ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Παιδάκι στην Αφρική έφτιαξε το πορτρέτο του Κριστιάνο σε κορμό δέντρου (pic)
Premier League: Ο «καυτός» Πάλμερ έπιασε στην κορυφή τον ντεφορμέ Χάαλαντ
Οι πέντε παίκτες της Μπαρτσελόνα που κινδυνεύουν να χάσουν… την Ατλέτικο
Στη λίστα της Άρσεναλ ο επιθετικός… που την σκότωσε!
Γκβάρντιολ για Μόντριτς: «Υποκλίνομαι στο μεγαλείο του, ηγέτης και εκπληκτικός άνθρωπος»
Η Μπαρτσελόνα μπορεί να προσφέρει απόψε τεράστια χαρά στους φίλους της Ρεάλ
Τρεις παίκτες της Τσέλσι… πλακώθηκαν για το ποιος θα εκτελέσει το πεναλτι (vid)
Ο CEO της Λεβερκούζεν ξέρει το μέλλον και την επόμενη ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο
O Μπούντιμιρ της Οσασούνα εκτέλεσε το χειρότερο πέναλτι όλων των εποχών (vid)
Η Mirror «βλέπει» το επόμενο κεφάλαιο του Γιούργκεν Κλοπ
Η ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα στoν «τελικό» με τον Μπαπέ (pic)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ σπρώχνει με τρόπο τον παιχταρά του στη Λίβερπουλ
Όλη η Ευρώπη στα πόδια του όμως αυτός θέλει αυτοκρατορία με Λεβερκούζεν
Η Μπάγερν Μονάχου θέλει ξανά στον πάγκο της τον Νάγκελσμαν!
Η Τσέλσι διέσυρε την Έβερτον, με ιστορική εμφάνιση από τον Κόουλ Πάλμερ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Ντιμπάλα φεύγει από μια Γιουβέντους που τον είχε ήδη εγκαταλείψει!

Ο Πάολο Ντιμπάλα αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Γιουβέντους αφού τα τελευταία χρόνια αδικείται σε σταθερή βάση.

Ο Ντιμπάλα φεύγει από μια Γιουβέντους που τον είχε ήδη εγκαταλείψει!

Ο Ντιμπάλα ήρθε στη Γιουβέντους το 2015 και για μια τριετία αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην επίθεσή της. Ο Αργεντίνος έδειχνε απόλυτα ικανός να εξελιχθεί σε ηγέτη της ομάδας και να πορευτεί μαζί της για πολλά χρόνια. Παίζοντας στη φυσική του θέση πίσω από το φορ, έκανε μεγάλες εμφανίσεις και καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο.

Από το καλοκαίρι του 2018 και μετά, η Γιουβέντους έδωσε ένα ρεσιτάλ λάθος διαχείρισης του ποδοσφαιριστή της. Οι επιλογές της μπήκαν εμπόδιο στην εξέλιξη του Ντιμπάλα και με την πάροδο του χρόνου οι σχέσεις χάλασαν. Ως αποτέλεσμα ο παίκτης αρνήθηκε την πρόταση ανανέωσης και αποχωρεί ελεύθερος το καλοκαίρι. Ένα αν μη τι άλλο άδοξο φινάλε σε μια σχέση που έμοιαζε ικανή να γράψει ιστορία.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Μια τριετία φωτιά

Το όχι και τόσο μακρινό το 2015, ο 22χρονις Ντιμπάλα έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Έχοντας εντυπωσιάσει με τη -χαρακτηριστική ροζ- φανέλα της Παλέρμο, η Γιουβέντους αποφάσιζε να επενδύσει σε αυτόν και να τον φέρει στο Τορίνο. Χωρίς εμπειρία και παραστάσεις από αυτό το επίπεδο, ο Αργεντίνος παίζει με το καλημέρα σαν να βρίσκεται χρόνια εκεί. Σαν έτοιμος από καιρό. Ο ελεύθερος ρόλος πίσω από το φορ του ταιριάζει γάντι και του επιτρέπει να βγάλει όλες του τις αρετές.

Ως αποτέλεσμα η πρώτη του σεζόν είναι εντυπωσιακή. Βλέπουμε έναν παίκτη που μαγνητίζει τα βλέμματα. Με τεχνική κατάρτιση κορυφαίου επίπεδου, κάθε άγγιγμα του στη μπάλα ξεχειλίζει ποιότητα. Κατευθείαν γίνεται σημείο αναφοράς στην επίθεση μιας ομάδας που ήταν ήδη η καλύτερη στην Ιταλία. Τα πάντα στην επίθεση περιστρέφονται γύρω από εκείνον. Τελειώνει τη σεζόν με 23 γκολ και 7 ασίστ, όντας πρωταθλητής και πρώτος σκόρερ των «Μπιανκονέρι».

Το ξεκίνημά του σκορπά δικαιολογημένο ενθουσιασμό. Η επόμενη σεζόν κινείται σε ανάλογα επίπεδα. Ο Ιγκουαίν που μόλις είχε έρθει από τη Νάπολι, αναλαμβάνει την μερίδα του λέοντος στο σκοράρισμα, όμως ο Ντιμπάλα συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις. 19 γκολ, 9 ασίστ, νταμπλ στην Ιταλία και πορεία μέχρι τον τελικό του Champions League. Στη Γιουβέντους είναι πλέον σίγουροι. Στο πρόσωπο του Αργεντίνου έχουν βρει τον ηγέτη του παρόντος και του μέλλοντος. Με την τρίτη του σεζόν ο Ντιμπάλα τους επιβεβαιώνει.

Βάζει 26 γκολ, αφήνει πίσω του τον Ιγκουαίν, αναδεικνύεται ξανά πρώτος σκόρερ της ομάδας και κερδίζει μαζί της άλλο ένα νταμπλ. Το δεύτερο στη σειρά. Τα πάντα κυλούν ιδανικά για εκείνον. Έχει εδραιωθεί ως ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο, η Γιουβέντους κυριαρχεί στην Ιταλία και κάθε χρόνο ξεκινάει ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Champions League. Στα 25 του βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του και έχει μπροστά του τα καλύτερα ποδοσφαιρικά χρόνια. Και κάπου εκεί φτάνει στο Τορίνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Τα πάντα λάθος

Το καλοκαίρι του 2018 η Γιουβέντους προχωρά σε μια από τις πιο εντυπωσιακές μεταγραφές της σύγχρονης ιστορίας. Φέρνει στην Ιταλία τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Τον άνθρωπο που προερχόταν από τρεις σερί κατακτήσεις Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης και κάτοχο της Χρυσής Μπάλας. Όπως είναι λογικό η συγκεκριμένη κίνηση σκορπά κύματα ενθουσιασμού, καθώς ο Πορτογάλος θεωρούταν το κομμάτι που έλειπε για να κατακτήσει η ομάδα το Champions League.

Τελικά τα πράγματα δεν αποδείχτηκαν ακριβώς έτσι. Ο Κριστιάνο σκοράρει κατά ριπάς, όμως από τη στιγμή που ήρθε και μετά η Γιουβέντους έκανε τα πάντα λάθος. Ένα από αυτά, ίσως το μεγαλύτερο, ήταν η διαχείριση του Ντιμπάλα. Ο Πορτογάλος τράβηξε πάνω του όλα τα φώτα. Το παιχνίδι της ομάδας επικεντρώθηκε πάνω του και από τη μια στιγμή στην άλλη, ο Αργεντίνος βρέθηκε στο περιθώριο. Όχι μόνο ως πρώτο βιολί της ομάδας, αλλά και ως προς το ρόλο του στο γήπεδο.

Για χάρη του Κριστιάνο ο Αλέγκρι αλλάζει διάταξη και το νέο σχήμα δεν περιέχει θέση δεύτερου επιθετικού. Από εκεί που τα πάντα περιστρέφονταν γύρω του, ο Ντιμπάλα μένει ξαφνικά χωρίς θέση και χωρίς ρόλο. Ο Ιταλός τεχνικός προσπαθεί άγαρμπα να τον χωρέσει στο βασικό σχήμα, αναθέτοντάς του καθήκοντα που δεν του ταιριάζουν. Σε αρκετά ματς μένει στον πάγκο. Τελειώνει τη χρονιά με συνολικά 2.820 λεπτά συμμετοχής. Τα λιγότερα από τότε που ήρθε στη Γιουβέντους.

Κατ’ επέκταση κάνει τη χειρότερή του σεζόν, με μόλις 10 γκολ και 2 ασίστ δεν μοιάζει σε καμία περίπτωση με τον παίκτη που κυριαρχούσε τα προηγούμενα χρόνια. Την επόμενη χρονιά αναλαμβάνει ο Σάρι. Και αυτός αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. Στην αρχή της σεζόν αφήνει τον Ντιμπάλα εκτός εντεκάδας αλλά μόλις του βρίσκει ρόλο εκείνος δείχνει την κλάση του. Βάζει 17 γκολ, μοιράζει 14 ασίστ, δίνει τις απαντήσεις του και δείχνει ότι μπορεί άνετα να παίζει μαζί με τον Κριστιάνο. Όμως ο Σάρι θα κάτσει μόλις ένα χρόνο. Στη θέση του έρχεται ο Πίρλο και τα πάντα ξεκινούν από το μηδέν.

Και πολύ έκατσε

Με τον Πίρλο στο τιμόνι, ο Ντιμπάλα καλείται ξανά να δείξει ότι έχει αυτό που χρειάζεται για να παίζει στη Γιουβέντους. Λες και όλα αυτά που έκανε τα προηγούμενα χρόνια δεν αρκούσαν. Ψάχνει πάλι τρόπο να χωρέσει στην εντεκάδα όμως έχει πλέον κουραστεί. Κάπου εκεί έρχεται και ένα πρόβλημα τραυματισμού που τον αφήνει έξω για πάνω από δύο μήνες και το γλυκό δένει. Με 5 γκολ και 3 ασίστ σε 26 συμμετοχές κάνει την μακράν χειρότερη του σεζόν.

Αυτά τα χρόνια που η Γιουβέντους τον αντιμετώπιζε με τρόπο εντελώς δυσανάλογο της αξίας του, εκείνος παρέμενε πιστός. Μάλιστα το καλοκαίρι του 2019 οι «Μπιανκονέρι» προσπάθησαν να τον πουλήσουν και βρέθηκαν μια ανάσα από συμφωνία με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ. Ο ίδιος επέλεξε να παραμείνει επειδή αγαπούσε την ομάδα και θεωρούσε ότι μπορεί να βοηθήσει. Τελικά αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους παίκτες της στη σεζόν του Σάρι.

Ακόμη και φέτος, όποτε ξεκινάει στην κανονική του θέση είναι από εκείνους που ξεχωρίζουν. Σε 20 συμμετοχές ως δεύτερος επιθετικός μετρά 11 γκολ και 3 ασίστ. Στις υπόλοιπες 9 συμμετοχές του σε άλλες θέσεις τις επίθεσης έχει μόλις 2 γκολ και 3 ασίστ. Δεν ξέρουμε για εσάς, πάντως εμείς σίγουρα δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε τους χειρισμούς της Γιουβέντους στην υπόθεση Ντιμπάλα. Πως γίνεται να απαξιώνει έτσι έναν παίκτη τη στιγμή που βρίσκεται στο πικ της καριέρας του. Η περίπτωσή του δεν θυμίζει περιπτώσεις άλλων πρωτοκλασάτων παικτών όπως του Αζάρ, του Γκριεζμάν ή του Κουτίνιο που η απόδοσή τους έπεσε κατακόρυφα σε κάποια φάση.

Όποτε ο Αργεντίνος μπαίνει στο γήπεδο με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, -σχεδόν- πάντα ξεχωρίζει. Η απόρριψη στην πρόταση ανανέωσης της Γιουβέντους ήταν απόλυτα φυσιολογική. Στα 28 του βρίσκεται ακόμη σε εξαιρετική ηλικία και αν βρεθεί το κατάλληλο περιβάλλον μπορεί και πάλι να λάμψει. Ο ελεύθερος Ντιμπάλα είναι μια τεράστια ευκαιρία για τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες το ερχόμενο καλοκαίρι. Η Μπαρτσελόνα ήδη… ξερογλείφεται με την προοπτική του.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ