ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Ρόδρι κουβαλάει ένα από τα πιο… ακραία σερί που έχουμε δει!
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
Μπέλιγχαμ: «Ακόμα τσιμπιέμαι για να δω αν όλα αυτά που ζω είναι αληθινά»
Μέχρι και ο «πολύς» Μουρίνιο υποκλίθηκε στον Κριστιάνο για τη μεταγραφή του!
Ο Λουίς Ντίας όταν την… κολλάει, αυτή μετά δύσκολα φεύγει από πάνω του! (vid)
Παλαίμαχος της Άρσεναλ προειδοποιεί: «Απαγορεύεται η ήττα με Σίτι»
Ο Νάγκελσμαν το είπε ξεκάθαρα… Η Μπαρτσελόνα κοντεύει να ξεπαστρέψει τον Γκουντογκάν!
Πρόεδρος Παρί: «Έχουμε τρομερή ομάδα! Οι καλύτεροι της Πορτογαλίας παίζουν σ’ εμάς!»
Θεϊκή ατάκα από Τόνεϊ σε Μαϊνού: «Εγώ στην ηλικία σου έπαιζα… X-box!»
Άγριο «κράξιμο» από παίκτη της Τότεναμ στον Ποστέκογλου: Τον έκανε… ρόμπα δημόσια!
H εντυπωσιακή Λεότα τραβάει από τη… μύτη τον Κάριους: «Καλύτερα να πάει στην Ιταλία»
Παρέδες για την ΕΠΙΚΗ επέμβαση του Νάβας: «Είναι γάτος! Τι πιάνει ο που…ας γιος» (vds)
Ο Έντρικ από την πρώτη ημέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης θα παλεύει με τα… θηρία!
Ατάκα – φωτιά από τον Νάγκελσμαν για τον «γερασμένο» και «τελειωμένο» Κρόος!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Παρί νόμιζε (και νομίζει) πως είναι κάτι που δεν είναι και η Ρεάλ την ταπείνωσε!

Η παράσταση της Ρεάλ στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς με την Παρί Σεν Ζερμέν, είναι το σκληρότερο μάθημα που μπορεί να πάρει κάθε νεόπλουτη ομάδα στο ποδόσφαιρο.

Η Παρί νόμιζε (και νομίζει) πως είναι κάτι που δεν είναι και η Ρεάλ την ταπείνωσε!

«Οτιδήποτε λιγότερο από Champions League, θα είναι αποτυχία για αυτή την Παρί» ήταν αυτό που λίγο-πολύ έλεγαν άπαντες το καλοκαίρι, μετά την υπογραφή του Λιονέλ Μέσι στο Παρίσι. Σίγουρα, η τριπλέτα Μπαπέ-Νεϊμάρ-Μέσι ξεχειλίζει με τόσο ταλέντου, που ίσως δεν έχουμε δει ποτέ ξανά μαζεμένο. Το ταλέντο όμως από μόνο του δεν φέρνει τους μεγάλους τίτλους. Και ακριβώς εκεί την πάτησε και η Παρί για πολλοστή φορά, γνωρίζοντας έναν ακόμα εντυπωσιακό αποκλεισμό από τη Ρεάλ.

Όταν μπορείς να «σκοτώσεις» τη Ρεάλ, το κάνεις

Ο βούβαλος είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα πλάσματα στο ζωικό βασίλειο. Αν δεν τον σκοτώσεις όταν έχεις την ευκαιρία, τότε θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να το κάνει αυτός. Και η Παρί έχασε την ευκαιρία της στο πρώτο παιχνίδι. Κυριαρχώντας κατά κράτος στο «Παρκ Ντε Πρενς», οι Παριζιάνοι έκαναν τους πάντες να πιστεύουν πως και το δεύτερο παιχνίδι θα είχε την ίδια εξέλιξη. Όχι και άδικα, καθώς η Ρεάλ περισσότερο υπήρχε στο γήπεδο, παρά αγωνιζόταν με αξιώσεις νίκης. Παρά τη συντριπτική υπεροχή όμως, το παιχνίδι έληξε με το σκορ στο 1-0. Ένα δύσκολο μάλιστα επίτευγμα, καθώς με… μπασκετικό buzzer beater, o Κιλιάν Μπαπέ πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. «Φλύαρη» υπεροχή, αλλά ιδιαίτερα φτωχό αποτέλεσμα, που άφηνε τα πάντα ανοικτά για τη ρεβάνς.

Ακόμα και στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», για ένα ημίχρονο δόθηκαν οι ευκαιρίες στην Παρί να κλειδώσει μια και καλή την πρόκριση. Για ακόμα ένα παιχνίδι, ο Κιλιάν Μπαπέ έκανε τα δικά του, θέλοντας να αποδείξει πως πραγματικά αξίζει να μεταγραφεί στη Μαδρίτη το καλοκαίρι. Και δεν νομίζω πως διαφωνεί κάποιος, πως ο νεαρός Γάλλος είναι μάλλον ο μόνος που διασώζεται από το «ναυάγιο» της ομάδας του. Σκοράροντας και στις δύο αναμετρήσεις, ο Μπαπέ ήταν πραγματικά από άλλο πλανήτη. Και είχε ακριβώς αυτό που έλειπε από τους συμπαίκτες του. Δίψα για να πετύχει. Αυτό που έδειχνε να τον καίει όμως περισσότερο, ήταν να αποδείξει στη Ρεάλ τι πραγματικά αξίζει. Όχι να κερδίσει το τρόπαιο φέτος με την Παρί.

Ακριβώς αυτό έλειπε από σχεδόν όλους τους συμπαίκτες του. Οι περισσότεροι εξ αυτών αγωνίζονταν σαν… χορτασμένοι και φτασμένοι  τριανταπεντάρηδες, που δεν είχαν κάτι να αποδείξουν. Βέβαια, οι εν λόγω τριανταπεντάρηδες βρίσκονταν στο ακριβώς απέναντι στρατόπεδο και όντως δεν είχαν τίποτα να αποδείξουν. Η στόφα του πρωταθλητή όμως, δεν σου επιτρέπει να συμβιβαστείς με την ήττα, ακόμα και όταν ο αντίπαλός σου βρίσκεται στο απόγειό του και εσύ σε μεταβατικό στάδιο.

Δύο παίκτες… 70 χρονών, όλη η ιστορία της Παρί

Από όλους αυτούς τους υπερπρωταθλητές όμως, δύο παίκτες κατάφεραν να δείξουν γιατί είναι πραγματικά μύθοι των «μερένχες». Ο 36χρονος Λούκα Μόντριτς και ο 34χρονος Καρίμ Μπενζεμά, μαζί σβήνουν 70 κεράκια στην τούρτα. Με τα καλύτερα (βιολογικά) τους χρόνια πίσω τους πια, οι δύο θρύλοι έχουν μπει στην τελευταία φάση της καριέρας τους. Αντί όμως να βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο, το βλέπουν μισογεμάτο. Γνωρίζοντας πως οι ευκαιρίες τους να συνεχίσουν να γεμίζουν τρόπαια τη συλλογή τους λιγοστεύουν, με νέα όρεξη πέφτουν ξανά στη μάχη. Κάτι που η Παρί έμαθε με τον πιο πικρό τρόπο.

Το να βλέπεις τον Μόντριτς λίγους μήνες πριν τα 37 να προσπερνά σε σπριντ τρεις παίκτες της αντίπαλης ομάδας, είναι τουλάχιστον κωμικό. Στη συγκεκριμένη φάση ο Λιονέλ Μέσι δεν έκανε καν κίνηση να δημιουργήσει πίεση, όμως δεν είναι τόσο αυτός που πρέπει να κατηγορήσει κάποιος. Είναι εγκληματικό να επιτρέπεις στον πιο «φαρμακερό» πασέρ του πλανήτη να βρει χώρο για κάθετη πάσα. Ειδικά όταν η φύση του παιχνιδιού του αντιπάλου σου δύο στις τρεις φορές έρχεται με τέτοιο τρόπο.

Και από την άλλη έχεις τον Καρίμ Μπενζεμά. Τον «συστημικό» παίκτη και τον «μέτριο» των περασμένων ετών της Μαδρίτης, που χωρίς κανέναν σούπερ σταρ δίπλα του στην επίθεση, θυμίζει τον πιτσιρικά που μάθαμε στη Λυών. Στα 34 του δεν έχει γεράσει, αλλά έχει ωριμάσει σαν παλιό καλό κρασί, περιμένοντας δίπλα του την επόμενη σεζόν τον επόμενο τεράστιο Γάλλο σκόρερ. Πρώτα στο «Μπερναμπέου» όμως, έδωσε ένα καλό μάθημα στον protégé του. Πως αν «μυρίσεις» αίμα, πρέπει να επιτεθείς και να «σκοτώσεις» άμεσα.

Ο λόγος που και η Παρί αποτελεί σκαλοπάτι για κάποιες άλλες ομάδες.

Πριν από έντεκα χρόνια, η Παρί Σεν Ζερμέν πέρασε εξ ολοκλήρου στα χέρια του κράτους του Κατάρ. Επιλέγοντας μια «μικρομεσαία» ομάδα της Γαλλίας, οι Άραβες θέλησαν να εκτοξεύσουν τη φήμη του συλλόγου μέσω μάρκετινγκ. Και με το κοσμοπολίτικο Παρίσι από πίσω, το κατάφεραν. Η επιτυχία δεν αμφισβητείται σε καμία περίπτωση, καθώς σε αυτόν τον τομέα, η Παρί βρίσκεται παντού. Σε μπλουζάκια, εμφανίσεις, merchandise, σε τεράστια διαφημιστικά banners μεγαλουπόλεων, οι Παριζιάνοι είναι μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές δυνάμεις του αθλητισμού. Όμως η εμπορική δύναμη δεν είναι από μόνη τους ικανή να φέρει τίτλους.

Η ξιπασιά που πριν μερικούς μήνες o Ταμιμ Μπιν Χαμάντ είχε πει «είμαστε οι πλουσιότεροι, γιατί να θέλει να φύγει κάποιος» δείχνουν ακριβώς αυτό. Μικρή ουσία, μεγάλη εμπορική επιτυχία. Το «βάρος της φανέλας» που έχει η Ρεάλ, το έχει κερδίσει με συνεχόμενες διακρίσεις σε τεράστιο βάθος δεκαετιών. Για να μεταγραφεί κάποιος σε αυτή, έπρεπε να μοχθήσει και να καταβάλει πραγματική προσπάθεια. Να αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων, όχι απλά να πληρωθεί αδρά για να πάει κάπου. Στο Παρίσι και με μια καλή σεζόν πηγαίνεις, αφού οι Άραβες δίνουν μια λευκή επιταγή και σε αγοράζουν όποτε επιθυμούν. Πολύ λίγες ομάδες μπορούν να καυχιούνται πως έχουν πετύχει τόσα, που να αποτελούν από μόνες του ελκυστικό προορισμό. Ακόμα και σε περιόδους που είναι λιγότερο ανταγωνιστικές. Και η Ρεάλ είναι μια από αυτές. Η Παρί από την άλλη παραμένει τεχνητό δημιούργημα.

Τέλος, ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει ποιος θα παίξει και ποιος όχι. Το να έχεις στην ίδια ομάδα Μπαπέ, Μέσι και Νεϊμάρ είναι ευλογία, όμως όχι πάντα η κατάλληλη λύση. Όταν σου έχει ασκηθεί βέτο να μην κάνεις αλλαγή κάποιον από τους τρεις και τελικά όταν το κάνεις σε απειλούν άνθρωποι άσχετοι με το ποδόσφαιρο, το εγχείρημα σου είναι καταδικασμένο να «βουλιάξει». Είτε αυτός που βρίσκεται στον πάγκο λέγεται Ποκετίνο, είτε Αντσελότι, είτε κάπως αλλιώς

Θεωρώ πως η ανακοίνωση του Κιλιάν Μπαπέ είναι θέμα ημερών μέχρι να γίνει από τη Ρεάλ. Αυτό που πραγματικά με τρομάζει όμως είναι το τι μπορούμε να περιμένουμε από το δίδυμο Μπενζεμά-Μπαπέ στα επόμενα χρόνια. Ειδικά μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις και των δύο στη σειρά.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ