ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θα γίνει… εμφύλιος στο Μιλάνο για τον τερματοφύλακα της Τότεναμ
Ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη: Η Ρεάλ «δένει» τον αστέρα της στο Μπερναμπέου!
Η Γιουβέντους… δημιουργεί τον αντικαταστάτη του Βλάχοβιτς
Η Τσέλσι θέλει να… αρπάξει τον κορυφαίο στόχο της Παρί Σεν Ζερμέν
Η Γιουνάιτεντ θέλει να ρίξει και… τρίτο χτύπημα στην Μπάγερν
Ο Γκουαρντιόλα άλλαξε την τακτική κόντρα στην Ίντερ και την… Μπρέντφορντ!
«Ο Τσάβι χρειάστηκε μόλις πέντε λεπτά για να καταλάβει το μεγαλείο του Γιαμάλ»
Champions League: Πρώην παίκτης του Ολυμπιακού στην καλύτερη ενδεκάδα! (pic)
Αγγλία και Ντόρτμουντ: Τρίτωσε το καλό μετά τους Σάντσο και Μπέλινγχαμ!
Αντσελότι: «Όσοι παίκτες θέλουν λιγότερα ματς, πρέπει να παίρνουν και λιγότερα χρήματα»
Στον δικό του πλανήτη ο Πλατινί: «Να παίζουν με 10 ποδοσφαιριστές οι ομάδες»
Γκουαρντιόλα: «Όλα ανοιχτά με τον Ντε Μπρούιν»
Ξεκάθαρος ο CEO της Αλ Νασρ: «Δεν κάνει κουμάντο ο Κριστιάνο»
Τα «αστέρια» της Ρεάλ απέδειξαν πως δεν είναι βεντέτες, αλλά οικογένεια! (vid)
«Κακό σπυρί» ο Μούντρικ για Τσέλσι που θέλει να το… σπάσει άμεσα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
FACE CONTROL

Ο Ολιβιέ Ζιρού μας δίνει πάντα μια αφορμή να του βγάλουμε το καπέλο!

Με δύο γκολ χρυσάφι, o Ζιρού έδωσε σπουδαία νίκη στη Μίλαν στο ντέρμπι του Μιλάνο και την κράτησε ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου.

Ο Ολιβιέ Ζιρού μας δίνει πάντα μια αφορμή να του βγάλουμε το καπέλο!

Ο Ολιβιέ Ζιρού είναι ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται εδώ και χρόνια το κορυφαίο επίπεδο. Μπορεί ποτέ να μην μπήκε στην κουβέντα με τους καλύτερους φορ των ευρωπαϊκών γηπέδων, όμως πάντα έδειχνε ότι δεν έχει πετύχει τίποτα τυχαία. Ο Γάλλος γνωρίζει πολύ καλά πως να είναι πολύτιμος για την ομάδα του. Το έχει αποδείξει αμέτρητες φορές στο παρελθόν, το έκανε ξανά πριν λίγες μέρες. Με δύο προσωπικά γκολ, έκρινε το ντέρμπι Ντε Λα Μαντονίνα βάζοντας φωτιά στην κούρσα για τον τίτλο της φετινής Serie A.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Βροντερό παρόν στο σημαντικότερο ματς της χρονιάς

Το ντέρμπι του Μιλάνο, ήταν μια τεράστια ευκαιρία για την Ίντερ να καθαρίσει την υπόθεση τίτλος. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, οι «Νερατζούρι» βρίσκονταν στο +4 από Νάπολι και Μίλαν, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο. Σε περίπτωση νίκης, ξέφευγαν από τους συμπολίτες τους στο +7 και με μια ακόμη νίκη στο χρωστούμενο παιχνίδι η διαφορά θα γινόταν διψήφια. Το σενάριο αυτό δεν ήταν καθόλου απίθανο να γίνει πραγματικότητα. Μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα στη σεζόν, η Ίντερ βρήκε ρυθμό και έδειξε ότι είναι η καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα στην Ιταλία.

Κάλυψε γρήγορα τη διαφορά που είχαν κερδίσει Μίλαν και Νάπολι και πήρε κεφάλι στη βαθμολογία. Όλοι γνώριζαν πως αν κέρδιζε το ντέρμπι θα μπορούσε σχεδόν να αγγίξει το τρόπαιο. Πράγματι, η Ίντερ μπήκε στο παιχνίδι επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά της. Ήταν καλύτερη, προηγήθηκε με τον Πέρισιτς και έχασε αρκετές σημαντικές ευκαιρίες κυρίως λόγω του Μενιάν που έκανε ίσως την κορυφαία του εμφάνιση με τη φανέλα της Μίλαν. Όλα έδειχναν πως ακόμη κι έτσι, η Ίντερ θα καταφέρει να πάρει το ντέρμπι και να «σκοτώσει» τις ελπίδες των «Ροσονέρι».

Κάπου εκεί όμως εμφανίστηκε ξανά ο άνθρωπος που ποτέ δεν πρέπει να ξεγράφουμε. Ο Ολιβιέ Ζιρού πέτυχε δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών και έφερε τα πάνω κάτω σε ένα ματς που έδειχνε να έχει πάρει το δρόμο του. Ο Γάλλος φορ βγήκε μπροστά και έκρινε ένα παιχνίδι που ήταν must win για την ομάδα του. Το πρώτο του γκολ είναι ο ορισμός του «βρέθηκε στη σωστή θέση, τη σωστή στιγμή».

Ο Ζιρού ήταν εκεί που έπρεπε προκειμένου να εκμεταλλευτεί την κόντρα από το σουτ του Ντίαζ και με μια προβολή να ισοφαρίσει το σκορ. Το δεύτερο γκολ όμως ήταν σκέτη μαγεία. Απόρροια της τεράστιας κλάσης και της… φινέτσας ενός παίκτης που μας έχει χαρίσει πολλές τέτοιες στιγμές στην  καριέρα του. Ο τρόπος που αδειάζει τον Ντε Φράι είναι μαγικός και το τελείωμα ακριβώς αυτό που χρειαζόταν. Ένα γκολ που πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια για τη θέση του σέντερ φορ.

Την κράτησε όρθια με… στυλ

Το δεύτερο γκολ του Ζιρού, ήταν ένα γκολ διαμάντι από κάθε άποψη. Και ως προς την ομορφιά και ως προς την αξία του. Θα μας επιτρέψετε να σταθούμε λίγο σε αυτό. Ένα γκολ που κρίνει ένα ντέρμπι και μάλιστα ανάμεσα σε δύο ομάδες που μάχονται για τον τίτλο, είναι πάντα ένα ωραίο γκολ. Ακόμη κι αν μπει με τετραπλή καραμπόλα ή με στραβοκλωτσιά. Όμως γκολ όπως αυτό του Ζιρού έχουν μια διαφορετική αξία.

Ένας παίκτης που έχει τα… κότσια να κάνει μια τέτοια ενέργεια σε αυτό του σημείο ενός τόσο κρίσιμου παιχνιδιού, είναι ένας παίκτης που αξίζει διάολε τον σεβασμό μας. Δείχνει πως η ψυχολογικά και η αυτοπεποίθηση του βρίσκονται σε άλλα επίπεδα. Εκεί που αρκετοί λυγίζουν, εκείνος δεν έβλεπε τίποτα και κανέναν. Η ενέργεια που κάνει, είναι μια ενέργεια κάποιου που δεν έχει αγχωθεί ούτε στο ελάχιστο από την πίεση και το διακύβευμα ενός ματς που κρίνει μια ολόκληρη χρονιά. Αντίθετα δείχνει να απολαμβάνει τη στιγμή.

Ο Ζιρού πάτησε πάνω στην ώθηση που του έδωσε το πρώτο γκολ και τρία λεπτά μετά έστειλε για χόρτα έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς του πρωταθλήματος και έκρινε το ντέρμπι. Η Μίλαν κράτησε το αποτέλεσμα και από εκεί που έβλεπε το -7 να έρχεται κατά πάνω της, βρέθηκε στο -1. Η εξέλιξη αυτή φέρει πάνω της, φαρδιά πλατιά, την υπογραφή του Ολιβιέ Ζιρού. Ενός παίκτης που ήρθε το καλοκαίρι σχεδόν τζάμπα για εναλλακτική του Ιμπραίμοβιτς.

Βέβαια, όπως και σε όλες τις προηγούμενες ομάδες του, έτσι και στη Μίλαν, ο Ζιρού έχει καταφέρει να γίνει σημαντικότερος απ’ ότι όλοι πίστευαν στην αρχή. Ο Γάλλος έχει χτίσει όλη του την καριέρα ξεκινώντας από τη θέση του αουτσάιντερ που πάντα ξεπερνά τις προσδοκίες. Το έκανε στη Μονπελιέ, το έκανε στην Άρσεναλ και στην Τσέλσι. Τώρα και στη Μίλαν. Τέσσερεις ομάδες, τρία διαφορετικά πρωταθλήματα. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Ολιβιέ Ζιρού είσαι παιχταράς.

Μια καριέρα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα

Φυσικά δεν περιμέναμε το ματς απέναντι στην Ίντερ για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας σχετικά με την αξία του Ολιβιέ Ζιρού. Η καριέρα του μιλά από μόνη της και δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης. Ένα πρωτάθλημα Γαλλίας με την Μονπελιέ. Τρία Κύπελλα Αγγλίας και άλλα τόσα Super Cup με την Άρσεναλ. Ένα Κύπελλο Αγγλίας, ένα Europa League και ένα Champions League με την Τσέλσι. Και φυσικά πάνω απ’ όλα, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 με την εθνική Γαλλίας, της οποίας αποτελεί τον δεύτερο κορυφαίο σκόρερ και πέμπτο με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της.

Όλα αυτά από έναν ποδοσφαιριστή που μέχρι τα 24 δεν είχε παίξει καν στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος. Σήμερα, δώδεκα χρόνια μετά, έχει κερδίσει τους σημαντικότερους τίτλους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Όπου κι αν αγωνίστηκε προσέφερε. Είτε σαν πρώτη επιλογή, είτε σαν λύση που έρχεται από τον πάγκο, πάντα έβρισκε τρόπους να γίνεται χρήσιμος για την ομάδα του. Στα 36 του άφησε τα αγγλικά γήπεδα για να έρθει στην Ιταλία και κατάφερε ξανά να πρωταγωνιστήσει. Αυτό δεν είναι κάτι καθόλου απλό.

Χρειάζεται φοβερή προσαρμοστικότητα και την κατάλληλη νοοτροπία. Ένας παίκτης που έχει καταφέρει να βρίσκεται τόσα χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο, χωρίς ποτέ να ανήκει στην ελίτ της θέσης, διαθέτει σίγουρα και τα δύο στον ύψιστο βαθμό. Ο Ζιρού έχει καταφέρει να χτίσει μια υπέρλαμπρη καριέρα, επειδή ξέρει ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει.

Έχει την ικανότητα να γίνεται πολύτιμος και την οξυδέρκεια να καταλάβει ποτέ είναι η ώρα να αποχωρήσει. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στο τέλος της χρονιάς. Πιστεύουμε ότι παρά τη νίκη της Μίλαν στο πρόσφατο ντέρμπι, η Ίντερ θα κόψει πρώτη το νήμα και φέτος. Αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι ότι το ντέρμπι Ντε Λα Μαντονίνα της 5/2/2022, είναι το ντέρμπι του Ολιβιέ Ζιρού. Έτσι θα μείνει στην ιστορία και έτσι αξίζει στον Γάλλο… εραστή.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ