ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
H Γιουνάιτεντ στέλνει τον Γκρίνγουντ… σούμπιτο στην Ιταλία
Ρώσος δημοσιογράφος «έλιωσε» στα γέλια στην εκτέλεση πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (vid)
Έγραψε ιστορία ο Νόιερ – Περισσότερα clean sheets από κάθε άλλον στο Champions League (stats)
«Η Μπαρτσελόνα κινείται μυστικά για την απόκτηση του Ντιμπάλα»
Αντσελότι: «Μας πίεσε πολύ η Σίτι, δεν θα πεθάνει ποτέ η Ρεάλ Μαδρίτης»
H UEFA… ζει και αναπνέει για το σενάριο Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαπέ
Λίβερπουλ: Στο Λονδίνο ο παιχταράς που θα διαδεχθεί τον Σαλάχ
Τα δύο παιδικά λάθη του Σάκα στο φινάλε του Μπάγερν – Άρσεναλ (vid)
Ρόντρι: «Είδα μόνο μια ομάδα στο γήπεδο, έπρεπε να περάσει η Σίτι»
Μπέλινγχαμ: «Δεν υπάρχει πίεση, ευθύνη και ευλογία να παίζεις για τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Σίτι – Ρεάλ: Βασιλική εκδίκηση, αποκαθήλωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης! (vid)
Στα ημιτελικά η Μπάγερν στο καναβάτσο η Άρσεναλ! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Ο Ντε Μπρούιν «χτυπά» και επαναφέρει τις ισορροπίες! (vid)
Μπάγερν – Άρσεναλ: Κεφαλιά… δυναμίτης του Κίμιχ και 1-0! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Λογομαχία Γκρίλις με Βινίσιους για… θέατρο του Άγγλου! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Όσκαρ 2022: Τα «χρυσά παιδιά» του ποδοσφαίρου

Επιλέξαμε τους δικούς μας νικητές... Όσκαρ, σύμφωνα με όσα βλέπουμε στη φετινή σεζόν και σας τους παραθέτουμε!

Όσκαρ 2022: Τα «χρυσά παιδιά» του ποδοσφαίρου

Η τελετή των κανονικών Όσκαρ ολοκληρώθηκε, για αυτό και στο Sportsking.gr σκεφτήκαμε να κάνουμε τη δική μας «τελετή» για τα ποδοσφαιρικά βραβεία της σεζόν. Μπορεί εδώ να μην υπάρξουν ακραίες καταστάσεις με… χαστούκια μεταξύ υποψηφίων και παρουσιαστών, όμως ελπίζουμε οι επιλογές της… Ακαδημίας μας να σας ικανοποιούν!

Όσκαρ απογοήτευσης – Ρομέλου Λουκάκου (Τσέλσι)

Ξεκινάμε με τις.. απογοητεύεις της σεζόν και αυτή είναι με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, η μεταγραφή του Ρομέλου Λουκάκου στην Τσέλσι. Το καλοκαίρι, ο Βέλγος άφηνε το Μιλάνο και την Ίντερ, επιστρέφοντας στην Αγγλία για να αποδείξει την αξία του. Κοστίζοντας περίπου 115 εκατομμύρια ευρώ, οι απαιτήσεις από το «θωρηκτό» της εθνικής Βελγίου ήταν τεράστιες. Ο ίδιος όμως δεν κατάφερε ποτέ να τις «πιάσει», πόσο μάλλον να τις ξεπεράσει.

Βαρύς και με κακή επαφή με τις αντίπαλες εστίες, ο θηριώδης φορ απογοητεύει στο Λονδίνο. Πέρα από τον πολύ φτωχό απολογισμό των 12 τερμάτων σε 34 παιχνίδια, η κατάσταση μυρίζει «μπαρούτι» για τον Βέλγο. Ο τρόπος με τον οποίο απαίτησε λεπτά συμμετοχής από τον Τόμας Τούχελ, καθώς και τα παρακάλια του στην Ίντερ να επιστρέψει, δικαιολογούν απόλυτα την επιλογή μας.

Όσκαρ μεγαλύτερης βελτίωσης – Βινίσιους Ζούνιορ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Το ταλέντο του Βινίσιους πάντα ήταν ορατό σε όλους στη Ρεάλ. Έχοντας κοστίσει 40 εκατομμύρια ευρώ, ο Βραζιλιάνος, αμούστακος ακόμα, υπέγραφε στη «βασίλισσα» το 2019. Αν και εξαιρετικά ταλαντούχος, ο νεαρός εξτρέμ έδειχνε πόσο «άγουρος» ήταν όταν είχε τη μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που «έταξε» ο Αντσελότι όταν επέστρεψε στη «βασίλισσα», ήταν η ανάπτυξη των νέων. Και στην περίπτωση του Βινίσιους όχι απλά τα κατάφερε, αλλά «ξεκλείδωσε» πλήρως το potential του. Από ξεπεσμένο wonderkid, έγινε ένας εκκολαπτόμενος σούπερ σταρ, που τρομάζει τις αντίπαλες άμυνες δίπλα στον Καρίμ Μπενζεμά. Κλοπ

Όσκαρ καλύτερου προπονητή – Γιούργκεν Κλοπ (Λίβερπουλ)

Η κόντρα με τον Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν τεράστια, όμως θεωρήσαμε πως ο Γερμανός έχει το πάνω χέρι με ελάχιστη διαφορά. Χωρίς σημαντικές αλλαγές στην ομάδα, ή ακριβές αγορές, ο Κλοπ κατάφερε να καλύψει την απόσταση από τη Σίτι που είχε ανοίξει τρομακτικά στην αρχή της σεζόν. Προσθέτοντας του Λουίς Ντίας στη Λίβερπουλ, οι «ρεντς» απέχουν ελάχιστα από την κορυφή της Premier League, ενώ είναι μέσα σε όλους τους στόχους τους (FA Cup και Champions League). Κερασάκι στην τούρτα, η κατάκτηση του League Cup από την Τσέλσι.

Όσκαρ πρωτοεμφανιζόμενου – Ρόναλντ Αραούχο (Μπαρτσελόνα)

Πρωτοεμφανιζόμενο δεν τον λες ακριβώς, όμως ο Ρόναλντ Αραούχο έχει τεράστια συνεισφορά στη «νέα Μπαρτσελόνα». Ενώ υπό τις οδηγίες του Ρόναλντ Κούμαν ο Ουρουγουανός ήταν και δεν ήταν βασικός, με τον Τσάβι πλέον στην Βαρκελώνη έχει βρει τη θέση του. Αναντικατάστατος στη Βαρκελώνη, ο 23χρονος σέντερ μπακ είναι ο αμυντικός που θέλουν να χτίσουν πάνω του τα επόμενα χρόνια οι «μπλαουγκράνα». Αν του προσφέρουν βέβαια τα χρήματα που ζητά και δεν τον χάσουν ως ελεύθερο το επόμενο καλοκαίρι…

Όσκαρ αστεριού on-fire – Κρίστοφερ Νκουνκού (Λειψία)

Δεν είναι λίγα τα ταλέντα της Γαλλίας, που αρκετές φορές αδικούνται από τον πλουραλισμό των τρικολόρ» σε κάθε θέση. Για αρκετά χρόνια, ο Κρίστοφερ Νκουνκού περνούσε απαρατήρητος, μιας και τη Λειψία δεν την λες και την πιο… glamorous ομάδα. Φέτος όμως, ο νεαρός Γάλλος έκανε το μπαμ!

Στο Champions League, o 24χρονος ήταν πραγματικά η επίθεση της ομάδας του, σκοράροντας επτά γκολ και μοιράζοντας δύο ασίστ σε έξι αγώνες. Και στη Γερμανία όμως δεν πήγαινε πίσω, με τον εντυπωσιακό απολογισμό των 26 και 15 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, να δείχνουν πως έρχεται η μεγάλη μεταγραφή πολύ σύντομα…

Highlight της εξαιρετικής του χρονιάς, το αλάνθαστο παιχνίδι του κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Όσκαρ… δικαίωσης – Άαρον Ράμσντεϊλ (Άρσεναλ)

Στα αγγλικά γήπεδα βρίσκεται εδώ και μερικές σεζόν, φέτος όμως ο Άαρον Ράμσντεϊλ νιώθει την πραγματική δικαίωση. Το καλοκαίρι, η Άρσεναλ πλήρωσε 30 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει, ενώ είχε ήδη στο ρόστερ της τον Μπερντ Λένο. Μια κίνηση που έφερε σε πολλούς ερωτηματικά, μιας και κάθε ομάδα που βρισκόταν ο Ράμσντεϊλ είχε… υποβιβαστεί από την Premier League.

Στη νεανική Άρσεναλ όμως, δεν άργησε να δέσει! Πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις με τους «κανονιέρηδες», οι Λονδρέζοι ετοιμάζονται να βγουν μετά από μια εξαετία ξανά στο Champions League. Ο ίδιος θεωρείται ένας εκ των κρουφαίων κίπερ στο πρωτάθλημα, ενώ είναι και το ακλόνητο φαβορί για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα της Αγγλίας για το Mundial του Κατάρ.

Όσκαρ συνολικής συνεισφοράς στο άθλημα – Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Μίλαν)

Σαράντα χρονών και οδηγεί τη Μίλαν στο πρωτάθλημα. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε άλλο για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος έχει καταρρίψει κάθε ποδοσφαιρική λογική. Οκτώ στροφές πριν το φινάλε, η Μίλαν βρίσκεται μόνη πρώτη στο Καμπιονάτο, ελπίζοντας για τίτλο τον Μάιο.

Κάτι που αν τελικά έρθει, ο Σουηδός σούπερ σταρ θα τεράστια συνεισφορά, τόσο αγωνιστικά (οκτώ γκολ), όσο και στην βοήθεια που παρέχει στους συμπαίκτες του. Ακόμα και τώρα, παραμένει πρώτος σκόρερ της σεζόν μαζί με τους Ζιρού και Λεάο, παρότι για ένα μεγάλο μέρος της σεζόν απείχε εξαιτίας τραυματισμών.

Και με το όνειρο του Μundial ακόμα ζωντανό, ο Ζλάταν συνεχίζει ακάθεκτος…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ