Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ο VAR αρνήθηκε πέναλτι μαρς του Ρόντρι – Φωνές για αλλοίωση αποτελέσματος (vid)
Μάντσεστερ Σίτι

Ο VAR αρνήθηκε πέναλτι μαρς του Ρόντρι – Φωνές για αλλοίωση αποτελέσματος (vid)

Ένα καταφανέστατο πέναλτι στην Έβερτον αρνήθηκε ο VAR μετά από χέρι του Ρόντρι στην περιοχή του, με συνέπεια να μείνει το 1-0 υπέρ της Σίτι.

26.02.2022 | 22:33

«Βράζουν» στην Έβερτον αλλά και στη Λίβερπουλ (ενδιαφέρεται άμεσα) για την απόφαση του διαιτητή αλλά και του VAR να μην καταλογίσει καταφανέστατο πέναλτι υπέρ των «ζαχαρωτών» στην αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Σε ένα ματς που η Έβερτον αμυνόταν υποδειγματικά για 80 λεπτά, δέχθηκε γκολ μετά από λάθος του Κιν. Ο Φόντεν εκμεταλλεύτηκε την αμυντική γκάφα του Άγγλου στόπερ και η Σίτι κρατούσε ένα τεράστιο τρίποντο στα χέρια της.

Στο «Γκούντισον Πάρκ», οι γηπεδούχοι πίεζαν για την ισοφάριση προς το τέλος της αναμέτρησης. Εν τέλει έφτασαν πολύ κοντά αλλά ο διαιτητής τους αρνήθηκε καθαρό πέναλτι. Ειδικότερα, στο 83ο λεπτό, ο Ρόντρι στην προσπάθεια του να ελέγξει τη μπάλα χρησιμοποίησε φανερά το χέρι του. Ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί αλλά μετά από λίγο αυτό σταμάτησε για τον έλεγχο του VAR.

Η ομάδα βιντεοδιαιτησίας έλεγξε πολλές φορές τη φάση αλλά αποφάσισε να μην καταλογίσει πέναλτι. Σύμφωνα με το λογιαριασμό στο twitter City Xtra η «Πρέμιερ Λιγκ ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του
VAR δεν θεωρεί ότι υπήρχαν δεδομένα που να αποδεικνύουν με σιγουρά ότι η μπάλα χτύπησε στην κόκκινη περιοχή του χεριού, περισσότερο από ότι στην πράσινη.

Όπως βλέπετε παρακάτω, όταν η μπάλα χτυπάει στην πράσινη περιοχή του χεριού δεν θεωρείται ότι υπάρχει παράβαση.

Θύελλα αντιδράσεων στο twitter για την απόφαση

Αυτή η απόφαση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ο παλαίμαχος της Σίτι, Μίκα Ρίτσαρντς, αποκάλεσε «γελοία» την απόφαση του διαιτητή.

Παράλληλα, ορισμένοι χρήστες στο twitter εξέφρασαν την οργή τους για την απόφαση

«Είδα το χέρι του Ρόντρι 10 φορές. Την πρώτη φορά μοιάζει 100% πέναλτι. Τη 10η φορά μοιάζει 110% πέναλτι» έγραψε ένας

«Πιστεύει κάποιος ότι αυτό το χέρι δεν ήταν πέναλτι» έγραψε ένα άλλος

«Ακόμα και ο Ρόντρι ήξερε ότι αυτό είναι χέρι» ανέφερε κάποιος.




Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version