ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
H Λεβερκούζεν κάνει πλάκα σε όποιον θέλει τον Φλόριαν Βιρτζ
Λέμε για τον Μόντριτς αλλά η πάσα του Χούμελς δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά (vid)
H Γιουνάιτεντ θέλει στόπερ και οι – δύο – επιλογές της βρίσκονται στη Serie A
«Πνίγηκε» στον ανταγωνισμό – Αποχωρεί με μεταγραφή το αστέρι της Ρεάλ
«Γροθιά» στους παίκτες της Τσέλσι το μήνυμα πιτσιρικά στις εξέδρες (pic)
Από τους λίγους ρομαντικούς ο Τιάγκο Σίλβα – Συμφώνησε με την τελευταία του ομάδα
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Κρίστοφ Πιάτεκ βοηθά τη Φιορεντίνα να ξεχάσει γρήγορα τον Βλάχοβιτς!

Ο Κρίστοφ Πιάτεκ έχει ξεκινήσει φουριόζος στη Φιορεντίνα και γίνεται το καλύτερο αντίδοτο προκείμενου οι «Βιόλα» να ξεπεράσουν τον Βλάχοβιτς.

Ο Κρίστοφ Πιάτεκ βοηθά τη Φιορεντίνα να ξεχάσει γρήγορα τον Βλάχοβιτς!

Μετά από μια δύσκολη περίοδο στην καριέρα του, ο Κρίστοφ Πιάτεκ επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο με τη φανέλα της Φιορεντίνα. Ο 26χρονος Πολωνός φορ πραγματοποιεί δυναμικό και εντυπωσιακό ξεκίνημα με τους «Βιόλα» και τους βοηθά να συνεχίσουν τις υψηλές πτήσεις και μετά την απώλεια του Ντούσαν Βλάχοβιτς. Μπορεί να βρει τον καλό του εαυτό στο αγαπημένο του «Καμπιονάτο»;’

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Μια πραγματικά δύσκολη αποστολή

Ο Πιάτεκ είναι ένας ποδοσφαιριστής που συστήθηκε στο ευρύ κοινό, με τα όργια που έκανε στη μισή χρονιά που έπαιξε στη Τζένοα τη σεζόν 18/19. Πριν από αυτό ήταν ένας από τους καλούς σκόρερ του πολωνικού πρωταθλήματος που σχεδόν κανείς δεν του δίνει βάση. Η μετακίνησή του στην Ιταλία -όπως ήταν λογικό- δεν απασχόλησε ιδιαίτερα. Ωστόσο αυτά που έκανε στο πρώτο εξάμηνο που βρέθηκε εκεί, τράβηξαν πάνω τους όλα τα φώτα. Όλη η Serie A παραμιλούσε με τον υψηλόσωμο Πολωνό φορ που σκόραρε ασταμάτητα και με κάθε τρόπο.

Ο Πιάτεκ ήταν τόσο εντυπωσιακός που μέσα σε λίγους μήνες μπήκε στις μεταγραφικές λίστες μεγάλων ομάδων της Ευρώπης. Η Μίλαν -που εκείνη την περίοδο προσπαθούσε να σταθεί ξανά στα πόδια της- είδε στο πρόσωπό του τον επιθετικό που θα γίνει πυλώνας στην εντεκάδα της. Έσκασε 35 εκατομμύρια και τον Γενάρη του 19, έκανε δικό της τον παίκτη των 19 γκολ σε 21 συμμετοχές. Τότε πολλοί θεώρησαν πως οι «Ροσονέρι» βιάστηκαν. Όπως φάνηκε είχαν δίκιο.

Ο Πιάτεκ δεν ήταν έτοιμος για ένα τόσο μεγάλο βήμα και δεν κατάφερε ποτέ να γίνει ο αρχισκόρερ που έψαχνε η ομάδα. Είχε ένα συμπαθητικό πρώτο εξάμηνο, όμως στη συνέχεια η απόδοσή του έπεσε κατακόρυφα. Η Μίλαν δεν είχε χρόνο να του δώσει. Ήθελε έναν φορ που θα προσφέρει άμεσα. Κάπως έτσι ο Πιάτεκ έφυγε για τη Χέρτα Βερολίνου προκειμένου να βρει ρόλο βασικού. Όπως φάνηκε όμως, ούτε στην Γερμανία κατάφερε να βρει τον καλό του εαυτό.

Λίγα γκολ, χωρίς σταθερή θέση στην εντεκάδα και εμφανίσεις που δεν ενθουσίασαν. Στα δύο χρόνια που έπαιξε εκεί σημείωσε έξι γκολ λιγότερα σε σύγκριση με τη μισή του σεζόν στη Τζένοα. Ο δανεισμός του στη Φιορεντίνα έγινε προκειμένου η Χέρτα να τον ξεφορτωθεί και οι «Βιόλα» να καμουφλάρουν το κενό που άφησε πίσω ο Ντούσαν Βλάχοβιτς. Η αποστολή του έμοιαζε εξαρχής ιδιαίτερα δύσκολη, όμως τουλάχιστον στο ξεκίνημα, ο Πολωνός μοιάζει απόλυτα ικανός να ανταπεξέλθει.

Γκολ-χρυσάφι

Η απώλεια του Ντούσαν Βλάχοβιτς είναι τεράστια για τη Φιορεντίνα. Μπορεί στα ταμεία να μπήκε ζεστό και πολύ χρήμα, όμως το αγωνιστικό κενό που δημιουργήθηκε ήταν μεγάλο. Ο Σέρβος ήταν το Α και το Ω στην επίθεση της ομάδας. Η συνέπειά του στο σκοράρισμα υπήρξε εντυπωσιακή και καθοριστική για την εντυπωσιακή πορεία τον «Βιόλα» στη φετινή σεζόν.

Στόχος του συλλόγου ήταν να τον κρατήσει μέχρι το τέλος της χρονιάς, όμως μετά την πρόταση της Γιουβέντους κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Η Φιορεντίνα έπρεπε στα μέσα της σεζόν να βρει τρόπο ώστε να αντικαταστήσει έναν παίκτη που της πρόσφερε 20 γκολ σε 24 συμμετοχές. Καθόλου εύκολο πράγμα, ειδικά για μια ομάδα αυτής της δυναμικής. Οι κινήσεις στις οποίες προχώρησε για να αντικαταστήσει τον Βλάχοβιτς ήταν δύο. Η αγορά του Αρτούρ Καμπράλ από τη Βασιλεία και ο δανεισμός του Πιάτεκ από τη Χέρτα Βερολίνου.

Ο πρώτος προερχόταν από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και ο δεύτερος έψαχνε ένα δυναμικό restart. Οι δυο τους θα πάλευαν για τη θέση του βασικού φορ της ομάδας, με τον Καμπράλ να έχει -θεωρητικά- το προβάδισμα. Ήταν σε τρομερή φόρμα, είχε εξαιρετική επαφή με τα δίχτυα (27 γκολ σε 33 συμμετοχές) και αποκτήθηκε ως μια σημαντική επένδυση για παρόν και μέλλον. Ο Πιάτεκ έμοιαζε περισσότερο με μια εναλλακτική λύση που θα προσφέρει βάθος και ασφάλεια. Ένα στοίχημα χωρίς ρίσκο, καθώς αν δεν έπειθε η Φιορεντίνα δεν θα ενεργοποιούσε την οψιόν αγοράς και θα τον επέστρεφε στη Χέρτα.

Τελικά όλα αυτά αποδείχτηκαν απλά εικασίες. Στην πραγματικότητα ο Πολωνός κέρδισε με συνοπτικές διαδικασίες τη μάχη και είναι ο βασικός φορ της ομάδας. Η εικόνα του στο γήπεδο, δικαιολογεί απόλυτα τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Με πέντε γκολ σε έξι συμμετοχές έχει κάνει την παρουσία του κάτι παραπάνω από αισθητή. Μάλιστα τα τέσσερα από τα πέντε αυτά γκολ ήταν αυτό που λέμε «γκολ-χρυσάφι». Προσέφεραν έξι βαθμούς στο πρωτάθλημα και μια μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ιταλίας. Καθόλου άσχημα.

Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος

Ο Πιάτεκ φαίνεται να βρίσκει στην Ιταλία, αυτό που του έλειπε περισσότερο. Το γκολ. Για κάθε επιθετικό σε αυτόν τον πλανήτη, το γκολ είναι το παν. Είναι αυτό που τον κάνει πολύτιμο για την ομάδα, του δίνει αυτοπεποίθηση, τον κρατά ποδοσφαιρικά ζωντανό. Ειδικά για έναν παίκτη όπως αυτός, γίνεται ακόμη πιο σημαντικό. Ο 26χρονος Πολωνός είναι ένα καθαρό φορ περιοχής. Δεν προσφέρει ιδιαίτερα πράγματα σε άλλους τομείς του παιχνιδιού. Ούτε στην ανάπτυξη, ούτε στην πίεση, ούτε στο παιχνίδι μακριά από την περιοχή. Όλη του η καριέρα βασίστηκε στην ικανότητά του να στέλνει τη μπάλα στο πλεκτό.

Όταν έχασε την επαφή του με τα δίχτυα, αυτόματα βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση. Η Φιορεντίνα μοιάζει να μπορεί να εξελιχθεί στη σανίδα σωτηρίας του. Βέβαια για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει ο ίδιος να δώσει συνέχεια στο εντυπωσιακό του ξεκίνημα. Πάντως τα μέχρι στιγμής σημάδια είναι άκρως ενθαρρυντικά. Παρόλα αυτά ο μεγαλύτερος λόγος αισιοδοξίας είναι άλλος. Το ιταλικό πρωτάθλημα. Ο Πιάτεκ δείχνει να νιώθει άνετα εκεί. Ο χαμηλός ρυθμός και οι κλειστές άμυνες τον ευνοούν.

Σε αντίθεση με το γρήγορο παιχνίδι της Bundesliga, που ξεκάθαρα δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Στη Serie A, έχει κάνει τις καλύτερες εμφανίσεις της ζωής του. Μπορεί η μεταγραφή του στη Μίλαν να έγινε πριν την ώρα της και να μη του βγήκε, όμως το Καμπιονάτο παραμένει το καταλληλότερο μέρος για ένα restart. Στα 26 του, ο Πιάτεκ έχει ακόμη τα καλύτερα ποδοσφαιρικά χρόνια μπροστά του.

Η φετινή Φιορεντίνα αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, καθώς έχει καταφέρει να βρίσκεται σε απόσταση βολής από την τετράδα και την έξοδο στο Champions League. Κόντρα σε όσα πίστευαν οι περισσότεροι, οι «Βιόλα» συνεχίζουν την καλή τους πορεία και μετά την αποχώρηση του Βλάχοβιτς. Όσο ο Κρίστοφ Πιάτεκ συνεχίζει να βρίσκει δίχτυα και να χαρίζει νίκες, μπορούν να ελπίζουν σε ανάλογη συνέχεια ως το τέλος της σεζόν. Όσο για τον ίδιο; Σίγουρα έχει πολλά να αποδείξει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ