ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Πόλεμος» στη διοίκηση της Μπαρτσελόνα – Ο Λαπόρτα θέλει Τσάβι, οι υπόλοιποι όχι
Αντσελότι: «Καλή η Σίτι, αλλά η Τσέλσι μας είχε δυσκολέψει περισσότερο…»
Φόντεν, ζωγράφισες – Δημιούργησε την κορυφαία 11αδα στην ιστορία της Premier League (vid)
Τσάβι για Ρεάλ Μαδρίτης: «Απέκλεισαν δύο φορές την κορυφαία ομάδα του κόσμου – Είναι εκπληκτικοί»
H DIARIOAS στέλνει τον Τσάμπι Αλόνσο εκεί που θέλουν να τον δουν ελάχιστοι
Champions League: Τα στοιχήματα και οι πιθανότητες των τεσσάρων φιναλίστ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Κόσμος

Το σήκωσε η Σενεγάλη με ήρωες τους Μανέ και Μεντί! (vid)

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Σενεγάλη αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Αφρικής, επικρατώντας στα πέναλτι της Αιγύπτου με 4-2!

Το σήκωσε η Σενεγάλη με ήρωες τους Μανέ και Μεντί! (vid)

Με τον Σαντιό Μανέ να σκοράρει στο τελευταίο πέναλτι, η Σενεγάλη κατέκτησε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής! Σε έναν τελικό με συγκινήσεις, αλλά ελάχιστο θέαμα, οι Σενεγαλέζοι σήκωσαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το τρόπαιο και έγιναν πρωταθλητές Αφρικής! Μετά από δυο ανεπιτυχείς προσπάθειες (2002, 2019), ήρθε η ώρα να γευτούν κι αυτοί τη χαρά της κατάκτησης του Κόπα Άφρικα!

Το ματς

Ο τελικός ξεκίνησε δυναμικά μιας και η Σενεγάλη κέρδισε πέναλτι μόλις στο 6ο λεπτό. Ο Αμπντελμονέμ έκανε άτσαλο μαρκάρισμα και ο διαιτητής δεν δίστασε ούτε δευτερόλεπτο να δείξει την άσπρη βούλα. Εκεί είχαμε και ένα άκρως ενδιαφέρον στιγμιότυπο με τους Σαλάχ, Μανέ και Γκαμπάσκι. Ο πρώτος έδειξε στον τερματοφύλακά του πού να πέσει. Με τον Μανέ να επεμβαίνει, αλλά να βλέπει τον Γκαμπάσκι να αποκρούει εντυπωσιακά το πέναλτι!

Η Αίγυπτος στη συνέχεια ανέβηκε λιγάκι. Ο Σαλάχ μετά το πρώτο τέταρτο του ματς σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Εντουάρντ Μεντί δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει. Ο γκολκίπερ της Τσέλσι όμως, χρειάστηκε να δείξει την κλάση του στο 43ο λεπτό, λέγοντας ξανά όχι στον επιθετικό της Λίβερπουλ.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ανέβηκε η Σενεγάλη, αλλά έπεσε σε τείχος

Κάπως έτσι η Αίγυπτος συμπλήρωσε άλλο ένα ματς στα νοκ άουτ της διοργάνωσης δίχως να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο. Η Σενεγάλη πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων δημιουργώντας κάμποσες καλές στιγμές στα καρέ των Αιγύπτιων. Αλλά, ο Γκαμπάσκι δήλωσε παρών όσες φορές οι τυπικά γηπεδούχοι πατούσαν περιοχή σταματώντας τους Κουγιατέ, Μεντί και Ιντρίσα Γκεϊγί.

Σε ρηχά νερά ως επί το πλείστον οι δυο αστέρες του τελικού, Σαλάχ και Μανέ. Σίγουρα στην κανονική διάρκεια του ματς θα περιμέναμε περισσότερα, αλλά ίσως και να σκέφτονται τις υποχρεώσεις τους με τη Λίβερπουλ. Άλλωστε, σε ένα δεκαήμερο ξεκινούν και τα νοκ άουτ του Champions League. Με αυτά και με αυτά, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Ήρωας ο Μανέ

Στο 92ο λεπτό ο Μπαμπά Ντιένγκ έκανε μια ωραία κούρσα από αριστερά, σούραρε, όμως ο Γκαμπάσκι ήταν ξανά παρών για την Αίγυπτο. Καλύτερο ματς είχαμε στο δεύτερο 15λεπτο της παράτασης με δυο κλασικές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Ο Μεντί για τη Σενεγάλη κράτησε το μηδέν στο 116′ με ενστικτώδη απόκρουση! Το 0-0 παρέμεινε και μετά από δυο ώρες παιχνιδιού και ο νικητής κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί η Σενεγάλη με πρωταγωνιστή τον Μεντί ήταν πιο ψύχραιμη και με 4-2 κατέκτησε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής για πρώτη φορά στην ιστορία της! Σκόρερ του νικητήριου πέναλτι ο Μανέ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ