ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ευρώπη

France Football: Τέλος… εποχής για τη «Χρυσή Μπάλα» και όπως την ξέραμε!

Το γαλλικό περιοδικό «France Football» έκανε γνωστό ότι από εδώ και πέρα η «Χρυσή Μπάλα» θα δίνεται... αλλιώς!

France Football: Τέλος… εποχής για τη «Χρυσή Μπάλα» και όπως την ξέραμε!

Είναι η μεγαλύτερη ατομική διάκριση στον χώρο του ποδοσφαίρου. Είναι το βραβείο που κάθε παίκτης από μικρή ηλικία έχει σκεφτεί/ ονειρευτεί ότι κατακτά κάποια στιγμή στη ζωή του/ καριέρα του. Ο λόγος φυσικά για τη «Χρυσή Μπάλα». Το… ιερό δισκοπότηρο για γενιές και γενιές παικτών.

Ωστόσο, από εδώ και πέρα θα είναι λίγο… διαφορετικό. Όπως έκανε γνωστό το γαλλικό περιοδικό που την απονέμει κάθε χρόνο, το «France Football», από εδώ και στο εξής θα υπάρχει μία σημαντική αλλαγή σε σχέση με πιο παλιά. Η «Χρυσή Μπάλα» θα απονέμεται στον καλύτερο παίκτη της σεζόν, δηλαδή από την αρχή των πρωταθλημάτων ως το τέλος τους και όχι στον παίκτη που ξεχωρίζει μέσα σε ένα ημερολογιακό τέλος. Δηλαδή από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Πρόκειται μία ριζική και σημαντική αλλαγή. Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η «Χρυσή Μπάλα» υπάρχει σαν θεσμός και σαν βραβείο από το μακρινό 1956. Με τον Στάνλεϊ Μάθιους να είναι ο πρώτος που την έκανε δική του. Από εκεί και πέρα πολλά «ιερά τέρατα» του παγκόσμιο ποδοσφαίρου την κράτησαν είτε πολύ, είτε για λίγο στα χέρια τους.

Εκείνος που διακατέχει το ρεκόρ με τις περισσότερες κατακτήσεις είναι φυσικά ο Λιονέλ Μέσι που μετράει επτά στο σύνολο με δεύτερο τον Κριστιάνο Ρονάλντο με δύο λιγότερες!

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; H «Χρυσή Μπάλα» αλλάζει γιατί... βουλιάζει! 

H «Χρυσή Μπάλα» αλλάζει γιατί… βουλιάζει!

Όπως γράψαμε και πιο πάνω η «Χρυσή Μπάλα» ήταν και παραμένει μέχρι και τις μέρες μας το βραβείο που θέλει κάθε ποδοσφαιριστής να προσθέσει στην τροπαιοθήκη του. Ωστόσο, εσχάτως και κυρίως από την εποχή των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο πολλές φορές η εν λόγω διάκριση δόθηκε σε κάποιον από τους δύο παραπάνω, ενώ πολλοί πίστευαν ότι δεν την άξιζαν εκείνοι και θα μπορούσε να την είχε κατακτήσει κάποιος άλλος. Τα παραδείγματα πολλά.

Το πιο πρόσφατο είναι η τελευταία «Χρυσή Μπάλα» που απονεμήθηκε στον Μέσι με τον σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν να μην κάνει τα… όργια του παρελθόντος. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι έπρεπε να πάει το εν λόγω βραβείο στα χέρια του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, όπως και το 2020, αλλά ο Πολωνός αντί για δύο «Χρυσές Μπάλες» για την ώρα στη συλλογή του έχει… μηδέν.

Έτσι, οι άνθρωποι του «France Football» σκέφτηκαν να αλλάξουν κάποια πράγματα, ώστε να μην χάσει κι άλλο την αξιοπιστία της η «Χρυσή Μπάλα». Γι’ αυτό το λόγο και η επόμενη θα δοθεί σε εκείνον που κάνει την καλύτερη σεζόν (2021-2022) και όχι σε εκείνον που ξεχώρισε μέσα στο 2022.

Η τελετή απονομής θα γίνει τον Οκτώβριο του 2022. Ως τότε; Υπομονή!


 

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ