ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φόντεν, ζωγράφισες – Δημιούργησε την κορυφαία 11αδα στην ιστορία της Premier League (vid)
Τσάβι για Ρεάλ Μαδρίτης: «Απέκλεισαν δύο φορές την κορυφαία ομάδα του κόσμου – Είναι εκπληκτικοί»
H DIARIOAS στέλνει τον Τσάμπι Αλόνσο εκεί που θέλουν να τον δουν ελάχιστοι
Champions League: Τα στοιχήματα και οι πιθανότητες των τεσσάρων φιναλίστ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Το πλάνο του Τσάβι για να φύγει νικητής από το Clasico!

Ο Τσάβι ετοιμάζει την Μπαρτσελόνα του για το Clasico κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης κι έχει ήδη ξεχωρίσει τους τομείς προσοχής για να μπορέσει η ομάδα του να φύγει με τη νίκη.

Το πλάνο του Τσάβι για να φύγει νικητής από το Clasico!

Ήδη η Μπαρτσελόνα στους τέσσερις μήνες παρουσίες του Τσάβι έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου. Ο Ισπανός τεχνικός ανέλαβε την ομάδα της καρδιάς του σε μια δύσκολη περίοδο, τόσο σε αγωνιστικό όσο και οικονομικό επίπεδο. Βέβαια, ο ίδιος γνωρίζει όσο κανένας πρόσωπα και καταστάσεις στον σύλλογο, όντας προϊόν τον ακαδημιών του κι έχοντας γράψει ιστορία με τη φανέλα του ως παίκτης. Οπότε, έχει την απαραίτητα γνώση του πρωταθλητισμού, τουλάχιστον ως παίκτης. Κάτι που θέλει να ζήσει και ως προπονητής πλέον και να επαναφέρει τους Καταλανούς στις παλιές τους δόξες.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Κι όπως φαίνεται το τελευταίο διάστημα η Μπαρτσελόνα του Τσάβι βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση. Η εικόνα των «μπλαουγκράνα» έχει βελτιωθεί αισθητά και είναι χαρακτηριστικό πως «τρέχουν» ένα σερί 11 ματς χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις (8 νίκες, 3 ισοπαλίες). Γι’ αυτό οι Καταλανοί έχουν πλέον καταφέρει να εδραιωθούν στην πρώτη τετράδα της La Liga. Ωστόσο, πλέον έχουν μπροστά τους την «μητέρα των μαχών» στην Ισπανία. Το Clasico της Κυριακής (20/3) κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Ένα παιχνίδι που στις τάξεις της ομάδας το θεωρούν ως την ιδανική ευκαιρία για μια σπουδαία νίκη που θα δείξει ότι επέστρεψαν. Φυσικά, ο Ισπανός τεχνικός έχει αρκετές ανησυχίες για μεγάλο ματς και σύμφωνα με την «Sport» έχει δώσει τους τρεις άξονες του παιχνιδιού του, τους οποίους αν ακολουθήσουν οι παίκτες του μπορούν να φύγουν νικητές από το γήπεδο.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό! Τσάβι

Οι τρεις τομείς που θέλει ο Τσάβι να προσέξουν στην Μπαρτσελόνα

Όπως τονίζεται το εν λόγω Μέσο, το κλίμα στα αποδυτήρια της Μπαρτσελόνα είναι το καλύτερο δυνατό ενόψει του ματς. Κι αυτό γιατί οι παίκτες πιστεύουν ακράδαντα πως μπορούν να κερδίσουν τη Ρεάλ. Ωστόσο, στον πρώτο άξονα του πλάνου του ο Τσάβι του επιστεί την προσοχή γι’ αυτή την «τρέλα» τους. Βλέπετε, ο Ισπανός τεχνικός δεν θέλει να δει τους παίκτες του να τρέχουν και να κουράζονται άσκοπα στο ματς λόγω της αδρεναλίνης του ματς. Ειδικότερα, μάλιστα θέλει οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ομάδας να λειτουργήσουν με ηρεμία και να μοιράζουν σωστά την μπάλα και να «παγώνουν» τον ρυθμό όποτε χρειάζεται.

Παράλληλα, ο Τσάβι δεν θέλει να δει τη Ρεάλ να βρίσκει χώρους στο transition. Κάτι στο οποίο επιμένει τόσο ο ίδιος όσο και το τεχνικό επιτελείο του. Βλέπετε, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια ομάδα που αρέσκεται να «χτυπάει» γρήγορα στην κόντρα και στις τάξεις της Μπαρτσελόνα θέλουν να το αποφύγουν. Γι’ αυτό και τονίζουν συνεχώς στους παίκτες τους ότι πρέπει να είναι έτοιμοι να κυνηγήσουν την μπάλα όταν την χάνουν. Τέλος, σημαντικό ρόλο στο πλάνο του 42χρονου τεχνικού αποτελεί η άμυνα της ομάδας του στις στημένες φάσεις. Οι Μαδριλένοι συχνά πυκνά γκολ σε τέτοια σημεία γι’ αυτό κι έχει τονίσει στους παίκτες του την σημασία του να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μη χάσουν τα μαρκαρίσματα τους.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ