ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Το παραμύθι του Γιακουμάκη δεν τελείωσε στην Ολλανδία!

Ο Γιώργος Γιακουμάκης πέτυχε το πρώτο του χατ-τρικ με τη Σέλτικ, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή του σε υψηλές πτήσεις.

Το παραμύθι του Γιακουμάκη δεν τελείωσε στην Ολλανδία!

Η περσινή σεζόν του Γιακουμάκη με τη Φένλο ήταν παραμυθένια. Σε τέτοιο σημείο που ενώ η ομάδα του υποβιβάστηκε, εκείνος πήρε μεταγραφή για τη θρυλική Σέλτικ. Πράγματι, ο Έλληνας φορ ήταν εντυπωσιακός στην Ολλανδία σκοράροντας κατά ριπάς και με όλους τους τρόπους. Ωστόσο η διαφορά επιπέδου ανάμεσα στη Φένλο και τη Σέλτικ, δημιουργούσε αρκετά ερωτήματα για το αν θα καταφέρει να έχει ανάλογη εικόνα και με τους «Κέλτες». Η αλήθεια είναι πως αρχικά ο Γιακουμάκης δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό και δίχτυα, καθώς αναγκάστηκε να μείνει δύο μήνες εκτός λόγω τραυματισμού. Πλέον έχει επιστρέψει, έχει κερδίσει θέση βασικού, ενώ βρίσκει ξανά την επαφή του με το γκολ. Κι όλα παίρνουν το δρόμο τους.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

‘’Ποια Φένλο και ποιος Γιακουμάκης μωρέ;’’

Ο Γιώργος Γιακουμάκης είναι ένα παιδί που στην Ελλάδα γνωρίσαμε με τη φανέλα του Πλατανιά. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις με την ομάδα των Χανίων, τον έβαλαν στο ραντάρ όλων των μεγάλων ομάδων της χώρας. Η Α.Ε.Κ ήταν εκείνη που τελικά κατάφερε να τον κάνει δικό της, με τον παίκτη να θεωρείται ό,τι πιο ανερχόμενο υπήρχε στο πρωτάθλημα για τη θέση του σέντερ φορ. Στην «Ένωση» τα πράγματα δεν κύλησαν ιδανικά για τον Γιακουμάκη. Το ακριβώς αντίθετο θα λέγαμε.

Στα χρόνια που παρέμεινε εκεί, δεν κατάφερε ποτέ να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης και να καθιερωθεί. Τα γκολ του έρχονταν με το σταγονόμετρο καθώς σε τρεισήμισι χρόνια, σκόραρε μόλις τρεις φορές. Οι μόνες στιγμές που θα θυμάται από την Α.Ε.Κ είναι το γκολ-μισός τίτλος απέναντι στον Ολυμπιακό και η πάσα σε κενό τέρμα που δεν του έδωσε ο Κλωναρίδης στο ματς με τη Μπενφίκα.

Ήταν φανερό πως για να προχωρήσει στην καριέρα του, έπρεπε να αποχωρήσει από την ομάδα. Με τα νούμερα που είχε ήταν δεδομένο πως δεν μπορούσε να είχε βλέψεις για κάποια ιδιαίτερα εντυπωσιακή μεταγραφή. Ακόμη κι έτσι η Φένλο φάνταζε μια επιλογή κάτω των δυνατοτήτων του. Μια άσημη ομάδα του ολλανδικού πρωταθλήματος, χωρίς ιστορία και με στόχο την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία. Πριν πάει εκεί ο Γιακουμάκης, οι περισσότεροι από εμάς δεν είχαμε ακούσει καν το όνομά της.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν πως θα ήταν καλύτερη επιλογή για τον ίδιο μια μεταγραφή στον Ο.Φ.Η που τότε ενδιαφερόταν για την απόκτησή του. Τελικά, ο Έλληνας φορ αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο που όλοι πίστευαν πως δεν θα τον οδηγήσει πουθενά. Όπως φάνηκε εκείνος ήξερε καλύτερα από όλους. Στη Φένλο ο Γιακουμάκης έβαλε σε μια χρόνια περισσότερα γκολ, απ’ όσα είχε βάλει σε δέκα σεζόν επαγγελματικής καριέρας. Με 29 γκολ σε 33 εμφανίσεις έκανε τόσο θόρυβο, που παρά τον υποβιβασμό της ομάδας του, τράβηξε πάνω του βλέμματα ομάδων όπως η Φέγενορντ και η Σέλτικ.

Μια ονειρική μεταγραφή στη Σέλτικ

Η αποχώρηση του Γιακουμάκη από τη Φένλο ήταν δεδομένη το περασμένο καλοκαίρι. Παρόλα αυτά έπρεπε να περιμένουμε μέχρι την τελευταία μέρα των μεταγραφών για να γίνει πραγματικότητα. Βέβαια αν σκεφτούμε ότι η ομάδα που τον αγόρασε ήταν Σέλτικ, μάλλον άξιζε η αναμονή. Μιλάμε για μια τεράστια και ιστορική ομάδα, με όνομα που αποπνέει καθολικό σεβασμό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Οι «Κέλτες» είναι ένας σύλλογος με υψηλές απαιτήσεις. Κάθε χρόνο διεκδικούν όλα τα εγχώρια τρόπαια, ενώ έχουν φιλοδοξίες για διάκριση και στην Ευρώπη. Μπορεί τα τελευταία χρόνια οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις να μην τους έχουν πάει πολύ καλά, δεν παύουν όμως να συμμετέχουν εκεί κάθε χρόνο. Στο πρόσωπο του Γιακουμάκη είδαν τον αντικαταστάτη του Οντσόν Εντουάρ, που αποχώρησε για την Κρίσταλ Πάλας. Πρόκειται για τον επί τέσσερα χρόνια βασικό φορ και αρχισκόρερ της ομάδας. Τα 17 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε η Πάλας για χάρη του, μαρτυρούν το μέγεθος της αξίας του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Η διαδικασία αντικατάστασής του δεν ήταν καθόλου απλή υπόθεση και η αποστολή του Γιακουμάκη ήταν εξαρχής αρκετά δύσκολη. Την ίδια στιγμή όμως, φανέρωνε την πίστη τον ανθρώπων της ομάδας στο πρόσωπο του 27χρονου Έλληνα επιθετικού. Εκείνος από τη μεριά του, δείχνει ικανός να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες. Μπορεί αρχικά να ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τους τραυματισμούς, όμως πλέον τους έχει αφήσει πίσω και σταδιακά βρίσκει τον καλό του εαυτό.

Το χατ-τρικ απέναντι στη Νταντί ήταν ένα ματς-δήλωση του Γιακουμάκη. Το τελικό 3-2 οδήγησε σε ένα υπερπολύτιμο τρίποντο που έφερε τη Σέλτικ στο +3 από τη Ρέιντζερς. Από τη Φένλο και τη μάχη για τον υποβιβασμό, στη Σέλτικ και τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Μέσα σε μόλις ένα χρόνο, ο Γιακουμάκης έκανε τεράστια άλματα και ζει μεγάλες στιγμές στη Σκωτία. Όπως για παράδειγμα η πρώτη του συμμετοχή σε ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι του πλανήτη. Το περιβόητο «Old Firm», ανάμεσα σε Σέλτικ και Ρείντζερς.

Όλα με το σπαθί του

«Welcome to paradise» ή αλλιώς «Καλώς ήρθατε στον παράδεισο». Με αυτή τη φράση καλωσορίζει η Σέλτικ όποιον επισκέπτεται το γήπεδό της. Το θρυλικό «Celtic Park». Το μεγαλύτερο γήπεδο της Σκωτίας και το όγδοο μεγαλύτερη σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία. Η αλήθεια είναι πως ένα γεμάτο «Celtic Park» όντως μοιάζει με παράδεισο για τους φίλους της ομάδας. Για τους αντιπάλους ωστόσο φέρνει περισσότερο σε… κόλαση. Η έδρα της Σέλτικ είναι μια από τις καυτές της Ευρώπης, με τους φίλους της ομάδας να δημιουργούν μια υπέροχη ατμόσφαιρα που δίνει φτερά στην ομάδα.

Στο πρόσφατο ματς απέναντι στη Ρέιντζερς, ο Γιακουμάκης είχε την ευκαιρία να βιώσει την πρώτη του μεγάλη βραδιά στο «Celtic Park». Σε ένα γήπεδο που δεν έπεφτε καρφίτσα, η Σέλτικ σκόρπισε την μεγάλη της αντίπαλο, καθώς την κέρδισε με 3-0 και στις εξέδρες στήθηκε ένα πραγματικό πάρτι. Παρά την καλή του εμφάνιση, ο Έλληνας φορ δεν κατάφερε να σκοράρει σε εκείνο το ματς.

Αυτό που βίωσε όμως ισοδυναμεί με 10 γκολ. Η νίκη εκείνη επέτρεψε στους «Κέλτες» να πλησιάσουν στον ένα βαθμό και στη συνέχεια να προσπεράσουν τη Ρέιντζερς στην κορυφή. Όταν παίζεις σε μια τόσο μεγάλη ομάδα, τέτοιες βραδιές θα ζεις. Ο Γιακουμάκης πάλεψε σαν λιοντάρι για να καταφέρει κάτι τέτοιο.

Στο δεύτερο μισό της σεζόν 18/19 έπαιζε δανεικός στον Ο.Φ.Η. Τη σεζόν 19/20 πήγε και πάλι δανεικός στην Πολωνία και την Γκόρνικ Ζάμπζε, ενώ πέρυσι έπαιζε στην άσημη Φένλο. Μέσα σε δυόμιση χρόνια κατάφερε να βγει από το αδιέξοδο που έδειχνε να οδηγείται η καριέρα του και να είναι το βασικό φορ της Σέλτικ. Στα 27 του, βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία και έχει ακόμα πολλά κεφάλαια να γράψει στην ποδοσφαιρική του ιστορία. Μια ιστορία που είχε και άσχημα κεφάλαια αλλά πλέον μοιάζει με παραμύθι. Γιώργο Γιακουμάκη σου βγάζουμε το καπέλο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ