ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Επίσημο: Ο Τσάμπι Αλόνσο παραμένει στο τιμόνι της Λεβερκούζεν
H Ίντερ παραδίδει τα κλειδιά στον Ιντζάκι με συμβόλαιο μέχρι το 2027
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Αυτό το Καμπιονάτο ποιος θα το κατακτήσει;

Συνεχόμενες ευκαιρίες παρουσιάζονται στις κορυφαίες ομάδες τoυ Καμπιονάτο για να πάρουν μια γεύση από το Σκουντέτο, όμως όλες σκοντάφτουν!

Αυτό το Καμπιονάτο ποιος θα το κατακτήσει;

Της… γκέλας έγινε για ακόμα μια αγωνιστική στο Καμπιονάτο και την Ιταλία. Όλες οι διεκδικήτριες του τίτλου, σημείωσαν γκέλες σε παιχνίδια τα οποία ήταν σχετικά εύκολα. Από το δυναμικό ξεκίνημα των αρχών τις σεζόν, η βενζίνη στο ντεπόζιτο έχει ξεκινήσει να τελειώνει σιγά-σιγά. Και αν αυτά τα στραβοπατήματα συνεχιστούν και τις υπόλοιπες 13 αγωνιστικές, ποια ομάδα θα δείξει το μεγαλύτερο χαρακτήρα για να φτάσει μέχρι τέλους και να κάνει δικό της το Σκουντέτο.

Η… άτρωτη Ίντερ ξεχάστηκε στο ντέρμπι με τη Μίλαν

Αν εξαιρέσουμε τον Σεπτέμβριο που είχε μερικά στραβοπατήματα, η Ίντερ ξεκίνησε μια εντυπωσιακή αντεπίθεση για να προφτάσει το κυνήγι της κορυφής. Από τις 16 Οκτωβρίου και τη συντριβή από τη Λάτσιο, οι «νερατζούρι» έχτισαν ένα σερί 14 παιχνιδιών. Σειρά αποτελεσμάτων τα οποία την ανέβασαν με άνεση στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Μέχρι το παιχνίδι με τη Βενέτσια, όλα έδειχναν πως το Καμπιονάτο θα έμενε με σχετική άνεση στα χέρια της.

Κάπου εκεί όμως, ήρθε η Μίλαν για να την επαναφέρει στην πραγματικότητα. Αν και η πλευρά του Ιντζάκι ήταν σαφώς ανώτερη, ο Μάικ Μενιάν κράτησε όρθια τη Μίλαν και Ολιβιέ Ζιρού με δύο χτυπήματα στο τέλος του αγώνα έβγαλε νοκ άουτ την Ίντερ. Νίκη γοήτρου για τους «ροσονέρι», αλλά και ουσίας μιας και της έδωσε ελπίδες για τη συνέχεια. Αυτό όμως που κατάφερε ήταν κυρίως η… κάμψη του ηθικού των συμπολιτών» τους. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Ίντερ έχει χάσει τελείως την αυτοσυγκέντρωση της. Τέσσερα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και τρεις ήττες, είναι ένας απολογισμός καταστροφικός για τους Μιλανέζους.

Ακόμα χειρότερα, το γκολ έχει γίνει πολύ δύσκολο. Ο Λαουτάρο Μαρτίνες είναι άσφαιρος εδώ και επτά παιχνίδια, ενώ και ο Εντίν Τζέκο δείχνει πως αρχίζει σιγά-σιγά να επιβραδύνει. Παράλληλα, ο μέχρι πρότινος σταθερός Σαμίρ Χαντάνοβιτς φαίνεται ιδιαίτερα επιρρεπής σε λάθη, που κοστίζουν ακριβά στην ομάδα του.

Για ακόμα μια φορά το Καμπιονάτο γλιστρά από τα χέρια της Νάπολι

Όσο Μίλαν και Ίντερ… σκοτώνονταν μεταξύ τους, η Νάπολι ήταν αυτή που εντελώς αθόρυβα κατάφερε να αναρριχηθεί κοντά στην πρωτιά. Στο πολύ δύσκολο διάστημα των απουσιών της για το Copa Africa, οι «περτενοπέι» δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι, παραμένοντας σταθερά στην πρώτη τριάδα.

Και τώρα που Οσιμέν, Κουλιμπαλί και Ανγκισά επέστρεψαν, οι Ναπολιτάνοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία να πιάσουν κορυφή. Πρώτα κόντρα στην Ίντερ και μετά με το απογοητευτικό 1-1 με την Κάλιαρι. Παρότι ποιοτικά κατώτερη από τις Μίλαν και Ίντερ, οι «περτενοπέι» έχουν κάνει μια αξιόλογη πορεία και θέλουν να κυνηγήσουν το πρωτάθλημα μέχρι τέλους. Στα φαινομενικά «εύκολα» παιχνίδια που ακολουθούν, θα πρέπει αν μην υπάρξει η παραμικρή απώλεια. Ειδάλλως για ακόμα μια φορά το Σκουντέτο θα πετάξει για άλλους τόπους.

Η Γιουβέντους που ανεβαίνει και μπορεί να τις πιάσει όλες στον ύπνο

Όσο περνάει ο καιρός, στο παιχνίδι του τίτλου αρχίζει να μπαίνει ακόμα ένας διεκδικητής. Και αυτός δεν είναι η Αταλάντα ου έχει κάνει μεγάλη «κοιλιά», αλλά η Γιουβέντους. Η «μεγάλη κυρία» που οι περισσότεροι είχαν ξεγραμμένη μετά το τραγικό ξεκίνημα της σεζόν, κατάφερε να βρει επιτέλους το ρυθμό της. Από το μυθικό διπλό στο «Ολίμπικο» και έπειτα, η ομάδα του Αλέγκρι δείχνει να πατά πιο σταθερά στα πόδια της, μπαίνοντας στην πρώτη τετράδα του Καμπιονάτο.

Σαν μην έφταναν αυτά, οι «μπιανκονέρι» απέκτησαν και το πρώτο «κανόνι» της χώρας, Ντούσαν Βλάχοβιτς. Κίνηση που ενισχύει σημαντικά την επίθεση, η οποία για πολύ μεγάλα διαστήματα της σεζόν εμφανιζόταν ως η πλέον αναποτελεσματική και… ακίνδυνη. Μπορεί ακόμα η διαφορά να είναι μεγάλη, αλλά αν οι γκέλες στο top 3 συνεχιστούν, τότε η Γιουβέντους βρει χώρo θα προσπαθήσει να χωθεί σφήνα.

Ρόμα και Λάτσιο έχουν τεθεί προσωρινά εκτός μάχης τίτλου, όμως μαζί με την Αταλάντα και τη Φιορεντίνα θα δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για μια θέση στο Champions League. Μπορεί καμία από τις δύο ομάδες της πρωτεύουσας να μην πείθει (ιδίως οι «τζιαλορόσι»), όμως στα μεγάλα παιχνίδια μπορεί να μιλήσει η ιστορία. Και η «ντέα» την πάτησε από τους «ρωμαίους», αλλά και η Ίντερ από τους «λατσιάλι».

Όπως και να έχει, σχεδόν δέκα αγωνιστικές πριν το φινάλε της διαδρομής, η Ιταλία προσφέρει απλόχερα θέαμα και διατηρεί τους πάντες σε ετοιμότητα. Και το ερώτημα όλων είναι ένα. Ποια από όλες τις ομάδες θα χαρεί τον Μάϊο;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ