ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Serie A

Βλάχοβιτς: Ο τελευταίος που έκανε το «δρομολόγιο της προδοσίας» (pic)

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς έγινε ο πιο πρόσφατος παίκτης της Φιορεντίνα που μετακόμισε στη μισητή Γιουβέντους, μεγαλώνοντας τη «λίστα της προδοσίας».

Βλάχοβιτς: Ο τελευταίος που έκανε το «δρομολόγιο της προδοσίας» (pic)

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς έγινε ο τελευταίος παίκτης που πραγματοποίησε το «δρομολόγιο της προδοσίας», όπως θα το ονόμαζαν οι φίλοι της Φιορεντίνα. Για χάρη του οι «μπιανκονέρι» έβγαλαν από τα ταμεία τους 70 εκατομμύρια ευρώ. Πριν το Ντούσαν Βλάχοβιτς είχαν προηγηθεί ακόμη 7 παίκτες που μετακόμισαν από τη Φιορεντίνα στη μισητή για τους οπαδούς των «βιόλα» Γιουβέντους.

Θυμίζουμε ότι μέχρι τη σεζόν 1981-1982 δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερη αντιπαλότητα ανάμεσα στις 2 ομάδες. Ωστόσο, εκείνη τη σεζόν οι «βιόλα» διεκδίκησαν το πρωτάθλημα με τη «μεγάλη κυρία» μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Την τελευταία μέρα της σεζόν 1981-82, η Φιορεντίνα κόλλησε στο 0-0 με την Κάλιαρι, βλέποντας ένα γκολ της να ακυρώνεται. Την ίδια ώρα η Γιουβέντους κέρδισε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ, ενώ η Κατανζάρο δεν κέρδισε την εσχάτη των ποινών σε μια αμφιλεγόμενη φάση. Το 1-0 έμεινε ως τέλους και ο τίτλος κατέληξε στη Γιουβέντους. Αυτή η εξέλιξη έφερε την έκρηξη του αστεριού της Φιορεντίνα, Τζανκάρλο Αντονιόνι, ο οποίος θεώρησε πως του είχε «κλαπεί» το πρωτάθλημα. Ήταν τότε που οι οπαδοί της Φιορεντίνα είχαν βγάλει το γνωστό πλέον «meglio secondi che ladri», γνωστό και ως «καλύτερα δεύτερος, παρά κλέφτης».

Η λίστα με τους «προδότες»

1. Ρομπέρτο Μπάτζιο

Ένας από τους θρύλους της Φιορεντίνα που ξεκίνησε το «δρομολόγιο της προδοσίας» ήταν ο Ρομπέρτο Μπάτζιο. Βέβαια στην περίπτωσή του, δεν ευθύνεται τόσο ο ίδιος. Το 1990, οι «βιόλα» βρίσκονταν σε δεινή οικονομική θέση. Ο τότε πρόεδρος της ομάδας αναγκάστηκε να παραχωρήσει τον αγαπημένο παιδί της εξέδρας. Έτσι, μετά από 5 χρόνια στην Φιορεντίνα, ο Μπάτζιο πουλήθηκε έναντι 25 δις. λιρετών. Ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις, με τους οπαδούς της ομάδας να πάνε έξω από τα γραφεία της ομάδας, πετώντας τούβλα, αλυσίδες και μολότοφ. Αν και η μεταγραφή ήταν κάτι που δεν ήθελε ο ίδιος ο Μπάτζιο, έγινε «κόκκινο πανί» για τους φιλάθλους της ομάδας.

2. Τζόρτζιο Κιελίνι

Έχοντας πραγματοποιήσει 550 εμφανίσεις με τη Γιουβέντους, λίγοι θυμούνται ότι ο Ιταλός στόπερ είχε περάσει από τη Φιορεντίνα. Ωστόσο, ο ίδιος είχε περάσει ένα φεγγάρι (2004/2005) από τους «βιόλα». Έπαιξε 42 φορές για τη Φιορεντίνα σκοράροντας 3 γκολ.

3. Φελίπε Μέλο

Ο Βραζιλιάνος μέσος Φελίπε Μέλο δεν ήταν ποτέ ο τύπος του παίκτη που έμεινε για πολύ καιρό σε ένα μέρος. Έχοντας παίξει σε 11 ομάδες στην καριέρα του, πέρασε τη σεζόν 2008/09 με τη Φιορεντίνα πριν μετακομίσει στη Γιούβε, όπου αγωνίστηκε τις επόμενες δύο σεζόν.

4. Νέτο

Ο νυν τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα υπερασπιζόταν την εστία της Φιορεντίνα από το 2011 έως το 2015. Κατάφερε να μετρήσει 34 ανέπαφες εστίες σε 101 συμμετοχές. Το 2015 μετακόμισε στη Γιουβέντους, στην οποία δεν μακροημέρευσε. Ο φτωχός απολογισμός των 22 εμφανίσεων σε 2 σεζόν (13 ανέπαφες εστίες) οδήγησε στη μεταγραφή του στη Βαλένθια, το 2017

5. Χουάν Κουαδράδο

Ο Κολομβιανός εξτρέμ έφτιαξε το όνομά του στη Φιορεντίνα μετά την μετακίνησή του το 2012. Είχαν προηγηθεί δύο εντυπωσιακές παρουσίες σε Ουντινέζε και Λέτσε. Στα 3 του χρόνια στην Τοσκάνη, μέτρησε 106 εμφανίσεις, σκοράροντας 26 φορές και μοιράζοντας 21 ασίστ. Μετα από μία σύντομη παρουσία στην Τσέλσι, πέρασε 2 χρόνια ως δανεικός στη Γιουβέντους προτού γίνει μόνιμη η μεταγραφή του, το 2017. Σήμερα μετράει πια 24 γκολ και 54 ασίστ σε 249 εμφανίσεις με τους «μπιανκονέρι».

6. Φεντερίκο Μπερναντέσκι

Ο Μπερναρντέσκι είναι προϊόν ακαδημίας της Φιορεντίνα και ήταν μέλος της πρώτης ομάδας από το 2013 έως το 2017. Πέρασε επίσης ένα χρόνο στην Κροτόνε ως δανεικός. Το 2017 μετακόμισε στη Γιουβέντους όπου έχει αγωνιστεί 170 φορές Τα τελευταία 2 χρόνια έχει χάσει τη θέση βασικού και η αποχώρησή του από το σύλλογο μοιάζει όλο και πιο πιθανή.

7. Φεντερίκο Κιέζα

Ο Ιταλός εξτρέμ είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα πριν τον Βλάχοβιτς που αποχώρησε από τη Φιορεντίνα για λογαριασμό της Γιουβέντους. Έκανε το ντεμπούτο του για τους «βιόλα» το 2016 και αγωνίστηκε 153 φορές, σκοράροντας 34 φορές. Οι εμφανίσεις του έκαναν την Γιούβε να τον αποκτήσει ως δανεικό για 2 χρόνια, το καλοκαίρι του 2020. Η μεταγραφή θα γίνει μόνιμη το προσεχές καλοκαίρι. Στην πρώτη του σεζόν, ο Κιέζα ήταν εντυπωσιακός με 15 γκολ και 11 ασίστ. Ωστόσο, φέτος μέτρησε μόλις 2 γκολ και 4 ασίστ προτού πάθει ρήξη χιαστών.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ