ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Αποκαλυπτικό γραφικό: Που έχει την περισσότερη κατοχή στο γήπεδο κάθε ομάδα της Πρέμιερ

Ένα αποκαλυπτικό γραφικό απεικονίζει που έχει την περισσότερη κατοχή στο γήπεδο κάθε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ τη φετινή σεζόν.

Αποκαλυπτικό γραφικό: Που έχει την περισσότερη κατοχή στο γήπεδο κάθε ομάδα της Πρέμιερ

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι , Πεπ Γκουαρδιόλα, μίλησε για τη σημασία της κατοχής της μπάλας σε συνέντευξή του στο Sky Sports πέρυσι.

«Ο λόγος για τον οποίο [το αμυντικό μας ρεκόρ είναι τόσο καλό] είναι επειδή το 67% του χρόνου έχουμε την μπάλα. Αυτός είναι ο κύριος λόγος. Ο κύριος λόγος είναι ότι έχουμε την μπάλα. Αν έχεις τη μπάλα όσο το δυνατόν περισσότερο, τότε ο αντίπαλος δεν έχει την μπάλα».

Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκοαυρντιόλα κυριαρχεί στα επίπεδα κατοχής της μπάλας από το 2016 με μέσο όρο 67,3%. Ο δημοσιογράφος του Athletic, Τζον Μίλερ, έγραψε ένα ενδιαφέρον άρθρο το οποίο περιέχει ένα αποκαλυπτικό γραφικό για τα σημεία του γηπέδου που υπερέχει σε επίπεδα κατοχής της μπάλας κάθε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, τη φετινή σεζόν.

Σύμφωνα με το παρακάτω γραφικό, απεικονίζεται η κατοχή ανά ζώνη γηπέδου. Με το κόκκινο χρώμα απεικονίζεται η εκάστοτε ομάδα με τις περισσότερες επαφές σε κάθε ζώνη και με το μπλε η αντίπαλος της στη σεζόν 2021-2022 της Πρέμιερ Λιγκ.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Τι μας δείχνει το γραφικό

Υπάρχουν πάρα πολλές πληροφορίες που μπορεί κάποιος να αξιοποιήσει από το γραφικό. Κάποιες ομάδες, όπως η Γιουνάιτεντ και η Άρσεναλ δείχνουν ευάλωτες στις αμυντικές τους πτέρυγες χάνοντας τη μπάλα στα άκρα της άμυνας τους.

Οι τρεις ομάδες, βέβαια, που είναι κυρίαρχες στον αγωνιστικό χώρο είναι η Μάντσεστερ Σίτι, η Τσέλσι και η Λίβερπουλ. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα στην ουσία κυριαρχεί σχεδόν σε όλο το γήπεδο με μεγαλύτερα επίπεδα κατοχής της μπάλας εκτός από την αντίπαλη περιοχή. Στην ουσία το γράφημα αποκαλύπτει ότι οι αντίπαλοι της Σίτι έχουν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους, μόνο στη δικιά τους περιχή.

Σχεδόν παρόμοιο είναι το γραφικό και για τη Λίβερπουλ και για τη Τσέλσι. Η μόνη διαφορά είναι ότι αντίπαλοι τους, μετρούν περισσότερες επαφές και λίγο μπροστά από την περιοχή τους.

Όσον αφορά στην Τότεναμ είναι φανερό ότι η επιλογή χρήσης φουλ μπακ από τον Κόντε αποτελεί δίκοπο μαχαίρι. Από τη μία πλευρά, είναι η κυρίαρχη ομάδα στις πτέρυγες όταν επιτίθεται. Από την άλλη πλευρά, δέχεται συνεχώς κύματα επιθέσεων από τις δικές τις αμυντικές πτέρυγες, καθώς τα φουλ μπακ παίζουν πολύ ψηλά.

Η, Νιουκάστλ είναι φανερό ότι προτιμάει να επιτίθεται από τα αριστερά με τον Σεντ Μαξιμέν ενώ η Λιντς του Μπιέλσα κυριαρχεί με τη μπάλα στο αμυντικό της μισό αλλά δεν κάνει το ίδιο από τον άξονα και στο επιθετικό της μισό.

Τέλος, στο γραφικό της Μπέρνλι κυριαρχεί το μπλε χρώμα, καθώς τα επίπεδα κατοχής της μπάλας δεν ξεπερνούν το 39%.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ