ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Από τεσσάρα σε πεντάρα η τρομακτική Ρεάλ Μαδρίτης! (vid)
Ορτέγκα VS Σον: Μια απόκρουση, ένα ολόκληρο πρωτάθλημα! (vid)
Η Σίτι κλείδωσε τον τίτλο μες στο σπίτι της Τότεναμ με killer Χάαλαντ και σωτήρα Ορτέγκα! (vid)
Ζιντάν θρύλε, μας έριξες τα σαγόνια με τα τσαλιμάκια σου! (vid)
Ανέβασε την Ίπσουιτς στην Premier League κι ακούγεται για τον πάγκο της Γιουνάιτεντ!
Τότεναμ – Σίτι: Έτοιμο γκολ στον Χάαλαντ ο Ντε Μπρούιν και ιστορικό 0-1! (vid)
Ανακοίνωσε επίσημα τον Ζιρού η Λος Άντζελες (pics, vid)
Δεν «μασάει» ο Λουίς Ενρίκε και ξεχνά κατευθείαν τον Μπαπέ!
Μαρινάκης στην Daily Mail: «Έχω τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και γι’ αυτό επέλεξα τη Νότιγχαμ»
PODCAST: Ο ευρω-φιναλίστ Ολυμπιακός και το… ασσόδυο της Μαρίνας
Ακραία απόφαση της Ρεάλ για Μόντριτς – Λέει αντίο ο Κροάτης…
Η Άστον Βίλα κάνει «ζημιά» στην Σίτι – Μεταγραφή… Champions League (pic)
Το πανούργο σχέδιο της Ρεάλ – Το 2025… θα τους «τελειώσει» με δύο προσθήκες!
Αλ-Νασρ: Μετά τον τίτλο… χάνει και δύο αστέρια – Ανησυχεί ο Κριστιάνο! (vid)
Δίνουν Χρυσή Μπάλα στον Λεβαντόφσκι – Γράφει ιστορία! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Σ-έξι Λίβερπουλ και η μάχη του τίτλου έχει «ανάψει»! (vid)

Η Λίβερπουλ έκανε... πλάκα στη Λιντς, την οποία διέσυρε με 6-0 κι έβαλε ξανά «φωτιά» στη μάχη του τίτλου, όντας στο -3 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.

Σ-έξι Λίβερπουλ και η μάχη του τίτλου έχει «ανάψει»! (vid)

Μετά την ήττα της Μάντσεστερ Σίτι από την Τότεναμ το ματς της Λίβερπουλ με τη Λιντς ήταν πραγματικά «must win» για τους «κόκκινους». Και η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ το μετέτρεψε σ’ ένα ανεπανάληπτο πάρτι. Με τρομερή εμφάνιση η ομάδα του Μέρσεϊσάιντ διέλυσε με 6-0 τα «παγώνια», έφτασε στο -3 από τους «πολίτες», που είναι στην κορυφή της Premier League και πάει με την καλύτερη ψυχολογία στον τελικό του Carabao Cup κόντρα στην Τσέλσι την Κυριακή (27/2). Δύο γκολ από Σαλάχ (με πέναλτι) και Μανέ, βρήκαν δίχτυα και οι Μάτιπ, Φαν Ντάικ.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

«Καθάρισε» ήδη από το ημίχρονο η Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά στο ματς και πίεζε στο ξεκίνημα, αλλά η Λιντς είχε την πρώτη καλή στιγμή. Στο 6′ ο Άλισον έκανε τραγικό λάθος, ο Τζέιμς του έκλεψε την μπάλα, αλλά γλίστρησε κι ο Μάτιπ τον έκοψε. Εννιά λεπτά αργότερα η πίεση των γηπεδούχων τους έφερε το προβάδισμα. Ο Ντάλας βρήκε την μπάλα με το χέρι σε σέντρα του Ρόμπερτσον κι ο διαιτητής έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι. Ο Σαλάχ ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα και το 151ο του γκολ με τους «κόκκινους» έκανε το 1-0!

Μάλιστα στο 23′ η Λίβερπουλ έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ. Ο Ντιας έφυγε εκπληκτικά από τον Έιλινγκ στην κόντρα, αλλά ο Μελιέ σταμάτησε το πλασέ του. Ωστόσο, οκτώ λεπτά αργότερα, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ βρήκε και πάλι δίχτυα. Αν και στόπερ ο Μάτιπ έκανε υπέροχη ενέργεια και κίνηση φορ, ο Σαλάχ τον βρήκε μέσα στην περιοχή κι ο Καμερουνέζος έκανε το 2-0 με ωραίο τελείωμα! Μάλιστα, στο 35′ οι γηπεδούχοι πέτυχαν κι άλλο γκολ. Ο Μανέ ανατράπηκε από τον Έιλινγκ κι ο διαιτητής έδωσε για δεύτερη φορά πέναλτι στους «κόκκινους». Ο Σαλάχ ήταν και πάλι εύστοχος κι «έγραψε» το 3-0! 

Η Λίβερπουλ δεν κατέβασε το πόδι από το «γκάζι» και πλησίασε σε ακόμα ένα γκολ στο 42′. Από εκτέλεση φάουλ του Άρνολντ η μπάλα στρώθηκε στον Φαμπίνιο στη μικρή περιοχή, αλλά ο Βραζιλιάνος πλάσαρε άουτ. Μάλιστα, πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν ακόμα πιο κοντά. Ο Άρνολντ βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Σαλάχ, που «έσκαψε» τον Μελιέ, με τον Φίρπο να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό! Λίβερπουλ

Το κόκκινο πάρτι δεν σταμάτησε

Το δεύτερο μέρος βρήκε τη Λίβερπουλ να συνεχίζει σε εξαιρετικό ρυθμό, που λίγο έλειψε να συνδυαστεί με ακόμη ένα γκολ στο 61′. Σαλάχ και Τζόουνς συνδυάστηκαν άψογα, με τον Άγγλο χαφ να βρίσκει τον Αιγύπτιο μόνο του στο ύψος του πέναλτι, αλλά το πλασέ το πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Εννιά λεπτά αργότερα η Λιντς απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Φίρπο έκανε το γύρισμα από τα αριστερά για τον Ντάλας, το πλασέ του οποίου πέρασε λίγο άουτ.

Ωστόσο, ήταν ξανά οι γηπεδούχοι αυτοί που σκόραραν στο 81′. Ο Σαλάχ βρήκε τον Χέντερσον κι εκείνος γύρισε για τον Μανέ, που τελείωσε σωστά τη φάση για το 4-0! Μάλιστα, η Λίβερπουλ δεν σταμάτησε εκεί. Με την συμπλήρωση των 90 λεπτών ο Οριγκί έφυγε απέναντι από τον Μελιέ που έδιωξε, αλλά ο Μανέ πήρε το «ριμπάουντ» για να κάνει το 5-0! Πέντε λεπτά αργότερα οι «κόκκινοι» σκόραραν και πάλι, με τον Φαν Ντάικ να νικάει τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά να διαμορφώνει το τελικό 6-0! 

Με τη νίκη αυτή η Λίβερπουλ έφτασε τους 60 βαθμούς σε 26 αγωνιστικές, όντας πλέον στο -3 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι και βάζοντας «φωτιά» στη μάχη του τίτλου. Από την άλλη η Λιντς έμεινε στους 23 βαθμούς σε 25 ματς και είναι πλέον μόλις στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο (68′ Χέντερσον), Τζόουνς (77′ Μίλνερ), Ντίας (85′ Οριγκί), Σαλάχ, Μανέ.

Λιντς (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μελιέ, Ντάλας, Έιλινγκ , Στράουκ, Φίρπο, Κλιχ (46′ Σάκλτον), Φορσό, Ραφίνια, Ροντρίγκο (46′ Ρόμπερτς), Χάρισον, Τζέιμς (61′ Γκέλχαρντ).




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ