ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!
«Κανονιά» του Τροσάρ και 1-0 η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Ραφαέλ Λεάο γίνεται ο εξτρέμ που τόσο ανάγκη είχε η Μίλαν!

Ο Ραφαέλ Λεάο πραγματοποιεί την καλύτερη και πιο μεστή σεζόν της καριέρας του και εξελίσσεται σε σημαντικό παίκτη για τη Μίλαν.

Ο Ραφαέλ Λεάο γίνεται ο εξτρέμ που τόσο ανάγκη είχε η Μίλαν!

Ο Λεάο βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα τον τελευταίο καιρό, σκοράροντας σημαντικά γκολ που κρατούν τη Μίλαν ζωντανή στους στόχους της. Ο 22χρονος Πορτογάλος δείχνει φέτος έτοιμος να κάνει το βήμα παραπάνω και να αποτελέσει σημαντικό παίκτη για τους «Ροσονέρι» τα επόμενα χρόνια. Η μονιμοποίησή του στα εξτρέμ, φαίνεται πως ξεκλειδώνει τις τεράστιες δυνατότητες ενός παιδιού που έχει όλα τα φόντα να πέτυχει σπουδαία πράγματα.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Σε εξαιρετική κατάσταση

Το ταλέντο και η προοπτική του Λεάο έχουν αναγνωριστεί εδώ και χρόνια. Από τότε που αγωνιζόταν στη Σπόρτινγκ Λισαβώνας, όλοι μιλούσαν για ένα παιδί με εξαιρετικά στοιχεία. Απίστευτη ταχύτητα, εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, τέλεια σωματοδομή. Η δυνατότητά του να αγωνιστεί με την ίδια άνεση στην κορυφή και τα άκρα της επίθεσης, τον έκανε ακόμη πιο ελκυστικό πακέτο. Η Λιλ εκμεταλλεύτηκε τις αναταραχές που υπήρχαν στη Σπόρτινγκ εκείνη την περίοδο και τον έκανε δικό της χωρίς να ξοδέψει τίποτα.

Μετά από μόλις ένα χρόνο στη Γαλλία, η Μίλαν έβγαλε από τα ταμεία της 30 εκατομμύρια ευρώ και τον έφερε στο Μιλάνο το καλοκαίρι του 2019. Στις δύο πρώτες του χρονιές στην Ιταλία, ο Λεάο έδειξε καλά στοιχεία όμως ήταν φανερό πως του έλειπε η ουσία. Αυτό ήταν λογικό μέχρι ένα σημείο, καθώς επρόκειτο για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή που χρειαζόταν χρόνο για να ωριμάσει και να προσαρμοστεί στο ιταλικό ποδόσφαιρο.

Απ’ ότι φαίνεται, το πλήρωμα του χρόνου έφτασε. Ο Λεάο πραγματοποιεί φέτος την καλύτερη και πιο ουσιαστική σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας. Μετρά 10 γκολ και έξι ασίστ σε 27 συμμετοχές, προσφέροντας σημαντικές λύσεις στη Μίλαν. Μάλιστα όσο αφορά το σκοράρισμα, έχει ήδη ξεπεράσει το ατομικό του ρεκόρ που ήταν τα 8 γκολ με τη Λιλ της σεζόν 18/19. Μέσα στο 2022, ο Πορτογάλος έχει ανεβάσει επίπεδο το παιχνίδι του και πραγματοποιεί συνεχόμενες καλές εμφανίσεις.

Μετά την αλλαγή του χρόνου έχει σκοράρει πέντε φορές και έχει μοιράσει τρεις ασίστ. Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους λόγους που η Μίλαν παραμένει σε τροχιά διεκδίκησης τόσο του πρωταθλήματος, όσο και του κυπέλλου. Μάλιστα με το γκολ του απέναντι στην Σαμπντόρια, έδωσε τη νίκη στην ομάδα και την έστειλε στην κορυφή της βαθμολογίας. Το ξεπέταγμα του Λεάο, δίνει άλλη πνοή στην επίθεση των «Ροσονέρι». Ουσιαστικά πρόκειται για μια εσωτερική μεταγραφή που μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμη για την πορεία της ομάδας στη φετινή σεζόν.

Ο εξτρέμ που (δεν) έψαχνε

Τα τελευταία δύο χρόνια η Μίλαν έχει επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο. Ο Στέφανο Πιόλι αποδείχτηκε λίρα εκατό και έβαλε την ομάδα ξανά σε τροχιά πρωταθλητισμού μετά από χρόνια. Ένα μέγεθος όπως η Μίλαν, οφείλει να βρίσκεται στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας και εντός διεκδίκησης τίτλων. Μετά την περσινή σεζόν, ο σύλλογος φιλοδοξεί φέτος να κάνει το βήμα παραπάνω και να ρίξει από την κορυφή την μισητή συμπολίτισσα Ίντερ.

Από τότε που η Μίλαν επέστρεψε σε πρωταγωνιστικό ρόλο, όλοι ασχολούνται με το πως μπορεί να βελτιωθεί. Τι της λείπει; Που χρειάζεται ενίσχυση; Κατά κοινή παραδοχή, το μεγαλύτερο κενό του ρόστερ βρισκόταν στα εξτρέμ. Η απουσία ενός πρωτοκλασάτου παίκτη για τα άκρα της επίθεσης, ήταν εμφανής και περιόριζε σημαντικά τις δυνατότητες του συνόλου. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι εξτρέμ παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο και οι μεγάλες ομάδες επενδύουν τεράστια ποσά προκειμένου να ενισχυθούν στα φτερά.

Παρά το γεγονός πως όλοι αναγνώριζαν την ανάγκη για ενίσχυση, η Μίλαν αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κάποια σημαντική μεταγραφή εξτρέμ, τα τελευταία δύο καλοκαίρια. Οι επιλογές ήταν κατώτερες των περιστάσεων. Ο Σαλεμάκερς είναι ένας απλά τίμιος παίκτης. Ο Ρέμπιτς έδωσε πολύτιμες λύσεις πέρυσι, όμως φέτος είναι σκιά του εαυτού του. Ο Καστιγέχο είναι ουσιαστικά εκτός πλάνων και ο Μεσίας ένα στοίχημα περιορισμένων δυνατότητων. Η λύση ήρθε με μια μεταγραφή εκ των έσω. Τον Ραφαέλ Λεάο.

Γράφαμε και παλαιότερα από εδώ, πως η μονιμοποίηση του Λεάο στα πλάγια, μοιάζει με καλή ιδέα. Η ταχύτητα και η τεχνική του Πορτογάλου μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Ίσως αυτή η απόφαση είχε παρθεί από το καλοκαίρι και γι’ αυτό η Μίλαν δεν προχώρησε σε κάποια μεταγραφή. Με την παρουσία των Ζλάταν και Ζιρού στην κορυφή της επίθεσης, ήταν δεδομένο πως ο Λεάο θα έπρεπε να αξιοποιηθεί κάπου αλλού προκειμένου να βρει σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Τελικά συνέβη ακριβώς αυτό.

Μια απόφαση βάσει πλάνου

Στις δύο πρώτες του χρονιές στη Μίλαν, ο αγωνιστικός χρόνος του Λεάο μοιραζόταν ανάμεσα στα άκρα και την κορυφή της επίθεσης. Η απουσία ενός επιθετικού πίσω από τον Ζλάταν και οι συχνοί τραυματισμοί του Σουηδού, έφερναν τον Πορτογάλο συχνά στη θέση του σέντερ φορ. Μάλιστα εκεί έδειχνε να νιώθει πιο άνετα σε σχέση με τα άκρα. Παρόλα αυτά έμοιαζε να μην υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο σχετικά με την αξιοποίησή του. Ο Λεάο έψαχνε την αγωνιστική του ταυτότητα και αυτό τον εμπόδιζε να παίξει σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες.

Η έλευση του Ζιρού έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Ο χρόνος θα μοιραζόταν πλέον ανάμεσα στον Γάλλο και τον Ζλάταν και ο Λεάο θα έβγαινε από την εξίσωση. Του σέντερ φορ, όχι της ομάδας γενικά. Διότι η θέση του σε αυτή αναβαθμίστηκε για τα καλά. Έχει ξεκινήσει βασικός σε όσα ματς ήταν διαθέσιμος. Έμεινε εκτός μόνο σε τρία παιχνίδια και αυτό λόγω τραυματισμού. Κατά τα άλλα δεν βγαίνει από την εντεκάδα με τίποτα. Η θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης γράφει πάνω το όνομά του.

Και οι 27 συμμετοχές του είναι ως αριστερό εξτρέμ. Είναι φανερό πως στη Μίλαν αποφάσισαν πως θα τον καθιερώσουν εκεί. Μια απόφαση που δεν προέκυψε ξαφνικά αλλά μέσα από σκέψη και πλάνο. Τις περισσότερες φορές που μια ομάδα δρα με αυτό το σκεπτικό, το ποδόσφαιρο την δικαιώνει. Ο Λεάο είναι με διαφορά ο καλύτερος εξτρέμ της ομάδας και ένας από τους καλύτερους στη Serie A.

Στα 22 του δείχνει να έχει πολύ ψηλό ταβάνι και η Μίλαν έχει πολλά να κερδίσει από αυτόν. Αν συνεχίσει να εξελίσσεται με αυτούς τους ρυθμούς μπορεί να αποτελέσει μια πολύ σημαντική σταθερά για τον σύλλογο τα επόμενα χρόνια. Αν το ερχόμενο καλοκαίρι καταφέρει να φέρει έναν αντίστοιχης αξίας παίκτη και για τα δεξιά της επίθεσης, τότε θα αλλάξει ολοκληρωτικά επίπεδο στην επίθεση. Μέχρι τότε θα συνεχίσει να φορτώνει την αριστερή πλευρά και να ελπίζει πως ο Λεάο θα συνεχίσει σε ανάλογα στάνταρ απόδοσης.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ