ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Blog Μπαρτσελόνα: Ο Αντάμα έχει όλα τα φόντα για να ξεχαστεί γρήγορα ο Ντεμπελέ (vid)

Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ο Αντάμα Τραορέ, απέδειξε ότι έχει όλα τα φόντα για να ξεχαστεί γρήγορα ο Ουσμάν Ντεμπελέ.

Blog Μπαρτσελόνα: Ο Αντάμα έχει όλα τα φόντα για να ξεχαστεί γρήγορα ο Ντεμπελέ (vid)

Κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Αντάμα Τραορέ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα στη 2η θητεία του στο σύλλογο. Θυμίζουμε ότι αποτελεί προϊόν των περίφημων ακαδημιών της Μασία. Σε ηλικία 8 ετών ενσωματώθηκε στο σύλλογο, το 2004. Ωστόσο, πραγματοποίησε μόλις 4 εμφανίσεις με την ανδρική ομάδα και αποχώρησε από το σύλλογο σε ηλικία 19 ετών, το 2015.

Τα πρώτα δείγματα του δανεικού από τη Γουλβς γεμίζαν ελπίδα τους φίλους της Μπαρτσελόνα. Ο Τραορέ ξεκίνησε στο δεξί άκρο της επίθεσης της Μπαρτσελόνα και προκάλεσε για ένα ημίχρονο εφιάλτες στον Μάριο Ερμόσο.

Οι φίλοι της Μπάρτσα απόλαυσαν από πρώτο χέρι την αστραπιαία ταχύτητα του 26χρονου. Από την κίνηση σήμα – κατατεθέν του, μάλιστα, προήλθε το γκολ της ανατροπής. Ειδικότερα, ο Τραορέ αρέσκεται στο να πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός από τα πλάγια, να πετάει τη μπάλα μπροστά και να σεντράρει προς την καρδιά της περιοχής, προλαβαίνοντας πάντα να μην περάσει η μπάλα την τελική γραμμή.

Αυτό το μοτίβο ακολούθησε και στο 21ο λεπτό μοιράζοντας την ασίστ για τον Γκάβι και το 2-1.

Αν συνεχίσει έτσι θα ξεχαστεί γρήγορα ο Ντεμπελέ

Το στυλ παιχνιδιού του Αντάμα μοιάζει εξαιρετικά με αυτό του Ντεμπελέ. Αμφότεροι αρέσκονται στο να πηγαίνουν στο ένας εναντίον ενός. Επιπλέον και στους 2 αρέσει να πετάνε τη μπάλα μπροστά και να πατούν το γκάζι προκειμένου να βγάλουν σέντρα από τη δεξιά πτέρυγα.

Ωστόσο, το συμβόλαιο του Ντεμπελέ λήγει το προσεχές καλοκαίρι. Ο παίκτης χθες (6/2) βρέθηκε στην αποστολή και αποδοκιμάστηκε από τους φίλους της Μπάρτσα, οι οποίοι δε του συγχωρούν ότι δεν ανανεώνει το συμβόλαιό του. Αν και ο Τσάβι έχει τονίσει την πρόθεση του να τον αξιοποιήσει όσο βρίσκεται στο ρόστερ, το πιθανότερο είναι να τον δούμε σπάνια ξανά στη βασική ενδεκάδα.

Το ευχάριστο για τους «μπλαουγκράνα» είναι ότι στο πρόσωπο του Αντάμα θα ξεχάσουν γρήγορα τον Γάλλο εξτρέμ. Αρκεί, ο πρώην παίκτης της Μίντλεσμπρο να είναι συνεπής στην τελική του προσπάθεια.

Το στυλ παιχνιδιού της Μπάρτσα θα βελτιώσει τα στατιστικά του Τραορέ

Η αχίλλειος πτέρνα του πρώην παίκτη της Γουλβς ήταν ανέκαθεν η τελική προσπάθεια. Ενδεικτικό είναι ότι σε 154 συμμετοχές με τη Γουλβς, μέτρησε μόλις 11 γκολ και 18 ασίστ. Ο Τραορέ έχει όλα τα προσόντα για να κάνει καριέρα παίκτη παγκόσμιας κλάσης αλλά η τάση του να χύνει την καρδάρα με το γάλα, του το έχει στερήσει αυτό. Προς το παρόν τουλάχιστον.

Γιατί στη Μπαρτσελόνα και ο τρόπος που αγωνίζεται του δίνουν τη δυνατότητα να βελτιώσει τα στατιστικά του. Ειδικότερα, σε αντίθεση με τη Γουλβς που συνήθως περιμένει την αντίπαλο της, η Μπαρτσελόνα παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Επομένως, επιτίθεται περισσότερο και βάζει περισσότερους παίκτες στην περιοχή της.

Αυτό ευνοεί τον Τραορέ, ο οποίος με τη Γουλβς έβλεπε άδεια την αντίπαλη περιοχή όταν σέντραρε. Αντιθέτως, όπως φάνηκε και στο ματς με την Ατλέτικο, η αντίπαλη περιοχή γεμίζει με επιθετικούς και χαφ της Μπαρτσελόνα, όταν αυτή επιτίθεται. Έτσι, ο Τραορέ θα έχει περισσότερες επιλογές όταν σεντράρει. Ενδεικτικό είναι ότι χρειάστηκε μόλις 21 λεπτά για να μετρήσει την πρώτη του ασίστ με τη Μπαρτσελόνα, κάτι που δεν έχει καταφέρει στις προηγούμενες 29 εμφανίσεις του με τη Γουλβς.

Το μεγάλο στοίχημα, βέβαια, θα είναι και η αποτελεσματικότητα του στην τελική προσπάθεια απέναντι στον τερματοφύλακα. Ο Ντεμπελέ σίγουρα αυτή τη στιγμή είναι καλύτερος από τον Ισπανό σε αυτόν τον τομέα. Απομένει να δούμε αν θα βελτιωθεί ο Τραορέ σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ