Τα τελευταία χρόνια η Άρσεναλ δεν μπορεί με τίποτα να βρει μια αγωνιστική σταθερότητα. Γι’ αυτό, άλλωστε κι έχει συμπληρώσει πλέον μια πενταετία εκτός Champions League. Μάλιστα, τη φετινή σεζόν δε συμμετέχει σε καμία ευρωπαϊκή διοργάνωση για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1995/96. Πάντως, η σεζόν που εξελίσσεται ως τώρα δείχνει πως οι «Κανονιέρηδες» βρίσκονται σ’ έναν αρκετά καλό δρόμο. Τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι στη «μάχη» της τετράδας στην Premier League και δείχνει ένα εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο ως τώρα. Παρόλα αυτά αν κάτι… ξενέρωσε τους οπαδούς της ήταν η μη ενίσχυση της τον Ιανουάριο.
Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;
Η Άρσεναλ δεν απέκτησε κάποιον παίκτη άμεσα, παρά μόνο τον Όστον Τράστι που θα μετακινηθεί στην ομάδα το καλοκαίρι. Την ίδια στιγμή, βέβαια, κατάφερε να ξεφορτωθεί τρία «βαριά» συμβόλαια παικτών, που δεν είχαν πλέον ρόλο στην ομάδα. Ο λόγος για τους Ομπαμεγιάνγκ, Κολάσιντας και Τσέιμπερς, που αποχώρησαν με ελεύθερη μεταγραφή. Τρεις παίκτες που προστέθηκαν στις μεταγραφικές χασούρες των «κανονιέρηδων», που από το 2013 έχουν μια εντεκάδα παικτών που την… χρυσοπλήρωσαν (270 εκατ. ευρώ) και όλοι τους έφυγαν ως ελεύθεροι.
Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!
Bought for £230M
Sold for £0 pic.twitter.com/SQlZY0jKpD
— WelBeast (@WelBeast) February 5, 2022
Οι μεγαλύτερες μεταγραφικές… αποτυχίες της Άρσεναλ
Ουσιαστικά ο πρώτος της λίστας αυτής είναι ο Μεσούτ Οζίλ. Ο Γερμανός αποκτήθηκε έναντι 50 εκατομμυρίων ευρώ το καλοκαίρι του 2013 και παρά τον ηγετικό του ρόλο στις πρώτες σεζόν έγινε τελικά… βαρίδι για την ομάδα, αποχωρώντας μόλις τον περασμένο Ιανουάριο για την Φενέρμπαχτσε. Μια παρόμοια περίπτωση είναι αυτή του Σκόντραν Μουστάφι, για τον οποίο οι «κανονιέρηδες» δαπάνησαν 41 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι του 2016. Στις πρώτες του τρεις σεζόν στην ομάδα ο Γερμανός ήταν βασικός στο κέντρο της άμυνας, αλλά οι εμφανίσεις του ήταν σχεδόν… τραγικές. Τις δύο τελευταίες σεζόν έμενε όλο και πιο συχνά στον πάγκο, αποχωρώντας τελικά τον περασμένο Φεβρουάριο για την Σάλκε, ενώ τώρα βρίσκεται στην Λεβάντε.
Φυσικά, όπως είναι αντιληπτό υπήρχαν και περιπτώσεις παικτών που πέρασαν και δεν… ακούμπησαν σε κανένα σημείο της καριέρας τους στην Άρσεναλ. Τρανά παραδείγματα οι Γουίλιαν και Ντάνι Γουέλμπεκ, αν και ο δεύτερος σε μικρότερη κλίμακα, κυρίως λόγω τραυματισμών. Δύο παίκτες για τους οποίους δαπανήθηκαν συνολικά περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ, κι έφεραν πίσω ένα ολοστρόγγυλο μηδέν σε χρήματα.
Τέλος ειδική μνεία πρέπει να δοθεί στους Ράμσεϊ και Τσέιμπερς που αποκτήθηκαν σε αρκετά νεαρή ηλικία από την ομάδα. Ο πρώτος από τη μεριά του κόστισε κάτι παραπάνω από 5.5 εκατομμύρια ευρώ, επιλέγοντας να αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2019 για την Γιουβέντους ως ελεύθερος. Μια επιλογή που τελικά δεν του βγήκε, με τον ίδιο πλέον να βρίσκεται στην Ρέιντζερς. Από την άλλη ο Τσέιμπερς κόστισε περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ, με τους Λονδρέζους να τον αφήνουν να φύγει με ελεύθερη μεταγραφή στην Άστον Βίλα. Εξάλλου, ούτε οι ίδιοι «καίγονταν» να τον διατηρήσουν στις τάξεις τους. Κι αυτό γιατί το συμβόλαιο του έληγε το καλοκαίρι και η ομάδα προτίμησε να γλιτώσει άμεσα το «βαρύ» συμβόλαιο του.
Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις
Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας