ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Αμορίμ με δυο κουβέντες έβαλε τέλος σε όλα τα σενάρια
Θύμισε χρυσές εποχές Μπενφίκα η Λεβερκούζεν, αλλά ο Αλόνσο δεν εφησυχάζεται!
Αρνητικό ρεκόρ 20ετίας η Τότεναμ!
Αποθέωση και συγκίνηση στην επιστροφή του Σβεν-Γκόραν Έρικσον στην έδρα της Σαμπντόρια! (vid)
Βάζει «λάδι στη φωτιά» ο Νούνιες, διέγραψε φωτογραφίες του με τη Λίβερπουλ στο Instagram! (pic)
Σταράτος ο μάνατζερ του Ρόκε: «Δεν φεύγει δανεικός από την Μπαρτσελόνα, άλλοι μας έδιναν τα διπλά»
Έχασε η Μπενφίκα, σήκωσε το 20ό η Σπόρτινγκ, πράσινη η Λισαβόνα! (vids)
Στην Αγγλία γράφουν για «φλερτ» Μπαρτσελόνα με Νούνιες!
Πένθος στο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Σέζαρ Λουίς Μενότι
Ρόμα – Γιουβέντους: Όλα μοιρασμένα στο «Ολίμπικο», κοιτάζουν πίσω τους οι Ρωμαίοι (vid)
ΚΕΡΑΥΝΟΣ του Πέλκα από τα 30 μέτρα «χτύπησε» τον Γιαννιώτη! (vid)
Τεράστια νίκη η Άλκμααρ με «clutch» Παυλίδη και όνειρα για Champions League! (vid)
Λάρισα… εμπιστευτικό με Χρήστο Παπαδόπουλο να «οργώνει» την Ιταλία (vid)
Από την Premier League στον Παναθηναϊκό: Έκλεισε Μπάλντοκ το «τριφύλλι»!
«Τορπίλισε» τη Βιγιαρεάλ ο εορτάζων Δουβίκας και έσωσε τη Θέλτα! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Πολ Ινς: Ο Χάαλαντ δεν θα πάει στη Γιουνάιτεντ εξαιτίας του Ρόι Κιν

O παλαίμαχος της Γιουνάιτεντ, Πολ Ινς, θεωρεί απίθανο την έλευση Χάαλαντ στη Μάντσεστερ λόγω του διάσημου τάκλιν του Ρόι Κιν στον πατέρα του.

Πολ Ινς: Ο Χάαλαντ δεν θα πάει στη Γιουνάιτεντ εξαιτίας του Ρόι Κιν

Ο παλαίμαχος παίκτης της Γιουνάιτεντ, Πολ Ινς εκτίμησε ότι ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν θα μετακομίσει στο «Ολντ Τράφορντ. Ο 54χρονος θεωρεί ότι η μεταγραφή του από την Ντόρτμουντ το προσεχές καλοκαίρι είναι απίθανη, κυρίως λόγω του περιστατικού που είχε λάβει χώρα ανάμεσα στον Ρόι Κιν και στον πατέρα του παίκτη, Αλφ Ίνγκε Χάαλαντ.

Για όποιον δε θυμάται πριν από πολλά χρόνια, ο παλαίμαχος μέσος της Γιούναιτε, Ρόι Κιν, είχε εκδικηθεί τον τότε παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι, Άλφ Ίνγκε Χάαλαντ, με ένα εγκληματικό τάκλιν.

Ο Ινς μιλώντας στο GOAL εκ μέρους του Genting Casino , είπε: «Ο Χάαλαντ είναι δύσκολη περίπτωση γιατί πρέπει να θυμηθείς την κατάσταση με τον μπαμπά του [Αλφ – Ίνγκε] και τον Ρόι Κιν – αυτό το περιστατικό συνέβη στο Ολντ Τράφορντ. Θα πήγαινε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με βάση αυτό; Δεν μπορώ να το δω να συμβαίνει. Αν δεν υπάρχει Τσάμπιονς Λιγκ, τότε τέτοιοι άνθρωποι δεν θα πάνε στο Ολντ Τράφορντ».

Τι είχε συμβεί ανάμεσα στον Κιν και τον Αλφ Ίνγκ Χάαλαντ

Τον Σεπτέμβριο του 1997 ο πατέρας του Έρλινγκ Χάαλαντ αγωνιζόταν στη Λιντς. Σε ένα ματς της Πρέμιερ Λιγκ στο «Έλαντ Ρόουντ» ήρθε αντιμέτωπος με τον Ιρλανδό μέσο. Σε μία προσπάθεια του Ιρλανδού να κυνηγήσει μία μπάλα στην αντίπαλη περιοχή έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και άρχισε να σφαδάζει.

Τότε, ο Νορβηγός μέσος θεώρησε ότι ο Ρόι Κιν έκανε θέατρο για να κερδίσει πέναλτι και του φώναξε: «Σήκω πάνω και σταμάτα να υποκρίνεσαι».

Ο μέσος των «κόκκινων διαβόλων» όχι μόνο δεν προσποιούταν αλλά είχε υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά που μπορεί να πάθε ένας ποδοσφαιριστής. Ρήξη χιαστών και η σεζόν έληγε πρόωρα για εκείνον πριν καλά καλά ξεκινήσει. Ωστόσο, ο Ρόι Κιν δε θα ξεχνούσε ποτέ τα λόγια του Χάαλαντ και θα περίμενε υπομονετικά να πάρει την εκδίκησή του.

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο

Τα χρόνια πέρασαν και οι 2 παίκτες συναντήθηκαν αρκετές φορές αντίπαλοι. Το 2001 ο Χάαλαντ αγωνιζόταν πια στη Μάντσεστερ Σίτι. Η στιγμής της εκδίκησης είχε φτάσει. Πέντε λεπτά πριν το τελικό σφύριγμα, ο Κιν τον σήκωσε στον αέρα με μία προβολή που «κόβει καριέρες». Ο διαιτητής αμέσως απέβαλε τον Ιρλανδό, με τον Χάαλαντ να σφίγγει τα δόντια και να ολοκληρώνει το παιχνίδι.

Αρχικά, τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού για 3 παιχνίδια και πρόστιμο ύψους 5 χιλιάδων λιρών από την FA. Ωστόσο, η ποινή του αυξήθηκε μετά την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του Κιν. Σε αυτήν αποκάλυψε ότι είχε πρόθεση να βλάψει τον Χάαλαντ.

«Περίμενα πολύ καιρό. Τον χτύπησα πολύ δυνατά. Η μπάλα νομίζω πως ήταν εκεί. Πάρε αυτό αλήτη. Και ποτέ μην έρθεις ξανά από πάνω μου κάνοντας μορφασμούς ότι προσποιούμαι τραυματισμούς»

Η παραδοχή του ανάγκασε την FA να τον τιμωρήσει εκ νέου με καμπάνα 5 αγωνιστικών και πρόστιμο 150 χιλιάδων λιρών. Ο Ρόι Κιν, πάντως, παρέμεινε αμετανόητος, όπως φάνηκε από μία μετέπειτα συνέντευξή του: «Η νοοτροπία μου ήταν να τον γ@μήσω. Μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν. Πήρε αυτό που του άξιζε. Με γ@μησε και είμαι της νοοτροπίας οφθαλμός αντί οφθαλμού» ανέφερε και πρόσθεσε ότι πιθανότατα θα ξαναέκανε το ίδιο.

Διάβασε ΕΔΩ αν αυτό το τάκλιν του Κιν «έκοψε» τη μπάλα στον Αλφ Ίνγκε Χάαλαντ

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ