ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Μπαρτσελόνα μαθαίνει να διασκεδάζει ξανά το ποδόσφαιρο!

Για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό, η Μπαρτσελόνα μπορεί να διακρίνει φως στην άκρη του τούνελ και να αισιοδοξεί για το μέλλον.

Η Μπαρτσελόνα μαθαίνει να διασκεδάζει ξανά το ποδόσφαιρο!

Η Μπαρτσελόνα πήρε μεγάλη νίκη πρόκρισης μέσα στην έδρα της Νάπολι και επιβεβαίωσε την ανοδική της πορεία. Ο Τσάβι κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες, να φτιάξει μια ομάδα η οποία πάνω απ’ όλα διασκεδάζει το παιχνίδι. Μετά από ένα μεγάλο και δύσκολο διάστημα απαισιοδοξίας, οι «Μπλαουγκράνα» έχουν και πάλι ένα πλάνο που εμπνέει πίστη και αισιοδοξία. Μπορεί να έχουν ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσουν προκειμένου να επιστρέψουν στα γνωστά τους στάνταρ, όμως από κάπου έπρεπε να ξεκινήσουν. Και όπως ξέρουμε όλοι, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Τα εύσημα στον Τσάβι

Από τότε που ο Τσάβι αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική, ξεκίνησε και η σύνδεσή του με τον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός υπήρξε ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του συλλόγου και ένα -αδιαμφησβήτητα- σπάνιο ποδοσφαιρικό μυαλό. Γαλουχημένος από παιδί στις αξίες και στη «Μπλαουγκράνα» φιλοσοφία, γνώριζε καλύτερα από τον καθένα πως λειτουργεί και τι ζητάει το κλαμπ. Το όνομά του ακουγόταν έντονα κάθε φορά που η ομάδα έψαχνε ή έστω σκεφτόταν μια αλλαγή στην άκρη του πάγκου. Ο ίδιος όμως δεν επρόκειτο να βιαστεί.

Ήξερε ότι κάποια στιγμή το μοιραίο θα συμβεί και ήθελε να είναι απόλυτα έτοιμος για αυτήν την τεράστια πρόκληση. Για τον Τσάβι, η Μπαρτσελόνα δεν είναι απλά μια ομάδα, ούτε απλά μια μεγάλη ευκαιρία στην προπονητική του καριέρα. Είναι το σπίτι του. Το μέρος που μεγάλωσε. Η οικογένειά του. Κάνεις δεν θέλει να βλάψει την οικογένειά του. Έτσι και ο Ισπανός θα αναλάμβανε μόνο όταν ένιωθε πως θα μπορούσε να βοηθήσει. Όπως και έγινε. Μετά από ένα τραγικό ξεκίνημα στη σεζόν ο Κούμαν απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο Τσάβι μάζεψε τις βαλίτσες του από το Κατάρ και ήρθε προκειμένου να βάλει ένα φρένο στην κατηφόρα της αγαπημένης του ομάδας. Και μόνο η παρουσία μιας τέτοιας προσωπικότητας στην άκρη του πάγκου, έφερε ηρεμία και ενότητα σε μια Μπαρτσελόνα που μέχρι τότε έμοιαζε με ξέφραγο αμπέλι. Φυσικά αυτά δεν θα αρκούσαν για πάντα, αν δεν έρχονταν και τα αποτελέσματα. Ο Τσάβι μπορεί να απέτυχε να πάρει προκρίσεις σε Champions League, Super Cup και Κύπελλο, όμως στο πρωτάθλημα κάλυψε το χαμένο έδαφος.

Σε δώδεκα αγώνες με εκείνον προπονητή, η Μπαρτσελόνα μετρά εφτά νίκες, τέσσερεις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Κάπως έτσι κατάφερε να μπει ξανά για τα καλά στο κόλπο της τετράδας, ενώ όσο περνάει ο καιρός βγάζει όλο και πιο όμορφα πράγματα στο γήπεδο. Στον επαναληπτικό με τη Νάπολι, ήταν απολαυστική. Σκόρπισε τους Ιταλούς μέσα στην έδρας τους και πήρε μεγάλη πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League.

Βοήθησαν πολύ οι μεταγραφές

Η διοίκηση του συλλόγου ήξερε πως η έλευση του Τσάβι δεν αρκούσε για να αλλάξει από μόνη της την κατάσταση. Χρειαζόταν ενίσχυση του ρόστερ προκειμένου να ανταπεξέλθει η ομάδα στις απαιτήσεις της σεζόν και να δει ξανά που βρίσκεται το καλοκαίρι. Η ενίσχυση αυτή τελικά ήρθε. Οι «Μπλαουγκράνα» προχώρησαν σε τέσσερεις μεταγραφές τον Γενάρη. Αριθμός αρκετά μεγάλος για τη συγκεκριμένη μεταγραφική περίοδο. Πραγματοποίησαν έξυπνες κινήσεις που μπορέσαν να προσφέρουν με το καλημέρα. Εκτός από τον Φεράν Τόρες που κόστισε 60 εκατομμύρια, Ντάνι Άλβες, Ομπαμεγιάνγκ και Ανταμά Τραορέ ήρθαν χωρίς να δαπανηθούν χρήματα.

Οι πρώτοι δύο υπέγραψαν ελεύθεροι και ο τελευταίος ως δανεικός. Μέχρι στιγμής ο Τσάβι έχει πάρει πράγματα και από τους τέσσερεις. Ο Φεράν Τόρες ήταν σίγουρα η πιο λαμπερή χειμερινή μεταγραφή και ήρθε με σκοπό να αποτελέσει βασικό πυλώνα της επόμενης μέρας. Ο 21χρονος Ισπανός εξτρέμ κίνησε γη και ουρανό προκειμένου να γίνει η μεταγραφή, καθώς ο Πεπ ήθελε να τον κρατήσει στη Σίτι. Έχει κερδίσει από την αρχή θέση βασικού και όσο βρίσκει ρυθμό και αφήνει πίσω τον σοβαρό τραυματισμό που είχε στην αρχή της σεζόν, γίνεται όλο και καλύτερος.

Οι υπόλοιπες τρεις κινήσεις παραξένεψαν αρκετό κόσμο. Ο Ντάνι Άλβες ήταν 38 χρονών. Ο Ομπαμεγιάνγκ είχε μείνει εκτός ομάδας στην Άρσεναλ μετά από διαμάχη με τον Αρτέτα. Ο Τραορέ είχε μηδέν γκολ και μηδέν ασίστ στο πρώτο μισό της σεζόν με τη Γουλβς. Κι όμως, μέχρι στιγμής όλοι δίνουν στη Μπαρτσελόνα πράγματα που της έλειπαν.

Ο Βραζιλιάνος -αρχηγός της εθνικής- εμπειρία, ειδικό βάρος και σωστά ανεβάσματα από δεξί άκρο της άμυνας. Ο Γκαμπονέζος γκολ, ταχύτητα και κίνηση στην κορυφή της επίθεσης που είχε μείνει κενή μετά την απόσυρση του Αγκουέρο και τους συνεχείς τραυματισμούς του Ντεπάι. Τέλος, ο Ισπανός εξτρέμ έδειξε πως χρειαζόταν επειγόντως μια ανανέωση. Σε πέντε αγώνες με τη Μπαρτσελόνα έχει μοιράσει ήδη τέσσερεις ασίστ και δικαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη του Τσάβι στο πρόσωπό του.

Πλάνο που δίνει λόγους αισιοδοξίας

Η Μπαρτσελόνα έχει ακόμη αρκετό δρόμο να διανύσει, όμως επιτέλους δείχνει ικανή να αντιδράσει. Όσο ο καιρός περνάει γίνεται όλο και περισσότερο η ομάδα του προπονητή της. Ενός προπονητή που έχει βγάλει από τα σπλάχνα της. Το ρόστερ της βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία αναδόμησης, αλλά σε αυτό υπάρχουν μερικοί σπουδαίο παίκτες. Αρχικά Πέδρι, Φάτι και Γκάβι είναι τρία ταλέντα παγκόσμιας κλάσης. Παίκτες που πολύ πριν κλείσουν τα 20, έχουν αποδείξει ήδη ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε αυτό το επίπεδο. Όσο περισσότερο παίζουν, τόσο περισσότερο θα βελτιώνονται.

Η Μπαρτσελόνα έχει στα χέρια της τρία σπάνια ποδοσφαιρικά διαμάντια. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να τα αφήσει να λάμψουν και στην περίπτωση του Φάτι, να δώσει λίγο μεγαλύτερη έμφαση στα συχνά προβλήματα τραυματισμών που παρουσιάζει. Από εκεί και πέρα ο Φεράν Τόρες στα 22 του είναι κι αυτός νεαρός αλλά με σαφώς περισσότερες παραστάσεις. Έτοιμος να αναλάβει ηγετικό ρόλο σε μια μεγάλη ομάδα της πατρίδας του. Ανάλογες περιπτώσεις είναι κι αυτές των Έρικ Γκαρσία και Νίκο Γκονζάλες που βρίσκουν όλο και περισσότερο αγωνιστικό χρόνο.

Ο Φρένκι Ντε Γιονγκ είναι ίσως ο κορυφαίος παίκτης του ρόστερ. Ένα συγκλονιστικό χαφ που βρέθηκε στην ομάδα σε μια κακή περίοδο, αλλά πρέπει να αποτελέσει κομβική φιγούρα για την επόμενη μέρα. Ο Τσάβι το ξέρει αυτό καλύτερα από τον καθένα. Ζόρντι Άλμπα, Μπούσκετς, Ντάνι Άλβες, Πικέ και Τερ Στέγκεν προσφέρουν την απαιτούμενη εμπειρία, ενώ Τραορέ, Αραούχο, Ομπαμεγιάνγκ, Ντεπάι και Ντεστ μπορούν σίγουρα να έχουν ρόλο στην ομάδα.

Το περιβάλλον του συλλόγου βγάζει προς τα έξω, πως το καλοκαίρι θα προχωρήσει σε περεταίρω και σημαντική ενίσχυση. Είναι κοινό μυστικό πως ο μεγάλος στόχος είναι ο Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Λαπόρτα θέλει να φέρει έναν παίκτη που θα σηματοδοτεί την επιστροφή της ομάδας και έχει τον τρόπο να το κάνει. Βέβαια πρέπει να διαθέσει τους μεταγραφικούς πόρους έξυπνα και να αναβαθμίσει οπωσδήποτε την άμυνα. Εκεί εντοπίζονται τα περισσότερα κενά της ομάδας. Το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται αρκετά δραστήριο για τους «Μπλαουγκράνα».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ