ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ευρώπη

Έτοιμος να ανακοινώσει το νέο πλάνο της European Super League o Ανιέλι!

Η European Super League φαίνεται πως επανέρχεται ξανά στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο, αφού ο Αντρέα Ανιέλι φέρεται έτοιμος να παρουσιάσει το νέο της πλάνη την Πέμπτη (3/3).

Έτοιμος να ανακοινώσει το νέο πλάνο της European Super League o Ανιέλι!

Πριν από περίπου έναν χρόνο, σχεδόν στα… ξαφνικά μπήκε στην ζωή του ποδοσφαιρικού πλανήτη το πλάνο της European Super League. Της προσπάθειας, δηλαδή, δημιουργίας μιας κλειστής λίγκας, στην οποία πρωτοστάτησαν δώδεκα κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Οι εν λόγω σύλλογοι ήθελαν να αποσχιστούν από την UEFA και να δημιουργήσουν το δικό τους πρωτάθλημα, αλλάζοντας τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Όπως είναι λογικό το εγχείρημα του Απριλίου του 2021 ξεσήκωσε «θύελλα» αντιδράσεων. Άπαντες από τους οπαδούς μέχρι τους… πολιτικούς χωρών ξεσηκώθηκαν κόντρα στην κλειστή λίγκα και τελικά επικράτησαν.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Κι αυτό γιατί το πλάνο της European Super League εγκαταλείφθηκε εντός μόλις δύο ημερών. Οι εννιά από τις 12 ομάδες έκαναν άμεσα πίσω, αφήνοντας την πρόταση αυτή στον «πάγο». Ωστόσο, οι Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα παρέμεναν όλο αυτό το διάστημα πιστές στην ιδέα αυτή. Μάλιστα, στον σχεδόν ένα χρόνο που μεσολάβησε κατέστρωναν ένα νέο πλάνο για να πείσει ξανά τις ομάδες. Μάλιστα, σύμφωνα με την «Telegraph», ο Αντρέα Ανιέλι θα παρουσιάσει τις νέες ιδέες του πρότζεκτ.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; European Super League

Αυτό είναι το νέο πλάνο της European Super League

Όπως αναφέρει το εν λόγω Μέσο, η πιο δραστική αλλαγή της European Super League είναι πως πλέον θα πάψει να είναι κλειστή. Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να εισαχθεί ένα εγχώριο προκριματικό πρωτάθλημα σε κάθε χώρα που θα συμμετάσχει. Κάτι που ήταν το βασικό αντεπιχείρημα όσων είχαν ταχθεί κόντρα στην ιδέα αυτή. Πλέον, χωρίς την ύπαρξη ισόβιων μελών η πρόταση θα μπορεί να έχει μια καλύτερη δυναμική στο ποδοσφαιρικό κοινό. Παράλληλα, οι σύλλογοι που θα υποστηρίξουν το πλάνο θα επιτρέψουν και τη δημιουργία νέων ποδοσφαιρικών ομάδων σε χώρες όπως το Λουξεμβούργο, αλλά και σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, που δεν έχουν κάποια ισχυρή ομάδα, όπως το Δουβλίνο.

Πάντως, οι πρωτεργάτες του εγχειρήματος έχουν κάνει αρκετή προεργασία πριν την παρουσίαση του νέου πλάνου. Άλλωστε, σε όλο αυτό το διάστημα συνεργάζονταν με μια αγγλική εταιρεία μάρκετινγκ για να φτιάξουν μια καινούργια στρατηγική. Αυτό άλλαξε και τον βασικό στόχο του πλάνου, που τώρα κοιτάζει την διεύρυνση του σε ολοένα και περισσότερες χώρες και συνάμα ομάδες, αντί για την κλειστή αρχική λίγκα, που είχαν στο μυαλό τους. Τώρα το αν η νέα πρόταση θα καταφέρει να κερδίσει περισσότερες συμπάθειες ο χρόνος θα το δείξει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ