ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Αϊντχόφεν

Κόντι Χάκπο: Το διαμάντι της PSV συστήνεται στην Ευρώπη!

Ο Κόντι Χάκπο κάνει πράγματα και θαύματα με τη φανέλα Αϊντχόβεν και στέλνει μηνύματα στους μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης.

Κόντι Χάκπο: Το διαμάντι της PSV συστήνεται στην Ευρώπη!

Η Αϊντχόβεν παλεύει για μια ακόμη μια χρονιά να βγει από στη σκιά του Άγιαξ, όμως βλέπει ένα δικό της παιδί να λάμπει. Ο Κόντι Χάκπο είναι γέννημα θρέμμα της πόλης και της ομάδας. Αποτελεί μέλος της PSV από τα 8 του και αυτή τη στιγμή είναι με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης της. Ο 21χρονος Ολλανδός διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και δείχνει έτοιμος για το μεγάλο βήμα.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Φέτος κάνεις μπαμ

Ο Χάκπο είναι μέλος της πρώτης ομάδας εδώ και πέντε χρόνια. Βασικός τα τελευταία τρία. Οι δύο προηγούμενες σεζόν του ήταν συμπαθητικές, όμως όχι κάτι το εντυπωσιακό. Από πλευράς αριθμών τουλάχιστον, γιατί αν σας πούμε ότι τον παρακολουθούσαμε θα ήταν ψέμα. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα παιδί μόλις 22 ετών που χρειαζόταν χρόνο για να αναπτύξει το παιχνίδι του. Το πλήρωμα του χρόνου φαίνεται λοιπόν πως έφτασε.

Φέτος βλέπουμε έναν παίκτη που ξεκάθαρα έχει αλλάξει επίπεδο. Ο Χάκπο είναι το Α και το Ω της Αϊντχόβεν στο επιθετικό κομμάτι. Τα νούμερά του είναι εντυπωσιακά. Και ναι αυτή τη φορά μας ανάγκασε να τον παρακολουθήσουμε. Έστω και λίγο. Μετά τα 2 γκολ και τη 1 ασίστ στο τελευταίο ματς με την Κοπεγχάγη, ο Ολλανδός εξτρέμ μετρά συνολικά 16 τέρματα και 14 τελικές πάσες.

Οι συγκεκριμένοι αριθμοί τον φέρνουν στην κορυφή και των δύο λιστών για τη φετινή PSV. Της οποίας μάλιστα αποτελεί αρχηγό όταν απουσιάζουν οι Φαν Χίνκελ και Γκέτσε. Ο Χάκπο είναι ίσως ο σημαντικότερος λόγος που η Αϊντχόβεν βρίσκεται στο κυνήγι του τίτλου, όντας μόλις δύο βαθμούς πίσω από τον φοβερό και τρομερό Άγιαξ. Σε μια ομάδα που δεν διαθέτει έναν αξιόπιστο και συνεπή σέντερ φορ, η παραγωγικότητα του Χάκπο είναι υπερπολύτιμη. Χωρίς αυτόν, ο «Αίαντας» μάλλον θα έκανε ακόμη έναν περίπατο προς τον τίτλο.

Όπως καταλαβαίνετε ο 22χρονος εξτρέμ διανύει μια σεζόν, η οποία μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική για την καριέρα του. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις τον έχουν φέρει για τα καλά στο προσκήνιο και ταυτόχρονα στα ραντάρ αρκετών μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Πράγμα λογικό για κάποιον που κατά πάσα πιθανότητα θα γράψει +20 γκολ και +20 ασίστ μέχρι το τέλος της αγωνιστικής δραστηριότητας.

Ένας εξτρέμ σε σώμα σέντερ φορ

Όσοι δεν γνωρίζουν το σημερινό μας πρωταγωνιστή καλά θα κάνουν να τον… ψάξουν λίγο. Μέχρι τότε όμως, θα προσπαθήσουμε να σας κάνουμε μια πρώτη γνωριμία. Ο Χάκπο είναι ένας ποδοσφαιριστής που ξεκάθαρα του αρέσει να παίζει στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Αν χρειαστεί μπορεί να μεταφερθεί είτε στα δεξιά, είτε στην κορυφή αλλά η καλή του θέση είναι αριστερό εξτρέμ. Παρόλα αυτά δεν πρόκειται για έναν καθαρό παίκτη γραμμής.

Το σουλούπι και το αγωνιστικό στυλ του Χάκπο θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό τον Αλεξάντερ Άιζακ της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ψηλός, αέρινος, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και έφεση στο σκοράρισμα. Η ταχύτητά του δεν είναι αξιοσημείωτη, αλλά σίγουρα αργό δεν τον λες. Γενικότερα, τα χαρακτηριστικά του παραπέμπουν περισσότερο σε σέντερ φορ και για να λέμε την αλήθεια έτσι λειτουργεί μέσα στο γήπεδο. Απλά ξεκινάει από αριστερά.

Αρέσκεται στο να συγκλίνει προς την περιοχή και ψάχνει συνεχώς τρόπο να εκτελέσει με το αντίθετο πόδι. Το καλό είναι πως όταν αυτό δεν βγει, έχει την ικανότητα να δημιουργήσει για τους υπόλοιπους. Η Αϊντχόβεν ξεκινά συνήθως τον Ζάχαβι στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ισραηλινός κάθε άλλο παρά κλασσικό σέντερ φορ είναι. Κινείται συνέχεια εκτός περιοχής και λειτουργεί σαν εννιαροδεκάρι. Οι χώροι που δημιουργεί επιτρέπουν στους εξτρέμ να πατήσουν περιοχή πιο εύκολα.

Μόνο που στα δεξιά δεν υπάρχει κάποιος τόσο αποτελεσματικός όσο ο Χάκπο. Έτσι η αριστερή πλευρά γίνεται η κύρια πηγή επιθετικής έκφρασης της ομάδας και η αλήθεια είναι πως με τον Χάκπο σε αυτή την κατάσταση, κάτι τέτοιο μοιάζει λογικό. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν αυτό θα συνεχιστεί και του χρόνου. Όχι επειδή φοβόμαστε πως η απόδοση του Ολλανδού θα πέσει, αλλά επειδή αμφιβάλουμε πως η PSV θα μπορέσει να τον κρατήσει.

Σειρήνες που θα δυσκολευτεί να αγνοήσει

Μπορεί τα τελευταία χρόνια ο Άγιαξ να αποτελεί την κύρια πηγή εξαγωγής ταλέντων από το ολλανδικό πρωτάθλημα προς τα μεγάλα πρωταθλήματα, όμως και η Αϊντχόβεν παραμένει μια ομάδα που τραβάει τα βλέμματα. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για έναν μεγάλο και ιστορικό σύλλογο, με βαριά φανέλα και σεβαστό όνομα το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ακόμη και την τελευταία τετραετία που ο Άγιαξ κυριαρχεί και κάνει τεράστιες πωλήσεις, αρκετοί παίκτες έχουν πάρει μεγάλη μεταγραφή μέσω της PSV.

Χαρακτηριστικότερα παραδείγματά οι πωλήσεις των Λοζάνο και Μπεργκβάιν σε Νάπολι και Τότεναμ τη σεζόν 19/20  και εκείνες των Μάαλεν και Ντάμφρις σε Ντόρτμουντ και Ίντερ το περσινό καλοκαίρι. Το επόμενο μεγάλο πρότζεκτ είναι ξεκάθαρα ο Κόντι Χάκπο. Ο μοναδικός παίκτης του ρόστερ που αυτή τη στιγμή προσελκύει ενδιαφέρον από κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες και που μπορεί να φέρει στα ταμεία ένα σεβαστό ποσό.

Όπως φαίνεται, ο 22χρονος εξτρέμ έχει αρκετά μεγάλη πέραση στην Premier League. Η Αϊντχόβεν έχει παραδεχτεί επίσημα ότι μεγάλες ομάδες από το Νησί έχουν ενδιαφερθεί για τον παίκτη της. Για την ακρίβεια οι Σίτι, Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Άρσεναλ φαίνεται να παρακολουθούν στενά την περίπτωσή του. Δεν έχουμε ιδέα που θα καταλήξει τελικά ο Χάκπο όμως με μια πρώτη ματιά ταιριάζει απόλυτα στο νεανικό και γεμάτο ταλέντο ρόστερ της Άρσεναλ.

Στους «Κανονιέρηδες» μπορεί να βρει πιο εύκολα χρόνο συμμετοχής σε σχέση με τις υπόλοιπες ενδιαφερόμενες. Βέβαια όλα αυτά είναι πολύ πρόωρα για να συζητηθούν. Η χρονιά έχει ακόμη μπροστά της δύο γεμάτους μήνες και ο Χάκπο έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με την PSV. Το καλοκαίρι θα έχει όλο το χρόνο να αποφασίσει το επόμενο βήμα του. Ένα βήμα που θα είναι σίγουρα μεγάλο όποιος κι αν είναι ο τελικός προορισμός.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ