ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Άντονι Ελάνγκα: Ο λυτρωτής της Γιουνάιτεντ ήρθε για να μείνει!

Ο Άντονι Ελάνγκα σημείωσε ένα υπερπολύτιμο γκολ απέναντι στην Ατλέτικο και απέδειξε γιατί ο Ράνγκνικ πίνει νερό στο όνομά του.

Άντονι Ελάνγκα: Ο λυτρωτής της Γιουνάιτεντ ήρθε για να μείνει!

Απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προβλημάτισε, όμως ο Άντονι Ελάνγκα της έδωσε λόγο να αισιοδοξεί ενόψει ρεβάνς. Ο 19χρονος Σουηδός σημείωσε ένα πολύ σημαντικό γκολ και χάρισε στην ομάδα του μια πολύτιμη ισοπαλία που με βάση την εικόνα της δεν δικαιούταν.  Ένα παιδί που στην αρχή της χρονιάς ελάχιστοι γνώριζαν και που με το σπαθί του κατάφερε να ζει στιγμές όπως αυτή στο «Wanda Metropolitano».

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά

Στο ξεκίνημα της χρονιάς ο Ελάνγκα δεν ήταν καν στις… υποσημειώσεις των επιλογών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την επίθεση. Η παρουσία των Κριστιάνο, Καβάνι, Ράσφορντ, Μαρσιάλ, Σάντσο και Γκρίνγουντ δεν άφηνε το παραμικρό περιθώριο για τον Σουηδό. Ακόμη και η συμμετοχή στην αποστολή σε σταθερή βάση φάνταζε ακατόρθωτη. Όσο για την εντεκάδα; Όνειρο θερινής νυκτός. Παρόλο που μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην κορυφή όσο και στα άκρα της επίθεσης, αυτοί που είχε μπροστά του έμοιαζαν απλά απροσπέλαστοι.

Βέβαια όπως έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές από την ίδια τη ζωή, τα φαινόμενα απατούν. Η χρονιά της Γιουνάιτεντ ξεκίνησε με όνειρα για μια επιθετική γραμμή που θα πετάει φωτιές, όμως σύντομα αποδείχτηκε πως αυτό δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα. Γκρίνγουντ και Μαρσιάλ βγήκαν εντελώς εκτός εξίσωσης για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, ενώ ο Καβάνι είναι τον περισσότερο καιρό τραυματίας. Από τη μια στιγμή στην άλλη ο Ελάνγκα μετατράπηκε από διακοσμητικό στοιχείο, σε τέταρτη επιλογή στην επίθεση της ομάδας.

Οι συγκυρίες σίγουρα βοήθησαν, όμως τίποτα δεν θα είχε συμβεί αν ο ίδιος δεν ήταν έτοιμος να απαντήσει στην πρόκληση. Ο νεαρός Σουηδός είδε τον αγωνιστικό του χρόνο να εκτοξεύεται και φρόντισε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Φυσικά τεράστιο κομμάτι σε αυτή την εξέλιξη έπαιξε και η παρουσία του Ραλφ Ράνγκνικ στο τιμόνι του συλλόγου. Από τότε που ο Γερμανός ανέλαβε τα ηνία, ο Ελάνγκα έγινε σημαντικό μέλος του ροτέισον. Συμμετέχει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι είτε ξεκινώντας βασικός, είτε ερχόμενος από τον πάγκο.

Ο προπονητής του βλέπει σε αυτόν την ταχύτητα και την ένταση που θέλει από κάθε παίκτη του. Τον πιστεύει και δεν το κρύβει. «Ήταν έτοιμος να φύγει δανεικός τον Γενάρη και του είπα πως πρόκειται να αφήσω να συμβεί κάτι τέτοιο. Από την πρώτη προπόνηση με εντυπωσίασε. Ήμουν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου και έβλεπα βίντεό του στο YouTube».  Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Ραλφ Ράνγκνικ που κάτι μας λέει πως νιώθει δικαιωμένος με την απόφασή του να κρατήσει τον παίκτη.

Η βδομάδα της ζωής του

Με τον Σόλσκιερ, ο Ελάνγκα δεν είχε ούτε μια συμμετοχή στην Premier League. Μετά την απόλυση του Νορβηγού μετρά εννέα τέτοιες. Όσο περισσότερο χρόνο περνάει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τόσο βελτιώνεται σαν παίκτης. Η πρόοδος του είναι εμφανής από παιχνίδι σε παιχνίδι. Μην ξεχνάμε πως έχουμε να κάνουμε με ένα παιδί που βιώνει την πρώτη του σεζόν σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Αυτή η πρώτη εμπειρία έρχεται με τη φανέλα μιας εκ των μεγαλύτερων ομάδων στον πλανήτη, όπου οι απαιτήσεις βρίσκονται στα ύψη.

Η κακή φετινή πορεία της Γιουνάιτεντ κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή χωρίς καθόλου παραστάσεις σε αυτό το επίπεδο. Τα λέμε όλα αυτά για να υπενθυμίσουμε τις δυσκολίες του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ο Ελάνγκα παλεύει να ξεχωρίσει. Πάντως την τελευταία βδομάδα τα πηγαίνει περίφημα σε αυτό το κομμάτι. Στο κυριακάτικο ματς απέναντι στη Λιντς πέρασε σαν αλλαγή στο γήπεδο και με γκολ σφράγισε το διπλό των «Κόκκινων Διαβόλων».

Ένα διπλό πολύ σημαντικό τόσο για βαθμολογικούς λόγους, όσο και για λόγους γοήτρου. Με τη νίκη της αυτή, η Γιουνάιτεντ κατάφερε να μείνει με αξιώσεις στο κυνήγι της τετράδας, ενώ παράλληλα κέρδισε μέσα στην έδρα της μισητής αντιπάλου της. Απ’ ότι φάνηκε όμως ο Ελάνγκα κρατούσε το καλύτερο για τη συνέχεια. Στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι Champions League της καριέρας του, ο μικρός ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ομάδας του.

Μπορεί να βρέθηκε στο γήπεδο μόλις για μερικά λεπτά, όμως κατάφερε αυτό που οι συμπαίκτες του δεν μπορούσαν σε όλο το παιχνίδι. Σκόραρε. Ένα γκολ ιδιαίτερα κρίσιμο που αλλάζει τις ισορροπίες και δίνει στη Γιουνάιτεντ ελαφρύ προβάδισμα για την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Ένα γκολ ορόσημο καθώς ήταν το 500ο της ομάδας στη διοργάνωση και το πρώτο πραγματικά μεγάλο που σημειώνει ο Ελάνγκα. Στο κλαμπ ελπίζουν να είναι η αρχή για αυτό που θα έρθει στο μέλλον και ο 19χρονος Σουηδός θα κάνει τα πάντα για να τους δικαιώσει.

Στόχος η καθιέρωση

Υπάρχουν κάποια παιχνίδια που σημαδεύουν για πάντα την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Έχουν ξεχωριστή σημασία, αποτελούν το πάτημα για να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Το ματς απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να αποδειχτεί τέτοιο για τον Ελάνγκα. Αν καταφέρει να κάνει σπουδαία πράγματα στο ποδόσφαιρο πάντα θα κοιτάει πίσω σε αυτό το παιχνίδι. Βέβαια ο δρόμος της καθιέρωσης είναι ακόμη μακρύς και δύσβατος. Θα χρειαστούν ακόμη πολλές καλές εμφανίσεις, πολλές μεγάλες στιγμές.

Ο Ελάνγκα ωστόσο μας έχει δείξει ότι δεν κωλώνει να διεκδικεί τους στόχους του και πως δεν φοβάται τις μάχες ακόμη κι αν οι πιθανότητες μοιάζουν εναντίον του. Για τη Γιουνάιτεντ θα συνιστά ευτύχημα να «βγάλει» αυτόν τον παίκτη. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα παιδί που έρχεται από τα σπλάχνα του συλλόγου. Βρίσκεται εκεί από όταν ήταν 12 ετών και έχει παίξει σε όλες τις ομάδες νεών. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν τελικά θα καταφέρει να εξελιχθεί σε έναν σημαντικό παίκτη για την πρώτη ομάδα, πάντως διαθέτει κάποια εξαιρετικά στοιχεία.

Το μεγάλο του όπλο είναι ξεκάθαρα η ταχύτητα. Διαθέτει τρομερή έκρηξης στο πρώτα μέτρα και μπορεί να σε σκοτώσει στον κενό χώρο. Την ίδια στιγμή δείχνει να έχει μια αρκετά καλή επαφή με το γκολ. Αυτό συμβαίνει επειδή παρόλο που με την πρώτη ομάδα τον βλέπουμε κυρίως ως εξτρέμ, στους νέους έπαιζε συνήθως στην κορυφή. Έτσι όταν βρεθεί απέναντι στην αντίπαλη εστία, γνωρίζει τι να κάνει. Επίσης παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη ταπεινότητα και μια άγνοια.

Είναι πάντα διαθέσιμος να υπηρετήσει οποιοδήποτε πλάνο και να θυσιαστεί για την ομάδα. «Είμαι πάντα ήρεμος. Νομίζω πως στο γκολ ήταν η πρώτη μου επαφή με τη μπάλα. Πάντα ονειρευόμουν στιγμές σαν αυτή. Όποτε μου δίνεται η ευκαιρία θέλω να δικαιώνω τον προπονητή για την εμπιστοσύνη του. Επιθυμώ να είμαι όσο καλύτερος μπορώ όταν βρίσκομαι μέσα στο γήπεδο. Εκτιμώ πολύ τον προπονητή». Αυτή ήταν η δήλωση του Ελάνγκα μετά το ματς με την Ατλέτικο και νομίζουμε πως δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα παραπάνω.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ