ταλέντο του μπορεί να μετουσιωθεί σε ουσία και ότι η Γιουνάιτεντ δεν τον διαχειρίστηκε σωστά. Η Σεβίλλη ψάχνει στο πρόσωπό του, τον παίκτη που θα της δώσει το κάτι παραπάνω στην επίθεση. Στη θεωρία η συνεργασία τους μοιάζει να έχει εξαιρετικές προοπτικές. Μένει να δούμε τι θα συμβεί στην πράξη.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Να μη μείνει αιώνιο ταλέντο

Ο Αντονί Μαρσιάλ συστήθηκε στο ευρωπαϊκό κοινό ως ένα σούπερ ταλέντο. Το όνομά του έγινε γνωστό όταν ακόμη βρισκόταν στις ακαδημίες της Λυόν. Τα λόγια που τον συνόδευαν ήταν άκρως κολακευτικά και έκαναν λόγο για ένα παιδί με τρομερά προσόντα, ικανό να αφήσει εποχή. Πριν καλά καλά γίνει επαγγελματίας, η Μονακό τον βουτάει μέσα από τα χέρια της Λυόν και τον κάνει δικό της. Μάλιστα εκείνη την περίοδο είχε ξεσπάσει και μια διαμάχη ανάμεσα στις δύο ομάδες σχετικά με τον τρόπο που οι Μονεγάσκοι προσέγγισαν τον παίκτη.

Στη δεύτερη χρονιά του στην ομάδα, ο Μαρσιάλ γίνεται βασικός και αρχίζει να δείχνει κάποια δείγματα γραφής του πλούσιου ταλέντο του. Το ενδιαφέρον από μεγάλους συλλόγους είχε ήδη αρχίσει να παρουσιάζεται, όμως ήταν ακόμα άγουρος για το μεγάλο βήμα. Κι ενώ ετοιμαζόταν να παίξει ακόμη μια χρονιά στη Μονακό, εμφανίζεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σε μια κίνηση εκτός κάθε λογικής, δίνει 60 εκατομμύρια ευρώ και αγοράζει τον παίκτη. Το συγκεκριμένο ποσό ήταν τεράστιο και δεν αντιστοιχούσε στα αγωνιστικά επιτεύγματα του Μαρσιάλ μέχρι εκείνοι τη στιγμή.

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» όμως είδαν σε αυτόν προοπτική. Έναν παίκτη που θα εξελιχθεί σε πυλώνα του συλλόγου και σε έναν εκ των κορυφαίων στον πλανήτη. Να φανταστεί κανείς πως στο συμβόλαιό του με την ομάδα υπάρχει μπόνους σε περίπτωση κατάκτησης της Χρυσής Μπάλας. Πράγματι, η πρώτη χρονιά του Μαρσιάλ στο Μάντσεστερ άφησε πολλές υποσχέσεις. Με 17 γκολ σε 47 εμφανίσεις, έγινε ένας από τους λίγους λόγους αισιοδοξίας σε μια περίοδο που η ομάδα ψαχνόταν σε όλα τα επίπεδα.

Στα 21 του έμοιαζε ικανός να γίνει αυτό που όλοι πίστευαν ότι μπορεί να γίνει. Μόνο που τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι. Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Γάλλος παρουσιάζεται εντελώς ασταθής. Έχει παιχνίδια που σε κάνουν να τον χαζεύεις και άλλα που δεν υπάρχει μέσα στο γήπεδο. Αυτή η ασυνέπεια τον εμπόδισε να καθιερωθεί στο κορυφαίο επίπεδο. Η Σεβίλλη του δίνει μια ευκαιρία. Να ξεφύγει επιτέλους από τη μετριότητα.

Ζητείται -επιτέλους- διάρκεια

Όλα αυτά τα χρόνια στη Γιουνάιτεντ, ο Μαρσιάλ δεν ήταν ποτέ αρκετά κακός για τον ξεγράψεις και ποτέ αρκετά καλός για τον συμπεριλάβεις στους κορυφαίους. Σε όλα αυτά βέβαια υπάρχει μια εξαίρεση. Η σεζόν 19/20. Εκεί ο Μαρσιάλ μας έκανε να πιστέψουμε ότι άλλαξε επίπεδο. Ο Σόλσκιερ τον μονιμοποίησε στη θέση του φορ και εκείνος ανταπέδωσε με 23 γκολ και 12 ασίστ σε 48 συμμετοχές. Ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν, ήταν καταπληκτικός και για πρώτη φορά αποτέλεσε σημείο αναφοράς στο παιχνίδι των «Κόκκινων Διαβόλων».

Μαζί με Ράσφορντ και Γκρίνγουντ δημιούργησαν μια εντυπωσιακή τριάδα που σκόρπισε τον ενθουσιασμό σε όσους ασχολούνται με το κλαμπ. Όμως ενώ όλοι περίμεναν η ανοδική πορεία να συνεχίσει και την επόμενη σεζόν, ο Μαρσιάλ επέστρεψε στη μετριότητα. Έγινε πάλι ένας παίκτης που δεν ξέρεις τι να περιμένεις από αυτόν. Ήρθε και ο σοβαρός τραυματισμός που τον άφησε εκτός για περισσότερο από τρεις μήνες και το μομέντουμ χάθηκε εντελώς.

Στη φετινή σεζόν ήταν ουσιαστικά από την αρχή εκτός πλάνων. Με ένα γκολ σε 11 συμμετοχές και μόλις 367 αγωνιστικά λεπτά, ήταν φανερό ότι χρειαζόταν κάτι καινούργιο. Η Σεβίλλη εμφανίστηκε σαν από μηχανής θεός να του προσφέρει ακριβώς αυτό. Ένα νέο περιβάλλον στο οποίο μπορεί να ξεκινήσει από μηδενική φάση και μακριά από πρόσωπα και καταστάσεις που ίσως να του δημιουργούσαν πίεση και να τον μπλόκαραν.

Η αλήθεια είναι πως στα χρόνια που βρίσκεται εκεί ο Μαρσιάλ, η Γιουνάιτεντ δεν είναι και το πιο ευνοϊκό περιβάλλον για έναν ποδοσφαιριστή. Από τότε που έφυγε ο Σερ Άλεξ, λίγοι είναι αυτοί που ξεχώρισαν με τη φανέλα της. Η ποδοσφαιρική λειτουργία του συλλόγου έχει πολλά προβλήματα και αυτό αποτυπώνεται και από την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια. Ο Μαρσιάλ έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το ζήτημα είναι να αποδείξει ότι μπορεί να το κάνει με συνέπεια. Αν δεν το καταφέρει ούτε τώρα, τότε μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστεί με αυτό.

Ιδανικός προορισμός η Σεβίλλη

Από την πλευρά της Σεβίλλης, ο δανεισμός του Μαρσιάλ είναι μια πανέξυπνη κίνηση χωρίς καθόλου ρίσκο. Η απουσία οψιόν αγοράς είναι ένα μείον, όμως και πάλι κερδισμένη βγαίνει. Προσθέτει στο ρόστερ της μέχρι το τέλος της σεζόν, έναν παίκτη με ποιότητα που όμοια της δεν διαθέτει κανένας άλλος ποδοσφαιριστής της. Ο Μαρσιάλ μπορεί να της προσφέρει κάτι που της λείπει σε μεγάλο βαθμό. Το στοιχείο του απρόβλεπτου. Την προσωπική ενέργεια που θα ξεκλειδώσει ένα παιχνίδι σε μια δύσκολη μέρα.

Η παρουσία του θα γλυκάνει το παιχνίδι μιας ομάδας, με κύριο χαρακτηριστικό τη σκληράδα και την συμπαγή αμυντική λειτουργία. Ο Λοπετέγκι ευελπιστεί να κερδίσει από εκείνον και στο σκοράρισμα αλλά και στη δημιουργία, προκείμενου να ανταπεξέλθει στη δύσκολη συνέχεια. Μη ξεχνάμε ότι η Σεβίλλη διανύει μια χρονιά στην οποία διεκδικεί το πρωτάθλημα. Είναι η μοναδική ομάδα που απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της βαθμολογίας, βρισκόμενη μόλις 4 βαθμούς πίσω της. Την ίδια στιγμή βρίσκεται στους δεκαέξι του Europa League. Μιας διοργάνωσης που σίγουρα μας έχει δείξει ότι ξέρει καλύτερα από τον καθένα πως να την κατακτά.

Μπορεί λοιπόν η μετακίνηση από τη Γιουνάιτεντ στη Σεβίλλη να μοιάζει με βήμα πίσω για τον Μαρσιάλ, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι. Ο Γάλλος φεύγει από μια ομάδα που ο μόνος ρεαλιστικός στόχος της είναι η είσοδος στην τετράδα και πάει σε μια άλλη που διεκδικεί πρωτάθλημα και Europa League. Την ίδια στιγμή εκεί προορίζεται για βασικός, τη στιγμή που στο Μάντσεστερ δεν έβλεπε εντεκάδα ούτε με τηλεσκόπιο. Όχι κι άσχημα.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το κίνητρο και οι στόχοι παίζουν τεράστιο ρόλο στην ψυχολογία κάθε ανθρώπου. Πολλές φορές η αλλαγή παραστάσεων και οι νέες εικόνες φτάνουν για να σε ξεκολλήσουν από κάτι που δεν τραβούσε πια. Δεν ξέρουμε για εσάς, πάντως ο Μαρσιάλ σίγουρα είχε ανάγκη κάτι τέτοιο. Εδώ που τα λέμε, δεν μοιάζει και κακή ιδέα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ