ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Πνίγηκε» στον ανταγωνισμό – Αποχωρεί με μεταγραφή το αστέρι της Ρεάλ
«Γροθιά» στους παίκτες της Τσέλσι το μήνυμα πιτσιρικά στις εξέδρες (pic)
Από τους λίγους ρομαντικούς ο Τιάγκο Σίλβα – Συμφώνησε με την τελευταία του ομάδα
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!
«Κανονιά» του Τροσάρ και 1-0 η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ιταλία

Μπουφόν: Ένας θρύλος ετών 44 με μια μεγάλη αγάπη…

Ο τερματοφύλακας της Πάρμα, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, κλείνει σήμερα 44 χρόνια ζωής δηλώνοντας ακόμη διψασμένος για μπάλα

Μπουφόν: Ένας θρύλος ετών 44 με μια μεγάλη αγάπη…

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν γιορτάζει σήμερα τα 44α γενέθλιά του! Και παρά το γεγονός ότι στην Ιταλία υπάρχουν εικασίες για πιθανή αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο, εκείνος όχι μόνο σβήνει απόψε τα κεράκια στην τούρτα του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, με την Πάρμα στη Serie Β. Αλλά κάνει σχέδια που φτάνουν έως το Μουντιάλ του 2026.

«Οι αρχαίοι Έλληνες μιλούσαν για ευδαιμονία, πρέπει να ακολουθήσει κάποιος το δικό του δαίμονα για να είναι ευτυχισμένος. Το πάθος μου είναι μια μπάλα που αναπηδά και είμαι χαρούμενος εδώ και 5-6 χρόνια. Ακόμα και όταν χάνουμε. Του χρόνου; Ας δούμε πώς θα τελειώσουμε τώρα και πώς θα είμαι. Νιώθω την ευθύνη να εκπροσωπήσω τον κόσμο της Πάρμα, που μου δίνει αγάπη άνευ όρων.

Έχω βάλει στόχο, αν η Ιταλία δεν πάει στο Μουντιάλ, θα πρέπει να ποντάρω στο επόμενο. Δεν θα με εξέπληττε να βρεθώ σε εξαιρετική φόρμα στα 48 μου.» Αυτό τόνισε -μεταξύ άλλων- ο Μπουφόν, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport».

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; Μπουφόν

Η τεράστια καριέρα του Μπουφόν

Γεννημένος στην Καράρα (Τοσκάνη) στις 28 Ιανουαρίου 1978, ο Μπουφόν έζησε τα 27 από τα 44 χρόνια του ως επαγγελματίας. Πραγματοποιώντας μια μεγάλη καριέρα, στην οποία κέρδισε 27 τρόπαια, συμπεριλαμβανομένου του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 με την εθνική Ιταλίας, και να γίνει είδωλο για τις νέες γενιές τερματοφυλάκων.

Πρόκειται για τον παίκτη με τις περισσότερες εμφανίσεις στην ιστορία της Serie A (657) και της εθνικής Ιταλίας (176). Ενώ είναι δέκα φορές πρωταθλητής Ιταλίας, μια φορά πρωταθλητής Γαλλίας και κάτοχος του ρεκόρ για λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας (973). Ο Μπουφόν έφυγε από τη Γιουβέντους πέρυσι για να επιστρέψει στην Πάρμα. Τον σύλλογο όπου ξεκίνησε την ένδοξη καριέρα του, στις 19 Νοεμβρίου 1995, σε ηλικία 17 ετών. Μπουφόν

Γρήγορα καθιερώθηκε ως ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες της Ευρώπης, στέφθηκε νικητής του Κυπέλλου UEFA το 1999 και υπέγραψε στη Γιουβέντους στο τέλος εκείνης της χρονιάς, όπου πέρασε 19 χρόνια. Μαζί της υποβιβάστηκε στη Serie B το 2006, λόγω του σκανδάλου «Calciopoli». Επέστρεψε αμέσως και… ξαναβγήκε στην επιφάνεια για να κερδίσει άλλους οκτώ τίτλους πρωταθλήματος με τη Γιουβέντους.

Έμεινε όμως με την απογοήτευση ότι δεν κατάφερε να κατακτήσει το Champions League, γνωρίζοντας την ήττα σε τρεις τελικούς, και επίσης επειδή δεν κατάφερε να φτάσει το ρεκόρ συμμετοχής σε έξι Παγκόσμια Κύπελλα. Ακολούθησε η Παρί ΣΖ, η επιστροφή στην Γιουβέντους, η Πάρμα. Η 27η σεζόν του ως επαγγελματίας δεν πηγαίνει όπως θα ήθελε, αφού η Πάρμα είναι πιο κοντά στον υποβιβασμό στη Serie C παρά στην άνοδο στην πρώτη κατηγορία…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ