ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Το πιο μάγκικο ήταν και το πιο εύκολο!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει τον «εγκέφαλο» της Γιουβέντους!
Μπάγερν Μονάχου: Ο Τούχελ επιβεβαίωσε την απουσία κόντρα στη Ρεάλ!
Μπαρτσελόνα: Έγραψε ιστορία ο Τερ Στέγκεν!
Γιουβέντους: Δύο σημαντικές απουσίες στον… τελικό τετράδας με τη Ρόμα!
Η Άρσεναλ βρήκε τον… απόλυτο σέντερ φορ στην Bundesliga!
Το φαβορί για τον πάγκο της Μίλαν – «Κλείνει» η συμφωνία!
Ατλέτικο Μαδρίτης: Πάει για… λίφτινγκ στην επίθεση το καλοκαίρι!
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το μεγάλο πρόβλημα με Ράσφορντ!
Η Ίντερ πήρε το πρωτάθλημα και… χαλάρωσε! (vid)
«Έκαψε» τους νησιώτες από νωρίς η Ατλέτικο! (vid)
Ξεκάθαρος ο Τσάβι: «Ας ξεχάσουμε γρήγορα τη φετινή σεζόν που ήταν σκέτη ντροπή»
Δυνάστης της Ρεάλ ο Φλορεντίνο Πέρεθ, ξεπέρασε τον αείμνηστο Σαντιάγο Μπερναμπέου!
«Τάπωσε» τον Ρόι Κιν ο Χάαλαντ με απαξιωτική ατάκα!
Μεγάλη κίνηση από την Μπαρτσελόνα: Υποκλίθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Κόσμος

Οκότσα και Γκιάν διαφωνούν: «Δεν έπρεπε το MVP να πάει στον Μανέ»

Ο Τζέι Τζέι Οκότσα και ο Ασαμόα Γκιάν θεωρούν ότι τον τίτλο του MVP στο φετινό Κόπα Άφρικα έπρεπε να πάρει ο Αμπουμπακάρ και όχι ο Μανέ.

Οκότσα και Γκιάν διαφωνούν: «Δεν έπρεπε το MVP να πάει στον Μανέ»

O Σάντιο Μανέ αναδείχθηκε ο κορυφαίος παίκτης του φετινού Κόπα Άφρικα, λίγο μετά την κατάκτηση του τροπαίου από τη Σενεγάλη. Αυτός ήταν το πρώτο Κόπα Άρικα της Σενεγάλης στην ιστορία της.

Ο άσος της Λίβερπουλ ευστόχησε από τα 11 βήματα στο τελευταίο πέναλτι της ψυχοφθόρας διαδικασίας μετά από ένα τελικό χωρίς τέρματα για 120 λεπτά κόντρα στην Αίγυπτο. Ο Μανέ μέτρησε συνολικά στη διοργάνωση 3 γκολ και 2 ασίστ. Συγκεκριμένα, σκόραρε στο εναρκτήριο ματς της διοργάνωσης κόντρα στη Ζιμπάμπουε καθώς και στη φάση των «16» αλλά και στα ημιτελικά κόντρα στο Πράσινο Ακρωτήρι και την Μπουρκίνα Φάσο. Κόντρα στην τελευταία πέτυχε και μία ασίστ ενώ τελική πάσα είχε μοιράσει και απέναντι στη Γουινέα στα προημιτελικά.

Τα υπόλοιπα βραβεία μοιράστηκαν ο Βινσέντ Αμπουμπακάρ και ο Εντουάρντ Μεντί. Συγκεκριμένα, ο στράικερ του Καμερούν κέρδισε το χρυσό παπούτσι της διοργάνωσης. Μέτρησε 8 γκολ με το Καμερούν, το οποίο αποκλείστηκε στα ημιτελικά κατά τη διαδικασία των πέναλτι από την Αίγυπτο.

Ο Σενεγαλέζος γκολκίπερ, Εντουάρντ Μεντί, κέρδισε το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα στη διοργάνωση, κρατώντας 5 ανέπαφες εστίες.

Οκότσα και Γκιάν διαφωνούν με την επιλογή του MVP

Σε σχόλιο τους για τον κορυφαίο παίκτης της διοργάνωσης, ο παλαίμαχος της Νιγηρίας, Τζέι Τζέι Οκότσα και ο πρώην διεθνής με τη Γκάνα, Ασαμόα Γκιάν, διαφώνησαν με την επιλογή του Μανέ. Αμφότεροι, θεωρούν ότι πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά ήταν ο Βινσέντ Αμπουμπακάρ.

«Για μένα ο Αμπουμπακάρ είναι ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά. Του αξίζει να αναδειχθεί ο καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης. Μετά από όλα όσα έκανε, νομίζω ότι το κέρδισε. Αλλά ανταμείφθηκε επάξια για τα γκολ που σημείωσε. Φυσικά, είναι πάντα καλό να έχεις συμπαίκτες που σου παρέχουν τις υπηρεσίες. Είναι, όμως, υπέροχο να έχεις έναν καλό στράικερ που θα ανταμείψει όλη τη σκληρή δουλειά της ομάδας», είπε ο Οκότσα

Μιλώντας επίσης για το ποιος θα έπρεπε να είχε ανακηρυχθεί καλύτερος παίκτης του τουρνουά, ο Γκιάν πρόσθεσε: «Νομίζω ότι συμφωνώ με τον Οκότσα. Για μένα είναι ο παίκτης του τουρνουά».

«Μιλάμε για συνέπεια από την αρχή του τουρνουά… κέρδισε τον σεβασμό μου στο παιχνίδι με την Αιθιοπία. Σε μία φάση έχασε την μπάλα και χρειάστηκε να κάνει σπριντ 75 μέτρα για να την ανακτήσει. Μπορούσες να δεις ότι παίζει με την καρδιά του.

«Όχι μόνο για τα γκολ. Έπαιζε με την καρδιά του. Στο παιχνίδι για την τρίτη θέση, έχανα με 3-0 και έπρεπε να μπει για να εμπνεύσει την ομάδα να κερδίσει την τρίτη θέση. Για μένα, έκανε τα πάντα για να είναι ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά αλλά δεν ξέρω πώς βαθμολογούν τον καλύτερο παίκτη της διοργάνωσης».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ