ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Έβερτον

Έβερτον: Υπαρκτός ο κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών – Πιο κοντά στον υποβιβασμό!

Η Έβερτον κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών λόγω παραβίασης οικονομικών κανονισμών, με συνέπεια να μεγαλώνει και ο κίνδυνος υποβιβασμού.

Έβερτον: Υπαρκτός ο κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών – Πιο κοντά στον υποβιβασμό!

Η Έβερτον αποτελεί μία από τις ιστορικότερες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Το γεγονός ότι δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ στην ιστορία της αρκεί για να καταλάβετε το μέγεθός της. Ωστόσο, αυτό φέτος μπορεί να αλλάξει.

Αυτή τη στιγμή, τα «ζαχαρωτά» βρίσκονται στην 17η θέση. Ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού όπου βρίσκεται η Μπέρνλι. Έχουν, μάλιστα, χειρότερο συντελεστή τερμάτων από την ομάδα του Σον Ντάις, αν και μετρούν ένα παιχνίδι λιγότερο σε σχέση με τους «clarets».

Σύμφωνα με την Daily Mail, μάλιστα, τα δεδομένα για τον υποβιβασμό μπορεί να είναι πολύ χειρότερα. Το δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι τα «ζαχαρωτά» κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών καθώς παραβίασαν τον κανονισμό κέρδους και βιωσιμότητας του πρωταθλήματος.

Το κλαμπ έπρεπε να δημοσιεύσει τα οικονομικά του για τη σεζόν 2020/2021 τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, σύμφωνα με την Daily Mail, έχουν καθυστερήσει να το κάνουν καθώς ζητούν μεγαλύτερη σαφήνεια από την Πρέμιερ Λιγκ σχετικά με το τι θα μπορούσε να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο της Covid.

Οι οικονομικές απώλειες της Έβερτον

Οι σύλλογοι δικαιούνται να μετρήσουν απώλειες μέχρι το πολύ 105 εκατ. λίρες σε διάρκεια 3 σεζόν υπό κανονικές συνθήκες. Με αυτόν τον τρόπο, η λίγκα επιθυμεί να αποφύγει τις επιπτώσεις που θα δημιουργούσαν οι υπερβολικές σπατάλες.

Ωστόσο, η COVID-19 έχει επιμηκύνει αυτήν την περίοδο σε 4 έτη, καθώς τα κλαμπ έχασαν σημαντικά έσοδα λόγω των κλειστών γηπέδων. Ακόμα και για το διάστημα των 4 ετών, όμως, η Έβερτον, μπορεί να έχει παραβιάσει τον κανονισμό. Έχοντας χάσει 260 εκατ λίρες από το 2017 έως το 2020, η Έβερτον υπέγραψε μόνο τον Ντεμαράι Γκρέι (1,8 εκατ λίρες) και άλλους ελεύθερους παίκτες, το περασμένο καλοκαίρι.

Το πρωτάθλημα έχει δώσει στους συλλόγους προθεσμία μέχρι το τέλος αυτού του μήνα για να δημοσιεύσουν τους λογαριασμούς τους Θα γίνουν, μάλιστα, κάποιες προσαρμογές λόγω της Covid. Αν όντως αφαιρεθούν βαθμοί από την Έβερτον, θα ήταν η πρώτη φορά που μια ομάδα παραβιάζει αυτόν τον κανονισμό. Παράλληλα, θα γινόταν ο πρώτος σύλλογος στο πρωτάθλημα που έλαβε αφαίρεση πόντων από την Πόρτσμουθ το 2009/10.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ