ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
Τα μεγάλα φαβορί για την Χρυσή Μπάλα – Bye, bye Μέσσι! (pic)
Τσέλσι, πες αλεύρι – Επιστρέφει ο ανεπιθύμητος στο Λονδίνο!
Ρεάλ: Ακραία απόφαση του Αντσελότι – Διώχνει το μεγάλο αστέρι και… ξενέρα!
Τεν Χαγκ… κοιμάσαι – «Δεν αλλάζω άποψη, όσο καλά και αν παίζει»
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Τσάβι βάζει υπογραφή σε μια Μπαρτσελόνα βγαλμένη από όνειρο!

Η Μπαρτσελόνα του Τσάβι διέσυρε την Ρεάλ μέσα στο «Μπερναμπέου», έπειτα από μια μαγική εμφάνιση που φέρει την υπογραφή του προπονητή της.

Ο Τσάβι βάζει υπογραφή σε μια Μπαρτσελόνα βγαλμένη από όνειρο!

Η Μπαρτσελόνα είχε μείνει πολύ καιρό χωρίς νίκη σε «Κλάσικο», όμως η επιστροφή της στα νικηφόρα αποτελέσματα έγινε με εμφατικό τρόπο. Το 0-4 μέσα στο «Μπερναμπέου» ήταν ένα μεγάλο αποτέλεσμα που θύμισε εποχές από το λαμπρό παρελθόν των «Μπλαουγκράνα». Η κυριαρχία της Μπαρτσελόνα ήταν καθολική και σε όλα τα επίπεδα. Το τελικό σκορ μάλλον αδικεί την ομάδα του Τσάβι που έχασε μεγάλες ευκαιρίες για ακόμη περισσότερα γκολ. Ο Ισπανός προπονητής παρέταξε στο χορτάρι ένα σύνολο χάρμα οφθαλμών, το οποίο διέσυρε έναν αντίπαλο που για όλους θεωρούταν φαβορί. Αυτός ο θρίαμβος ανήκει πρώτα και περισσότερο σε εκείνον.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Στο «Κλάσικο» ήρθε σε… κορύφωση

Εδώ και μερικούς μήνες όλοι έχουμε καταλάβει πως η Μπαρτσελόνα μπαίνει σε μια νέα εποχή. Τα πάντα γύρω και μέσα στον σύλλογο φωνάζουν αλλαγή. Προς το καλύτερο φυσικά. Η ομάδα πετάει από πάνω της την αρρώστια και βγάζει όλο και περισσότερη υγεία. Τα αποτελέσματά της μέσα στο γήπεδο μιλούν από μόνα τους. Οι «Μπλαουγκράνα» είναι αήττητοι σε πρωτάθλημα και Ευρώπη μέσα στο 2022. Οι μόνες τους ήττες έχουν έρθει στο Κύπελλο και στο Super Cup, από Μπιλμπάο και Ρεάλ. Και οι δύο στην παράταση.

Όσο ο καιρός περνάει, βλέπουμε μια Μπαρτσελόνα που συνεχώς βελτιώνεται. Η δουλειά του Τσάβι αποδίδει καρπούς και η ομάδα αποκτά σταδιακά τη σφραγίδα του προπονητή της. Μια σφραγίδα που την κάνει να μοιάζει με τον καλύτερο εαυτό της ομάδας που κυριάρχησε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για μια δεκαπενταετία. Το τελευταίο δίμηνο η Μπαρτσελόνα είναι ασταμάτητη. Έχει μοιράσει τεσσάρες σε Ατλέτικο Μαδρίτης, Νάπολι, Βαλένθια, Μπιλμπάο και Οσασούνα. Τελευταίο θύμα της η Ρεάλ Μαδρίτης.

Το πρόσφατο «Κλάσικο» ήταν ένα ντέρμπι αποδείξεων για τους «Μπλαουγκράνα». Ένα δύσκολο τεστ στο οποίο έπρεπε να αποδείξουν ότι μπορούν να κερδίσουν και τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο. Γιατί τέτοια είναι η Ρεάλ του Αντσελότι. Μόνη πρώτη και άνετη στην κορυφή της La Liga και μετά από μια επική πρόκριση απέναντι στην Παρί για τα προημιτελικά του Champions League. Σε αυτή την κατάσταση θα υποδεχόταν την Μπαρτσελόνα η Ρεάλ. Σκοπός της να της κόψει τον αέρα. Να της δείξει ότι εκείνη παραμένει το αδιαμφησβήτητο αφεντικό.

Μόνο που ο Τσάβι και οι παίκτες του είχαν άλλα πλάνα. Η εμφάνισή τους ήταν καταπληκτική. Το τεράστιο κίνητρο και το ατελείωτο πάθος, συνοδεύτηκαν από μια απόδοση που κανείς δεν περίμενε. Το τελικό 0-4 τους αδικεί. Αν ο Κουρτουά δεν βρισκόταν σε καλή μέρα το σκορ θα είχε πάρει ανεπανάληπτες διαστάσεις. Ο Βέλγος τερματοφύλακας ήταν ο MVP των «Μερέχνες» σε ένα ματς που η Μπαρτσελόνα έκανε το καλύτερό της παιχνίδι στην εποχή Τσάβι.

Χάρμα οφθαλμών

Βλέποντας το παιχνίδι ξύπνησαν μνήμες από την -όχι και τόσο μακρινή- εποχή που το «Μπερναμπέου» ήταν εξοχικό για την Μπαρτσελόνα. Όχι τόσο εξαιτίας του τελικού σκορ που παραπέμπει σε ιστορικούς θριάμβους των «Μπλαουγκράνα» μέσα στο σπίτι της αιώνιας αντιπάλου. Ήταν η εμφάνιση από την οποία συνοδεύτηκε αυτή η μεγάλη νίκη. Η εικόνα μιας ομάδας που ήταν λες και βλέπαμε ξανά την ομάδα του Γκουαρντιόλα. Το 59% στην κατοχή της μπάλας, το ασταμάτητο passing game, το χτίσιμο των επιθέσεων από πίσω, η γρήγορη μετάβαση, η διαρκής επιθυμία για επίθεση, τα τέσσερα γκολ.

Τίποτα δεν έλειπε από μια Μπαρτσελόνα που δεν χόρταινες να βλέπεις. Οι παίκτες του Τσάβι μπήκανε στο γήπεδο με το μαχαίρι στα δόντια και έβγαλαν στο χορτάρι ακριβώς αυτό που θέλει ο προπονητής τους. Που να πρωτοσταθεί κανείς; Στον  Αραούχο που σαν δεξί μπακ περιόρισε τον Βινίσιους και σκόραρε από στημένη μπάλα; Στη vintage εμφάνιση του Πικέ; Στο πρώτο μεγάλο παιχνίδι του Έρικ Γκαρσία; Στην αδιανόητα ολοκληρωμένη παρουσία των χαφ;

Μπούσκετς, Ντε Γιονγκ και Πέδρι έκοβαν και έραβαν. Πήραν για πλάκα τη μάχη του κέντρου και έγιναν το ανάχωμα από το οποίο ξεκινούσαν τα πάντα επιθετικά. Εκεί όπου η τριάδα των Τόρες, Ομπαμεγιάνγκ και Ντεμπελέ ξεχαρβάλωσε μια από τις καλύτερες άμυνες των ευρωπαϊκών γηπέδων. Ο Φεράν γουστάρει άπειρα που είναι στη Μπαρτσελόνα και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Κορυφαία εμφάνιση, με γκολ και ασίστ και χαμένες ευκαιρίες για ακόμη περισσότερα.

Ο Ομπαμεγιάνγκ αυτή τη στιγμή πετάει φωτιές. Στο «Κλάσικο» συνέχισε με τον καλύτερο τρόπο το σερί του. Δύο γκολ, μια μαγική ασίστ και ένα χατ-τρικ που κανείς δεν κατάλαβε πως δεν ήρθε. Θα μας επιτρέψετε όμως να σταθούμε λίγο παραπάνω στον Ουσμάν Ντεμπελέ. Ένα παιδί με τεράστιο ταλέντο, που τα προηγούμενα χρόνια με ευθύνη του πετούσε στα σκουπίδια. Ο Τσάβι τον πίστεψε, τον στήριξε ακόμα κι όταν εκείνος δεν ανανέωσε. Αυτό που παίρνει ως αντάλλαγμα είναι τα καλύτερα παιχνίδια του Γάλλου από τότε που ήρθε στη Βαρκελώνη.

Το παράδειγμα του Ντεμπελέ εξηγεί πολλά

Στα τελευταία παιχνίδια βλέπουμε έναν Ντεμπελέ που δεν έχει καμία σχέση με τον αδιάφορο και άνευρο παίκτη των προηγούμενων ετών. Ο Τσάβι αποφάσισε να αφήσει στην άκρη όλο το παρασκήνιο και ζήτησε από τον παίκτη του να συγκεντρωθεί απλά στο ποδόσφαιρο. Όλοι ξέρουμε πως αν ο Γάλλος εξτρέμ είναι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, μπορεί να κάνει παπάδες. Εκεί λοιπόν που όλοι τον θεωρούσαμε τελειωμένο, ξαφνικά βλέπουμε τον παίκτη που περίμεναν στην Βαρκελώνη όταν τον αγόραζαν το 2017. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος ο Ντεμπελέ μετράει εφτά ασίστ. Παίζει με τεράστια αυτοπεποίθηση και έχει γίνει σημείο αναφοράς στα άκρα της επίθεσης για τη Μπαρτσελόνα.

Με κορυφαία τεχνική κατάρτιση και με μοναδική ικανότητα στη δημιουργία, ο Γάλλος αλλάζει το εις βάρος του κλίμα. Μπορεί τον Γενάρη να μην ανανέωσε, αλλά με τα παιχνίδια που κάνει τώρα και με τη διάθεση να έχει αλλάξει κι από τις δύο πλευρές, αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί. Το παράδειγμα του Ντεμπελέ λέει πολλά για τη δουλειά του Τσάβι στην ομάδα. Οι παίκτες του γουστάρουν να παίζουν για αυτόν. Πιστεύουν στο πλάνο και τις ιδέες του και είναι έτοιμοι να πεθάνουν για εκείνον.

Ο Ισπανός είναι μια φιγούρα καθολικού σεβασμού που απολαμβάνει την πρόκληση και είναι απόλυτα έτοιμος για αυτή. Η νίκη στο «Κλάσικο» ήταν η καλύτερη επιβράβευση για τον ίδιο και το έργο του. Δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και πίστη για να προχωρήσει η ομάδα πιο ψηλά. Γιατί μπορεί το 0-4 απέναντι στην Ρεάλ να είναι μια μεγάλη νίκη, όμως κανείς δεν είναι ικανοποιημένος με το -12 από την πρώτη θέση.

Όλοι επιθυμούν να επιστρέψει η ομάδα στην κορυφή και όπως φαίνεται βαδίζουν στο σωστό μονοπάτι για να την φέρουν ξανά εκεί. Μέχρι το τέλος της σεζόν ο Τσάβι θέλει να δει τη Μπαρτσελόνα του να προοδεύει όσο περισσότερο γίνεται. Να τερματίσει δεύτερη στο πρωτάθλημα και να κερδίσει στο Europa League. Από τη νέα χρόνια όμως, τίποτα από αυτά δεν θα του αρκεί. Ετοιμαστείτε. Η Μπαρτσελόνα επιστρέφει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ