ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Champions League: Τα στοιχήματα και οι πιθανότητες των τεσσάρων φιναλίστ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Ζοάο Φέλιξ έχει σίγουρα την κλάση, όμως ακόμα ψάχνει τη διάρκεια!

Ο Ζοάο Φέλιξ είναι εξαιρετικός τον τελευταίο καιρό με την Ατλέτικο Μαδρίτης, όμως για να περάσει στο επόμενο επίπεδο χρειάζεται διάρκεια.

Ο Ζοάο Φέλιξ έχει σίγουρα την κλάση, όμως ακόμα ψάχνει τη διάρκεια!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως o Ζοάο Φέλιξ είναι ένας ξεχωριστός ποδοσφαιριστής. Το ταλέντο του και οι δυνατότητες που διαθέτει είναι αδιαπραγμάτευτα. Ο Πορτογάλος που πριν από τρία χρόνια ανάγκασε την Ατλέτικο Μαδρίτης θα ξοδέψει πάνω από 125 εκατομμύρια ευρώ για χάρη του, έχει όλα τα φόντα να γράψει ιστορία. Για να συμβεί όμως αυτό, πρέπει οι καλές του εμφανίσεις να είναι σταθερές και όχι σποραδικές. Ο Φέλιξ του τελευταίο μήνα είναι ο Φέλιξ που θέλουμε να βλέπουμε.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Αναζητείται συνέπεια

Από την πρώτη στιγμή που είδαμε τον Ζοάο Φέλιξ στο γήπεδο, αμέσως καταλάβαμε ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο ταλέντο. Παίκτης με σπάνια χαρίσματα, από εκείνους που μαγνητίζουν τα βλέμματα. Η ποιότητα που χαρακτηρίζει το παιχνίδι του είναι κάτι που δεν συναντάς συχνά. Είναι κάτι που δεν μαθαίνεται στην προπόνηση. Ή το ‘χεις ή δεν το ‘χεις. Η Ατλέτικο Μαδρίτης είδε στον πρόσωπό του τον ιδανικό αντικαταστάτη του Αντουάν Γκριεζμάν, που τότε την άφηνε για τη Μπαρτσελόνα. Παίκτες με παρόμοια χαρακτηριστικά και ανάλογο τρόπο που κινούνται μέσα στο γήπεδο. Ούτε επιθετικοί, ούτε δεκάρια. Κάτι ενδιάμεσο.

Ένας ελεύθερος ρόλος που ταιριάζει μόνο σε παίκτες της δικής του ποιότητας. Το έργο του Φέλιξ δεν ήταν καθόλου εύκολο. Ο Γάλλος είχε κάνει παπάδες κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στους «Ροχιμπλάνκος» και το κενό που άφηνε πίσω του ήταν τεράστιο. Παρόλα αυτά, η απόκτηση ενός εκ των κορυφαίων νεαρών παικτών στον πλανήτη ήταν ίσως η καλύτερη κίνηση που μπορούσε να κάνει η Ατλέτικο για να αντικαταστήσει τον ηγέτη της.

Στα σχεδόν τρία χρόνια που βρίσκεται στη Μαδρίτη, ο Φέλιξ έχει δείξει ότι μπορεί να παίξει σε αυτό το επίπεδο. Μόνο που μέχρι στιγμής του λείπει η συνέπεια. Υπάρχουν διαστήματα που είναι εξαιρετικός και διαστήματα που εξαφανίζεται εντελώς. Πέρυσι για παράδειγμα πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν. Μέχρι τις αρχές Νοέμβρη είχε 7 γκολ και 3 ασίστ και μαζί με τον Σουάρεζ κόβανε και ράβανε στην επίθεση της Ατλέτικο.

Όλοι πίστεψαν ότι μετά την πρώτη αναγνωριστική χρονιά, αυτή θα ήταν σεζόν εκτόξευσης για εκείνον. Όμως από τότε και μέχρι τα τέλη Μαΐου, σκόραρε μόλις τρία γκολ και μοίρασε ισάριθμές ασίστ, ενώ έχασε τη θέση του στο βασικό σχήμα. Οι χαμηλές πτήσεις συνεχίστηκαν και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, με τον Φέλιξ να σκοράρει το πρώτο του γκολ την τελευταία μέρα του περασμένου Οκτώβρη. Και πάνω που πήγε να ξεκινήσει ξανά η μουρμούρα, άρχισε να παίζει σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες.

Ένας Φέλιξ παγκόσμιας κλάσης

Από τον Φλεβάρη και μετά βλέπουμε έναν Φέλιξ που όντως κάνει τη διαφορά. Στα τελευταία επτά ματς της Primera Division, η Ατλέτικο Μαδρίτης μετρά έξι νίκες και μόλις μια ήττα. Μάλιστα οι πέντε από αυτές τις νίκες είναι συνεχόμενες. Επιπλέον, οι «Ροχιμπλάνκος» κατάφεραν να πάρουν μεγάλη πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με αυτά τα τελευταία αποτελέσματα κατάφεραν να συμμαζέψουν αρκετά τα πράγματα. Κάλυψαν έδαφος μετά το κάκιστο πρώτο μισό, εδραιωθήκαν στην τετράδα της Primera και πλέον είναι σαφώς πιο άνετοι ενόψει συνέχειας.

Σε αυτό το σερί, ο Ζοάο Φέλιξ αποτελεί τον αδιαμφησβήτητο MVP της ομάδας. Στα εφτά ματς του πρωταθλήματος, σκόραρε τέσσερεις φορές και μοίρασε τρεις ασίστ, ενώ σκόραρε και στο πρώτο ματς απέναντι στη Γιουνάιτεντ για την Ευρώπη. Εκτός όμως από τα νούμερα, ήταν η συνολική του εικόνα που κέρδισε της εντυπώσεις. Στη ρεβάνς του «Ολντ Τράφορντ» για παράδειγμα, μπορεί η στατιστική να μην έγραψε γκολ ή ασίστ, όμως ο Πορτογάλος έκανε συνολικά ένα φοβερό παιχνίδι.

Ήταν δραστήριος, μόνιμα μέσα στις φάσεις και είχε μεγάλη συμμετοχή στη φάση του γκολ, μετά το εξαιρετικό άνοιγα που κάνει στον Γιορέντε, για τη σέντρα στο γκολ του Λόντι. Οι πρόσφατες εμφανίσεις του είναι ίσως οι κορυφαίες της καριέρας του και σίγουρα οι καλύτερες από τότε που ήρθε στην Ατλέτικο. Η ικανότητά του με τη μπάλα στα πόδια και η άνεση που την κρατάει σε μικρούς χώρους είναι εντυπωσιακές.

Όταν παίζει με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να κρίνει μόνος του ένα ματς και να κάνει τη διαφορά απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Το μεγάλο στοίχημα τόσο για εκείνον, όσο και για την ομάδα του, είναι να συνεχίσει σε ανάλογους ρυθμούς και να κλείσει δυνατά τη σεζόν. Στα 22 του είναι ακόμα μικρός, όμως όχι τόσο για να δικαιολογούνται μεγάλα «νεκρά» διαστήματα. Ο Πορτογάλος μας έχει δείξει ότι μπορεί να γίνει ένας κορυφαίος ποδοσφαιριστής, πρέπει όμως και να το θέλει.

Το κίνητρο και η Ατλέτικο

Ο Φέλιξ φυσικά και θέλει να εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες στον πλανήτη. Αυτές οι γραφικότητες που λέμε σχετικά το μέγεθος που έχει το «θέλω» κάποιου είναι λίγο πιο σύνθετες απ’ ότι φαίνονται. Περισσότερο είναι ζήτημα χαρακτήρα. Πόσα είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις και να υπομείνεις για να πετύχεις τον στόχο σου. Ειδικά αν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Για κάποιους η διαδικασία αυτή είναι πιο δύσκολη. Ο Φέλιξ μπορεί να θέλει όσο τίποτα να κάνει το παραπάνω βήμα, όμως να μην γνωρίζει πως. Μην ξεχνάμε πως το περιβάλλον της Ατλέτικο Μαδρίτης δεν είναι και το ευνοϊκότερο για παίκτες όπως αυτός. Η ομάδα του Σιμεόνε είναι ένα αυστηρά δομημένο σύνολο που βασίζεται στην αυτοθυσία, την πειθαρχία και αφήνει ελάχιστο χώρο για ελεύθερη έκφραση των ποδοσφαιριστών. Σίγουρα δεν είναι και η πιο ελκυστική ομάδα για να δει κανείς, όμως έτσι κατάφερε να μπει ξανά στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο «Τσόλο» είναι ο απόλυτος σταρ αυτής της ομάδας και εκείνος που καθορίζει τα πάντα. Από την άλλη μεριά, ο Φέλιξ είναι ένα παιδί που βασίζει το παιχνίδι του σε αυτό. Στη δυνατότητα να κινείται ελεύθερα μέσα στο γήπεδο και να παίρνει πρωτοβουλίες εκτός πλάνου. Αυτό είναι που τον κάνει μοναδικό. Το να προσπαθήσεις να τον βάλεις σε καλούπι, δεν ξέρουμε κατά πόσο ωφελεί.

Η αλήθεια είναι πως ο Σιμεόνε έχει προσπαθήσει αρκετά με την περίπτωσή του. Ψάχνει να βρει πως θα πάρει από εκείνον το 100% χωρίς παράλληλα να επηρεαστεί η ταυτότητα της ομάδας του. Στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να το καταφέρνει και με το παραπάνω, θα υπάρξει όμως συνέχεια; Θα μπορέσει ο Φέλιξ να σταθεροποιηθεί σε αυτά τα στάνταρ και να γίνει σημείο αναφοράς για την Ατλέτικο; Ή μήπως θα αναζητήσει ένα νέο περιβάλλον που θα του ταιριάζει περισσότερο; Αυτό είναι κάτι που μένει να διαπιστώσουμε.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ