ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσε το πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Αγγλία

Μίντλεσμπρο, ο… φονέας των «Γιγάντων» – Πέταξε έξω και την Τότεναμ! (vids)

Η Μίντλεσμπρο έκανε ξανά το... θαύμα της και πέταξε εκτός Κυπέλλου Αγγλίας την Τότεναμ (1-0) παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά. Μαζί της προκρίθηκαν και οι Μάντσεστερ Σίτι και Κρίσταλ Πάλας.

Μίντλεσμπρο, ο… φονέας των «Γιγάντων» – Πέταξε έξω και την Τότεναμ! (vids)

Κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειάστηκε τα πέναλτι για να προκριθεί. Ωστόσο, απέναντι στην Τότεναμ, η Μίντλεσμπρο τα… κατάφερε στην παράταση. Με γκολ του 19χρονου Τζος Κόμπερν η «Μπόρο» σόκαρε ακόμα έναν «Γίγαντα» της Premier League και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας έπειτα από έξι χρόνια. Στους «8» προκρίθηκαν και οι Μάντσεστερ Σίτι (2-0 στην έδρα της Πιτέρμπορο) και Κρίσταλ Πάλας (2-1 την Στόουκ).

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Το παιχνίδι δεν είχε καθόλου καλό ρυθμό στο πρώτο 25λεπτο του, με τις δύο ομάδες ουσιαστικά να μάχονται περισσότερο για την κατοχή της μπάλας. Το παιχνίδι χρειάστηκε να φτάσει στο 39ο λεπτό για την πρώτη του σημαντική ευκαιρία. Ο Κολουσέφσκι προσπάθησε να βγάλει την κάθετη για τον Ντόχερτι, ο Λάμλεϊ έκανε κακή έξοδο κι έχασε την μπάλα, με τον μπακ της Τότεναμ να πλασάρει από μακριά στην κενή εστία αλλά να μη σημαδεύει σωστά. Αυτή ήταν και η μόνη καλή στιγμή σε όλο το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Μίντλεσμπρο

Ματς «ροντέο» σε δεύτερο ημίχρονο και παράταση και νέα… εποποιία της Μίντλεσμπρο

Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 55′ η Μίντλσεμπρο «άγγιξε» το γκολ. Από εκτέλεση κόρνερ του Ταβερνιέρ, ο Κρουκς σηκώθηκε μόνος του για την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια. Τρία λεπτά αργότερα ήταν σειρά της Τότεναμ να απειλήσει. Ο Νταίερ εκτέλεσε απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή, με τον Λάμλεϊ να διώχνει εντυπωσιακά. Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και στο 66′ η απευθείας εκτέλεση φάουλ το Χόουσον πέρασε λίγο άουτ.

Οι γηπεδούχοι έψαχναν το γκολ της νίκης και στο 80′ ο Μπαλογκάν πλάσαρε ελάχιστα άουτ από το ύψος του πέναλτι. Τέσσερα λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Ντέιβις από κόρνερ του Σον πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 86′ οι Λονδρέζοι έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, αλλά ο Λάμλεϊ σταμάτησε τον Κέιν στο τετ α τετ. Στην εξέλιξη της φάσης ήταν σειρά του Γιορίς να πει «όχι» στον Τζόουνς που βρέθηκε απέναντι του, ενώ από το κόρνερ η κεφαλιά του Χόουσον πέρασε λίγο άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταίο αξιοσημείωτη φάση στην αναμέτρηση, που οδηγήθηκε στην παράταση.

Η νέα… εποποιία της Μίντλεσμπρο

Στην παράταση ο ρυθμός τους ματς άνοιξε ακόμα με περισσότερο με την Τότεναμ να απειλεί πρώτη στο 92′. Ωστόσο, ο Σον δεν μπόρεσε να βρει καλά την μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα από την πάσα του Κουλουσέφσκι. Δώδεκα λεπτά αργότερα το σουτ του Χόουσον για την Μίντλεσμπρο πέρασε λίγο άουτ, ενώ με τη λήξη του πρώτου μέρους της παράτασης ο Σον είδε τον Λάμλεϊ να προλαβαίνει την μπάλα πάνω στη γραμμή μετά από τακουνάκι που επιχείρησε.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, όμως, η Μίντλεσμπρο «άνοιξε» το σκορ. Ο Κρούκς βρήκε με ωραία κάθετη τον Κόμπερν κι αυτός με δυνατό σουτ έκανε το 1-0! Η Τότεναμ βγήκε όλη μπροστά για να κυνηγήσει την ισοφάριση και την «άγγιξε» στο 119′. Από εκτέλεση κόρνερ του Σον ο… πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Λάμλεϊ έδιωξε. Μάλιστα η Μίντλεσμπρο έχασε την ευκαιρία να «κλειδώσει» το ματς στην κόντρα. Ο Μπαλογκάν έκανε το γύρισμα για τον Κόμπερν, που οριακά δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μίντλεσμπρο (Κρις Γουάιλντερ): Λάμλεϊ, Τζίκστιλ, Φράι, ΜακΝέρ (106′ Πελτιέρ), Τζόουνς, Κρούκς (118′ Σάμπα), Χόουσον, Ταβερνιέρ, Τέιλορ (96′ Μπόλα), Γουάτμορ (75′ Μπαλογκάν), Σπόραρ (96′ Κόμπερν).

Τότεναμ (Αντόνιο Κόντε): Γιορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις (115′ Σκάρλετ), Ντόχερτι (84′ Έμερσον), Χόιμπιεργκ, Γουίνκς, Σεσενιόν (84′ Μπέργκβαϊν), Κουλουσέφσκι (106′ Ρεγκιλόν), Σον, Κέιν.




Πιτέρμπορο – Μάντσεστερ Σίτι 0-2

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από την έδρα της Πιτέρμπορο (2-0), παίρνοντας για τέταρτη σερί σεζόν την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Η Σίτι μπήκε δυνατά από τα πρώτα δευτερόλεπτα του ματς και «άγγιξε» το γκολ στο 2′. Ο Ζέσους έφυγε απέναντι από τον Μπέντα κι έσκαψε την μπάλα από πάνω του, αλλά αυτή πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Επτά λεπτά αργότερα ο Ζιντσένκο βρέθηκε σε εξαιρετική θέση στην περιοχή, αλλά πλάσαρε λίγο άουτ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την μπάλα στα πόδια και προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα της Πιτέρμπορο, φτάνοντας κοντά στο 30′. Ο Γκουντογκάν έκανε ωραίο φαλτσαριστό πλασέ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Έντεκα λεπτά αργότερα ξανά ο Γερμανός άσος έφτασε κοντά, αλλά η κεφαλιά του από σέντρα του Μαχρέζ πέρασε επίσης άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος, με την Σίτι να κυριαρχεί πλήρως, αλλά να μην μπορεί να σκοράρει. Από την άλλη η Πιτέρμπορο δεν απείλησε σε καμία στιγμή, αλλά κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα της στο πρώτο 45λεπτο. Σίτι

«Καθάρισαν» στο δεύτερο μέρος οι «πολίτες»

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη ουσιαστική απειλή τους με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Πιο συγκεκριμένα στο 49′, έπειτα από αναμπουμπούλα στην περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Σμόντικς, αλλά εκείνος την έστειλε λίγο άουτ από το ύψος του πέναλτι. Ωστόσο, η Σίτι ανέβασε «στροφές» και στο 60ο λεπτό κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Μαχρέζ συνέκλινε από τα δεξιά και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0 για τους «πολίτες»! 

Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης τρία λεπτά αργότερα έφτασε κοντά σε ένα ακόμη γκολ. Η Σίτι έφυγε γρήγορα στην κόντρα κι ο Γκρίλις τον βρήκε με κάθετη, αλλά ο Αλγερινός πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια. Στο 67′ οι «πολίτες» έφτασαν ξανά στο γκολ, αλλά ο Μπέντα έδιωξε το σουτ του Ζεσούς. Ωστόσο, στο αμέσως επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα. Ο Φόντεν βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Γκρίλις κι εκείνος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-0! 

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγουν μπροστά και στο 71′ ο Έντερσον απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μάριοτ. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Μπέντα να διώξει με υπερένταση το σουτ του Φόντεν έξω από την περιοχή. Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων είπε «όχι» και στο σουτ του Γκρίλις από πλάγια θέση στο 88′. Μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Λαπόρτ δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας από γύρισμα του Στόουνς, με το 2-0 να μένει ως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης. Έτσι η Σίτι έφτασε σε μια άνετη νίκη και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας για τέταρτη σερί σεζόν. Από την άλλη η Πιτέρμπορο τελείωσε στη φάση των «16» το φετινό της ταξίδι στην παλαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση στον πλανήτη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πιτέρμπορο (Γκραντ ΜακΚάν): Μπέντα, Νάιτ, Έντουαρντς, Κεντ, Γουόρντ, Γκραντ, Φουκς, Κόλσον, Σμόντικς (71′ Μπράουν), Πόκου (71′ Μάριοτ), Τζόουνς (71′ Κλαρκ-Χάρις).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Ντίας (46′ Στόουνς), Άκε (46′ Λαπόρτ), Ζιντσένκο, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Φόντεν, Μαχρέζ, Γκρίλις, Ζεσόυς.




Κρίσταλ Πάλας – Στόουκ 2-1

Την πρόκριση της στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας έπειτα από τέσσερα χρόνια πανηγύρισε και η Κρίσταλ Πάλας. Οι «αετοί» δυσκολεύτηκαν αρκετά, αλλά τελικά έκαμψαν την αντίσταση της Στόουκ, που αγωνίζεται στην Championship, με 2-1. Στο 53′ οι γηπεδούχοι πήραν αρκετά τυχερά το προβάδισμα, αφού το σουτ του Ματετά κόντραρε και στρώθηκε στον Κουγιατέ που «άνοιξε» το σκορ. Ωστόσο, οι «πότερς» δεν το έβαλαν κάτω και ισοφάρισαν μόλις πέντε λεπτά αργότερα με προβολή του Τίμον έπειτα από γύρισμα του Σόγιερς. Ωστόσο, η Πάλας πήρε την πρόκριση χάρη στη «χρυσή» αλλαγή της Ζάιρο Ρίντεβαλντ στο 82′. Ο Μπόναμ δεν έδιωξε καλά την σέντρα του Γκάλαχερ κι ο Ολλανδός στόπερ πήρε το «ριμπάουντ» κι έστειλε την ομάδα του στα προημιτελικά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Κρίσταλ Πάλας (Πατρίκ Βιεϊρά): Μπάτλαντ, Κλάιν, Άντερσεν, Γκουέχι, Ανταραμόλα (64′ Σλουπ), Χιούζ (78′ Μιλιβόγεβιτς), Κουγιατέ (78′ Ρίντεβαλντ), Ολίσε, Αγιόυ (64′ Γκάλαχερ), Ζαχά, Ματετά (92′ Μπεντέκε).

Στόουκ (Μάικλ Ο’Νιλ): Μπόναμ, Μούρ, Τσέστερ (86′ Φλέτσερ), Χάργουντ-Μπέλις, Σμιθ, Άλεν, Σόγιερς (79′ Βράντσιτς), Τόμπσον, Τίμον, Πάουελ (86′ Κάμπελ) Μάτζα (67′ Μπράουν).




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ