ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν αθάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Τεν Χάαγκ είναι το μόνο ρίσκο που η Γιουνάιτεντ αξίζει να πάρει!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οφείλει να επιλέξει με προσοχή τον επόμενο προπονητή της, αποφεύγοντας τα ρίσκα. Εκτός αν πρόκειται για τον Τεν Χάαγκ.

Ο Τεν Χάαγκ είναι το μόνο ρίσκο που η Γιουνάιτεντ αξίζει να πάρει!

Τα τελευταία χρόνια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται σε ένα μόνιμο αγωνιστικό αδιέξοδο. Όσα λεφτά κι αν ξοδέψει, όποιον κι αν έχει φέρει για την άκρη του πάγκου, τίποτα δεν αλλάζει. Κάποιες εκλάμψεις, μερικά καλά διαστήματα, λίγες συμπαθητικές χρονιές δεν αρκούν για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο. Μετά την απόλυση Σόλσκιερ οι «Κόκκινοι Διάβολοι» ψάχνουν ακόμα προπονητή.

Ο Ραλφ Ράνγκνικ ήρθε για προσωρινός και όπως όλα δείχνουν ακριβώς αυτό θα είναι. Η αναζήτηση για τον εκλεκτό συνεχίζεται και αυτή τη φορά δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους. Ο προπονητής που θα έρθει πρέπει να είναι κάποιος εγνωσμένης αξίας, με εμπειρία σε αυτό το επίπεδο και δουλειά σε ανάλογου βεληνεκούς συλλόγους. Μόνο μια περίπτωση υπάρχει για την οποία η Γιουνάιτεντ αξίζει να ρισκάρει. Αυτή του Έρικ Τεν Χάαγκ.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Όχι ακριβώς ρίσκο

Ίσως ο χαρακτηρισμός «ρίσκο» να αδικεί κάπως τον Έρικ Τεν Χάαγκ. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για τον αρχιτέκτονα του φοβερού και τρομερού Άγιαξ που τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει τον καθολικό σεβασμό στην Ευρώπη. Με το ποδόσφαιρό του φυσικά, γιατί το όνομά του είναι τόσο βαρύ που είναι γνωστό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Ο Άγιαξ του Τεν Χάαγκ είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα στον κόσμο που αγωνίζεται εκτός των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων. Κοιτάζει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο, ανεξαρτήτως ονόματος και παίζει το δικό του παιχνίδι ανεξαρτήτως συνθηκών.

Ο «Αίαντας» είναι μια από τις πιo fun to watch ομάδες των ευρωπαϊκών γηπέδων.  Με ένα ολοκληρωτικό παιχνίδι που βασίζεται στην επιθετικότητα αλλά και την ισορροπία, προσφέρει άπλετο θέαμα το οποίο συνδυάζει με αποτέλεσμα. Όλα αυτά βέβαια δεν ίσχυαν μέχρι ο Τεν Χάαγκ να αναλάβει τα ηνία. Ο Ολλανδός αφίχθη τον Δεκέμβρη του 2017. Εκείνη την περίοδο, ο Άγιαξ είχε μείνει τρία χρόνια μακριά από τον τίτλο με Αϊντχόβεν (2 τίτλοι) και Φέγενορντ (1 τίτλο) να πρωταγωνιστούν.

Στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα ο τίτλος πήγε και πάλι στην Αϊντχόβεν. Από εκεί και πέρα όμως, ο Άγιαξ κυριάρχησε στο εγχώριο ποδόσφαιρο. Κατέκτησε τον τίτλο του 2019, ήταν πρώτος όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα του 2020, ενώ τερμάτισε πρώτος και την περσινή σεζόν. Παράλληλα αγωνίζεται κάθε χρόνο στο Champions League, όπου το 2019 έφτασε μια ανάσα από τον τελικό.

Στο διάστημα που βρίσκεται εκεί, ο Τεν Χάαγκ έχει κοουτσάρει σε 207 ματς. Έχει κερδίσει τα 153 από αυτά. 26 ήρθαν ισόπαλα και μετρά μόλις 28 ήττες. Σε όλα αυτά τα παιχνίδια η ομάδα του έχει σκοράρει 570 γκολ και έχει δεχτεί 174. Μιλάμε δηλαδή για ένα ποσοστό νικών κοντά στο 74% και μια διαφορά τερμάτων στο +396. Οι παραπάνω αριθμοί φέρνουν στο μυαλό μία και μόνο λέξη. Κυριαρχία.

Αξίζει την ευκαιρία

Τα πεπραγμένα του Τεν Χάαγκ στον Άγιαξ λογικά τον έφεραν στο προσκήνιο και στις λίστες όλων των μεγάλων ομάδων όταν βρίσκονται σε αναζήτηση προπονητή. Το όνομά του έχει ακουστεί κατά καιρούς για την Τότεναμ, την Μπαρτσελόνα και τη Μπάγερν Μονάχου. Πιο πρόσφατη περίπτωση εκείνη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» βρίσκονται σε αναζήτηση προπονητή και ο Ολλανδός βρίσκεται ψηλά στις επιλογές τους. Μάλιστα όπως μάθαμε πρόσφατα, οι δύο πλευρές συναντήθηκαν από κοντά και συζήτησαν την προοπτική συνεργασίας τους σε αρκετά θετικό κλίμα.

Πριν αρκετό καιρό γράφαμε από εδώ ότι η Γιουνάιτεντ πρέπει να πάει σε κάτι απόλυτα σίγουρο για την άκρη του πάγκου. Να φέρει έναν προπονητή από το πάνω ράφι, που γνωρίζει τι θα πει πρωταθλητισμός σε κορυφαίο επίπεδο. Δεν το έκανε με τον Κόντε και τον άφησε να πάει στην Τότεναμ. Έτσι ο μόνος που απομένει με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είναι ο Ζιντάν. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως ο Γάλλος είναι η καλύτερη λύση για τον πάγκο της ομάδας. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, η πιο σίγουρη λύση.

Η Γιουνάιτεντ το χρειάζεται αυτό. Θέλει κάποιον που να της προσφέρει ασφάλεια. Οι απανωτές αποτυχίες των προηγούμενων ετών απαγορεύεται να συνεχιστούν, για μια ομάδα με τις δικές της φιλοδοξίες. Παρόλα αυτά ο Τεν Χάαγκ είναι ίσως η μοναδική επιλογή -εκτός του Ζιντάν- που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Κατά τη γνώμη μας, ο Ολλανδός είναι πάνω από Ποτσετίνο, Λουίς Ενρίκε και Ρότζερς που επίσης έχουν ακουστεί.

Αξίζει περισσότερο από όλους αυτούς την ευκαιρία να δουλέψει σε αυτό το επίπεδο και να δείξει τι μπορεί να κάνει. Τώρα είναι η σωστή στιγμή. Τα προηγούμενα χρόνια έπραξε ορθά που αγνόησε τις σειρήνες και έμεινε στον Άγιαξ. Τον βοήθησε να ωριμάσει προπονητικά και να σταθεί καλύτερα στα πόδια του. Πλέον θέλει και ο ίδιος να δοκιμάσει το κάτι παραπάνω. Η Γιουνάιτεντ θα είναι μια πραγματικά ζόρικη πρόκληση, όμως απλά δεν γίνεται να της πει όχι.

Να πιστέψουν ότι μπορούν

Η Γιουνάιτεντ είναι μια ομάδα με τεράστια ζητήματα στον τρόπο λειτουργίας. Παρά τα τεράστια ποσά που ξοδεύει για μεταγραφές και τα μεγάλα συμβόλαια που δίνει, το ρόστερ της έχει χτυπητά κενά. Ειδικά στο κέντρο και στην άμυνα, οι επιλογές δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετές για μια ομάδα με φιλοδοξία διεκδίκησης των σημαντικότερων τροπαίων. Ακόμη όμως και στην επίθεση που φαινομενικά υπάρχουν πρωτοκλασάτες λύσεις, οι ποδοσφαιριστές δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα. Προφανώς υπάρχει πρόβλημα και στελέχωσης αλλά και διαχείρισης του ρόστερ.

Φυσικά στους συγκεκριμένους τομείς δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση αν δεν υπάρχει ένας προπονητής με πλάνο και σχέδιο για το τι θέλει να παρουσιάσει. Αν η Γιουνάιτεντ προσλάβει τελικά τον Τεν Χάαγκ, πρέπει να τον εμπιστευτεί. Να τον στηρίξει και πρακτικά, αλλά και επικοινωνιακά. Για να μην την αδικούμε, έτσι έκανε και με τον Σόλσκιερ. Ο Νορβηγός απολύθηκε μόνο όταν πια έγινε φανερό ότι έπιασε ταβάνι. Ότι είχε ξεμείνει από ιδέες και τρόπους να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές του.

Για να έχει τύχη το εγχείρημα με τον Τεν Χάαγκ, πρέπει να του δοθεί η δυνατότητα να στήσει μια ομάδα σύμφωνα με τα θέλω του. H παρουσία του Μπρούνο Φερνάντες σχεδόν «αναγκάζει» τον εκάστοτε προπονητή να παίξει με δεκάρι. Όλα αυτά τα χρόνια στον Άγιαξ ο Ολλανδός παίζει με 4-2-3-1. Με το ίδιο σύστημα που εφαρμόζει και η Γιουνάιτεντ για να παίξει ο Μπρούνο στην καλή του θέση.

Με τις κατάλληλες κινήσεις σε θέσεις της μεσαίας και της αμυντικής γραμμής που θα τον βοηθήσουν να εφαρμόσει το πλάνο του, ο Τεν Χάαγκ μπορεί να βελτιώσει αισθητά την εικόνα μιας ομάδας που ακόμα αναζητεί την αγωνιστική της ταυτότητα. Αν τελικά θεωρήσουμε πως είναι ρίσκο για εκείνη, τότε είναι ένα ρίσκο που σίγουρα αξίζει να πάρει. Πάντως όπως όλα δείχνουν, το σκέφτεται αρκετά σοβαρά. Για να δούμε.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ