ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν αθάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ράιαν Χράφενμπερχ: Ο Άγιαξ έκανε και πάλι το θαύμα του!

Το νέο «άκοπο διαμάντι» του Άγιαξ είναι ο Ράιαν Χράφενμπερχ και το «κοσμηματοπωλείο» του Άγιαξ αναγκάζεται να πουλήσει άμεσα σε κάποιο πολύ δυνατό πορτοφόλι!

Ράιαν Χράφενμπερχ: Ο Άγιαξ έκανε και πάλι το θαύμα του!

Πριν λίγα χρόνια, ο Άγιαξ είχε μια «χρυσή γενιά», η οποία εν μέρει διαλύθηκε, με τους κύριους πυλώνες της ομάδας να παίρνουν μεταγραφή για κάποιο ευρωπαϊκό μεγαθήριο. Δύο χρόνια μετά και πάλι οι Ολλανδοί κατάφεραν να φτιάξουν μια ισχυρή ομάδα, με τον γνωστό τρόπο του «Αίαντα». Ακαδημίες και νεαροί παίκτες. Ο περιζήτητος πλέον σε όλη την Ευρώπη, Ράιαν Χράφενμπερχ, πήρε τη μπαγκέτα από τον Φρένκι Ντε Γιόνγκ το 2019 και έβαλε στις πλάτες του τον άξονα της ομάδας του. Πριν κλείσει δύο δεκαετίες ζωής, είναι ήδη έτοιμος για την επόμενη μεγάλη πρόκληση.

Θαύμα της φύσης με υπογραφή του Άγιαξ!

Όταν αγωνίζεσαι στον Άγιαξ, γνωρίζεις ένα πράγμα από πολύ νεαρός. Η ηλικία σου δεν πρόκειται ποτέ να αποτελέσει εμπόδιο για να αγωνιστείς. Aν κατέχεις την απαιτούμενη ικανότητα, ακόμα και ανήλικος να είσαι, θα πάρεις την ευκαιρία σου. Η φιλοσοφία του «Αίαντα» είναι όχι μόνο η ανάπτυξη νεαρών ταλέντων από τις ακαδημίες, αλλά και προώθησή τους στην ανδρική ομάδα το γρηγορότερο δυνατόν.

Καταρρίπτοντας λοιπόν το ρεκόρ που από το 1992 ο Κλάρεενς Ζέεντορφ, ο Ράιαν Χράφενμπερχ έγραφε ιστορία με το πρώτο επίσημο παιχνίδι της καριέρας του. Μόλις 16 ετών και 130 ημερών, το Σεπτέμβριο του 2018 ο νεαρός Ολλανδός έπαιρνε το «βάπτισμα του πυρός» κόντρα στην Αϊντχόφεν. Το ρεκόρ πέρασε από ένα παιδί με καταγωγή από τη Σουρινάμ, σε ένα παλικάρι περίπου της ίδιας ηλικίας πάλι από την εξωτική χώρα της Νοτίου Αμερικής.

Τρεις μήνες νωρίτερα, είχε κερδίσει το βραβείο του πιο ταλαντούχου ποδοσφαιριστή στις ακαδημίες των πρωταθλητών Ολλανδίας. Ένα τρόπαιο που έχει περάσει και από τα χέρια των Γουέσλεϊ  Σνάιντερ, Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ και Ματέις Ντε Λιχτ. Φέτος, το καλοκαίρι που πέρασε, κέρδισε και αυτό του κορυφαίου νεαρού παίκτη του πρωταθλήματος. Σχεδόν ομόφωνα, οι 14 κριτές του βραβείου αποφάσισαν να επιβραβεύσουν τον νεαρό ποδοσφαιριστή, μετά από μόλις μια σεζόν στον Άγιαξ. Τηρώντας το «ευαγγέλιο» των 14 κανόνων του θρυλικού Γιόχαν Κρόιφ, ο Χράφενμπερχ είχε ό,τι χρειαζόταν για να στεφθεί επάξια νικητής.

Χράφενμπερχ, όπως λέμε… Πογκμπά!

Μπορεί οι ομοιότητες σε ηλικία και καταγωγή να είναι τεράστιες με τον Ζέεντορφ, όμως ένας άλλος παίκτης είναι αυτός που ταιριάζει όσο κανένας άλλος ποδοσφαιρικά με τον 19χρονο. Πογκμπά και Χράφενμπερχ έχουν απίστευτα πολλά κοινά στο στυλ τους, με τη σύγκριση να είναι σχεδόν αδύνατο να αποφευχθεί. Με ύψος 190 εκατοστών, ο Ολλανδός μέσος είναι κάτι παραπάνω από αναγνωρίσιμη φιγούρα στο κέντρο του Άγιαξ. Ωστόσο, η σωματοδομή του δεν τον κάνει δυσκίνητο, μιας και η αθλητικότητα του βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη.

Κατέχοντας κάθε στοιχείο που θέλει ένας προπονητής στο σύγχρονο χαφ, δεν υπάρχουν πραγματικά ελαττώματα. Εύστοχες πάσες, άριστη τεχνική κατάρτιση, δύναμη στον αέρα και διορατικότητα, ο Χράφενμπερχ μπορεί μόνος του να αναλάβει τη δημιουργία της ομάδας του. Τόσο με τριάδα στον άξονα, όσο και με μόνο ένα ακόμα χαφ δίπλα του. Στον Άγιαξ, έχοντας την πολυτέλεια να έχει δίπλα του τον Έντσον Αλβάρες ως «σκούπα», αναλαμβάνει μόνος του την ανάπτυξη της ομάδας του. Με τις περισσότερες προωθήσεις στο τελικό τρίτο των αντίπαλων ομάδων στην Ολλανδία και με πάνω από επτά προωθητικές ενέργειες ανά αγώνα, ο νεαρός Ολλανδός δεν φοβάται να πάρει πάνω του μεγάλες ευθύνες.

«Είμαι σαν φίδι, μπορώ να γλιστρήσω ανάμεσα από παντού, παρότι είμαι μακρής» σχολιάζει ο ίδιος. Και παρότι αναγνωρίζει τις ομοιότητες του με τον Πογκμπά, ο ίδιος προτιμά έναν άλλον Γάλλο. Τον απόλυτο χαφ που φόρεσε ποτέ τη φανέλα των «τρικολόρ», τον Ζινεντίν Ζιντάν! Πίεση; Καμία απολύτως…

Ο Ραϊόλα ετοιμάζεται για ακόμα ένα χρυσό deal

Έτοιμος για να αναλάβει σχεδόν… μόνος του την ανάπτυξη μιας ομάδας, ο Χράφενμπερχ φαίνεται πως δεν έχει πραγματικά ταβάνι. Και σαν έξυπνος… αγρότης, ο Μίνο Ραϊόλα είχε σπείρει τους καρπούς του πριν μερικά χρόνια. Και λίγους μήνες πριν συμπληρώσει δύο δεκαετίες ζωής, ο ίδιος θεωρεί πως έχει έρθει η ώρα για το επόμενο βήμα. Αρνούμενος να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τον Άγιαξ, η μεταγραφή φαίνεται μόλις λίγους μήνες μακριά. Με τη συνεργασία του στο Άμστερνταμ να εκπνέει το 2023, τα περιθώρια στην ολλανδική ομάδα είναι πολύ στενά. Ή άμεση πώληση, ή μεταγραφή ως ελεύθερος κάπου αλλού σε περίπου ενάμιση χρόνο. Το ενδιαφέρον πάντως είναι ήδη υπέρ αρκετό. Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μόνο μερικές, από τις πιο μεγάλες ομάδες που ενδιαφέρονται για αυτόν

Έτοιμος να συμπληρώσει δύο γεμάτες σεζόν, ο Χράφενμπερχ είναι ακόμα αρκετά «ωμός» στο παιχνίδι του. Ρουφώντας τα πάντα σαν σφουγγάρι όμως, μπορεί πολύ γρήγορα να προσαρμοστεί στα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες που του ζητά κάθε προπονητής. Η σχετική απειρία του ωστόσο, μπορεί να τον «κάψει», αν δεν πάρει την σωστή απόφαση της καριέρας του. Περίπτωση αντίστοιχη με αυτή του Ρενάτο Σάντσες, ο οποίος λίγο έλειψε να… καεί στη Μπαγερν, όταν μετακόμισε εκεί σε νεαρή ηλικία.

Η παιδική του αγάπη σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η Μπαρτσελόνα. «Μπορώ να με δω να αγωνίζομαι εκεί» είχε σχολιάσει το 2018 σε συνέντευξή του ο Χράφενμπερχ. Με τον Μπούσκετς να πλησιάζει τη σύνταξη σιγά-σιγά και τον Τσάβι να εκσυγχρονίζει το ρόστερ του, δεν είναι απίθανο να υπάρξει επίσημη πρόταση των «μπλαουγκράνα» στις επόμενες εβδομάδες. Μπάγερν Μονάχου, Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν έχουν ισχυρότερα πορτοφόλια, όμως οι Ισπανοί ίσως έχουν αυτό το κάτι παραπάνω, που θα πείσει τον Ολλανδό να συνεχίσει την καριέρα του στην ηλιόλουστη Βαρκελώνη.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ