ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σοβάρεψαν τα πράγματα στη Λίβερπουλ: Έτοιμος για… τζίφρες ο Σλοτ!
Φέρντιναντ: «Άντρες… εναντίον αγοριών! Τους κατέστρεψε η Άρσεναλ…»
Μπαρτσελόνα: Οι πέντε «αστέρες» που δεν είναι προς πώληση!
Πρόεδρος La Liga: «Να είναι καλά το VAR! Μόνο έτσι δεν θα υπήρχε γκρίνια…»
Αρτέτα σε Ποτσετίνο: «Σε συμπαθώ πολύ! Έπρεπε να κερδίσεις όλα τα τελευταία ματς…» (vid)
Ακραία απόφαση της Μπαρτσελόνα – Πουλάει τον «ηγέτη» της… αλλά γκρινιάζει!
Μουνιαίν: «Μπιλμπάο, αγάπη μου αποχωρώ» – Αποχωρεί ο ηγέτης μετά από 15 χρόνια (vid)
Ο Ράκιτιτς αποκάλυψε τον… νέο σταθμό του Μόντριτς – «Έλα, σε περιμένω!»
Ο Μπαπέ κάνει εύκολη τη ζωή του Αντσελότι… και του Βινίσιους
Οι τρεις επικρατέστεροι για τη θέση του Πιόλι στον πάγκο της Μίλαν
H Λεβερκούζεν κάνει πλάκα σε όποιον θέλει τον Φλόριαν Βιρτζ
Λέμε για τον Μόντριτς αλλά η πάσα του Χούμελς δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά (vid)
H Γιουνάιτεντ θέλει στόπερ και οι – δύο – επιλογές της βρίσκονται στη Serie A
«Πνίγηκε» στον ανταγωνισμό – Αποχωρεί με μεταγραφή το αστέρι της Ρεάλ
«Γροθιά» στους παίκτες της Τσέλσι το μήνυμα πιτσιρικά στις εξέδρες (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Τελικά πόσο «τελειωμένος» και προβληματικός ήταν ο Ομπαμεγιάνγκ;

Ο Ομπαμεγιάνγκ διώχθηκε από την Άρσεναλ με τη ταμπέλα του τελειωμένου, όμως στη Μπαρτσελόνα αποδεικνύει ότι μόνο τέτοιος δεν είναι.

Τελικά πόσο «τελειωμένος» και προβληματικός ήταν ο Ομπαμεγιάνγκ;

Η μεταγραφή του Ομπαμεγιάνγκ τον περασμένο Γενάρη, ήταν εκτός προγράμματος για τη Μπαρτσελόνα. Ο Γκαμπονέζος επιθετικός προέκυψε σαν ευκαιρία, μετά από τη διαμάχη του με τον Αρτέτα που τον οδήγησε εκτός Άρσεναλ. Σε μια περίοδο της καριέρας του που η ποδοσφαιρική του μετοχή είχε χτυπήσει ιστορικό χαμηλό, οι «Μπλαουγκράνα» τον πίστεψαν. Κόντρα σε όσα πίστευε η κοινή γνώμη, ο Ομπαμεγιάνγκ έχει ξεκινήσει ιδανικά την καριέρα του στη Βαρκελώνη. Στον ενάμιση μήνα που βρίσκεται εκεί, έχει αποδείξει πως ο χαρακτηρισμός «τελειωμένος» ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Χρυσή ευκαιρία

Αυτή τη στιγμή τα πάντα πάνε τέλεια στη Μπαρτσελόνα. Η ομάδα αποδίδει καλά, παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, κερδίζει και δείχνει διαρκή σημάδια προόδου. Ο Τσάβι κάνει εξαιρετική δουλειά και δείχνει ικανός να οδηγήσει τον σύλλογο στην επόμενη μέρα. Μια μέρα που δεν θα μοιάζει σε τίποτα με όσα βίωσε τα προηγούμενα χρόνια. Βέβαια η αλήθεια είναι πως πριν δύο μήνες, το κλίμα ήταν εντελώς διαφορετικό. Το σερί της Μπαρτσελόνα βρισκόταν ακόμη στην αρχή του. Η ομάδα ήταν αρκετά χαμηλά στη βαθμολογία και ο αποκλεισμός-σοκ από το Champions League πολύ πρόσφατος για να ξεχαστεί.

Η διοίκηση Λαπόρτα ήταν αποφασισμένη να στηρίξει τον Τσάβι με μεταγραφές, ακόμα και στο δύσκολο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι. Ο Άλβες ήρθε εύκολα, ο Φεράν Τόρες με 60 εκατομμύρια και ο Τραορέ δανεικός. Κι ενώ όλοι νόμιζαν ότι εκεί θα κλείσουν οι προσθήκες, ξαφνικά εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο Ομπαμεγιάνγκ. Ο Γκαμπονέζος επιθετικός ήρθε σε σύγκρουση με τον Αρτέτα, ο οποίος έφτασε σε σημείο να πει ‘’ή εγώ ή αυτός’’.

Ο μέχρι εκείνη τη στιγμή βασικός φορ και αρχηγός της Άρσεναλ, βρέθηκε ξαφνικά εκτός ομάδας. Η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη και οι δύο πλευρές έτρεξαν τις διαδικασίες αποχώρησης του παίκτη. Κάπως έτσι ο Ομπαμεγιάνγκ έμεινε ελεύθερος και η Μπαρτσελόνα θεώρησε πως είναι ένα ρίσκο που αξίζει να πάρει. Μετά την αναπάντεχη απόσυρση του Κουν Αγκουέρο, δημιουργήθηκε κενό στην κορυφή της επίθεσης και η απόκτηση του Ομπαμεγιάνγκ πρόσφερε μια παραπάνω επιλογή στον Τσάβι.

Τελικά ο 32χρονος φορ, ήρθε στη Βαρκελώνη πολύ πιο έτοιμος απ’ ότι περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας. Αντί για «ακόμη μία επιλογή», έγινε γρήγορα κομβικός για τη Μπαρτσελόνα. Στο πρώτο ματς που ξεκίνησε βασικός σημείωσε χατ-τρικ απέναντι στη Βαλένθια και μας προϊδέασε για τις διαθέσεις του. Με 7 γκολ σε 10 συμμετοχές είναι ο πιο αξιόπιστος σκόρερ της ομάδας αυτή τη στιγμή, κάνοντας τη διαφορά. Σε καμία περίπτωση δεν βλέπουμε στο γήπεδο έναν παίκτη που έχει τελειώσει. Το ακριβώς αντίθετο.

Απαντήσεις σε όλα τα επίπεδα

Η αλήθεια είναι πώς ερχόμενος στη Μπαρτσελόνα, ο Ομπαμεγιάνγκ είχε πολλά πράγματα να αποδείξει. Ή για να το θέσουμε καλύτερα, φεύγοντας από την Άρσεναλ, είχε πολλά πράγματα να αποδείξει. Ο τρόπος που αποχώρησε ήταν εντελώς άκομψος. Προφανώς θα έχει και αυτός μερίδιο ευθύνης, αλλά σίγουρα κανείς δεν περίμενε Άρσεναλ και Ομπαμεγιάνγκ να χωρίσουν τόσο άσχημα. Μην ξεχνάμε ότι σε μια περίοδο που οι «Κανονιέρηδες»  ήταν στα χειρότερά τους, εκείνος ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Ήταν ο μοναδικός με σταθερά καλή απόδοση και εκείνος που το 2020 τους οδήγησε στην κατάκτηση δύο τίτλων.

Του FA Cup και του Community Shield. Ο Γκαμπονέζος ήταν κάτι παραπάνω από κομβικός για την ομάδα του στην κατάκτηση των δύο τροπαίων σκοράροντας τρία γκολ στους δύο τελικούς με Τσέλσι και Λίβερπουλ. Γενικότερα στα τέσσερα χρόνια που έμεινε εκεί ήταν με διαφορά ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η Άρσεναλ. Ωστόσο φεύγοντας αμφισβητήθηκε έντονα. Όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και σαν χαρακτήρας Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έγινε, όμως από το περιβάλλον των «Κανονιέρηδων» υπήρξαν αιχμές για την εξωαγωνιστική και όχι μόνο συμπεριφορά του παίκτη.

Όταν επισημοποιήθηκε η μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα, πολλοί θεώρησαν ότι η ομάδα ρισκάρει, βάζοντας στα αποδυτήριά της μια ωρολογιακή βόμβα. Έναν παίκτη που μπορεί να διαταράξει τις ισορροπίες με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στη συνέχεια, πάντως μέχρι στιγμής ο Ομπαμεγιάνγκ είναι υπόδειγμα ποδοσφαιριστή μέσα και έξω από το γήπεδο.

Δεν το λέμε εμείς. Ο προπονητής του το λέει. «Ο Ομπαμεγιάνγκ είναι ένα δώρο που έπεσε από τον ουρανό Δεν είναι μόνο τα γκολ που πετυχαίνει, είναι ο τρόπος που προπονείται και ο επαγγελματισμός του. Είναι παράδειγμα για όλους». Ο Τσάβι δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος. Είναι ικανοποιημένος από τον παίκτη του σε όλα τα επίπεδα. Χωρίς να δαπανήσει ευρώ, η Μπαρτσελόνα απέκτησε έναν ποδοσφαιριστή που έχει αποδείξει με το παραπάνω τι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο.

Φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον

Όταν ο Λαπόρτα αποφάσιζε να δώσει τα κλειδιά στον Τσάβι, ήξερε ακριβώς τον τρόπο σκέψης του Ισπανού τεχνικού. Ως μέλος της ομάδας από μικρό παιδί και ως μια από τις σημαντικότερες μορφές της εμβληματικής ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα, ο Τσάβι ξέρει μόνο έναν τρόπο που παίζεται το ποδόσφαιρο. Τον τρόπο της Μπαρτσελόνα. Επιθετικό ποδόσφαιρο, υψηλής κατοχής, με πολλές πάσες και μεγάλα νούμερα στο σκοράρισμα. Ο Τσάβι θέλει μια ομάδα που θα παράγει, θα σκοράρει και θα επικρατεί καθολικά.

Για να το πετύχει αυτό χρειάζεται ένας φορ που θα ταιριάξει με το σκεπτικό του συνόλου και θα προσφέρει μια σταθερά στο σκοράρισμα. Ο Αγκουέρο ήρθε για να αναλάβει αυτό το ρόλο, όμως το πρόβλημα με την καρδιά του τον ανάγκασε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ο Ντεπάι που κουβάλησε στην αρχή της χρονιάς τραυματίστηκε κι έμεινε εκτός για πάνω από δύο μήνες, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν ήταν ποτέ καθαρό φορ.

Ο καλός Ομπαμεγιάνγκ δεδομένα μπορούσε να δώσει άλλη διάσταση στην επίθεση της Μπαρτσελόνα. Το ερώτημα ήταν σε τι αγωνιστική κατάσταση θα βρίσκεται. Από τη στιγμή που αυτό απαντήθηκε γρήγορα, είδαμε πράγματι τη διαφορά που μπορεί να κάνει ο Γκαμπονέζος. Η ταχύτητά του και το ένστικτο του σκόρερ που διαθέτει, έχουν κουμπώσει άψογα στη δημιουργική και γεμάτη όρεξη ομάδα του Τσάβι. Πλαισιωμένος από παίκτες με αξιοσημείωτη ικανότητα στην πάσα ο Ομπαμεγιάνγκ ξέρει πως να κάνει καλά τη δουλειά του.

Η διαρκής κίνηση και το γρήγορο ξεπέταγμα τον βοηθούν να έρχεται συχνά σε θέση βολής. Κι εκεί η αποτελεσματικότητά του παραμένει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Οι εμφανίσεις του είναι τόσο καλές, που έχουν βάλει σε σκέψεις την Μπαρτσελόνα σχετικά με το αν θα πρέπει να προχωρήσει στην απόκτηση ενός μεγάλου ονόματος για την κορυφή της επίθεσης το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Ομπαμεγιάνγκ δείχνει κάτι παραπάνω από ικανός να σταθεί ως βασικός και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη μπλαουγκράνα επίθεση και τη νέα χρόνια.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ