ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Γέρεμι Πίνο είναι το νέο ποδοσφαιρικό θαύμα των Ισπανών!

Ο Γέρεμι Πίνο σκόραρε στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός με την εθνική Ισπανίας και στα 19 του, είναι ήδη έτοιμος παίκτης.

Ο Γέρεμι Πίνο είναι το νέο ποδοσφαιρικό θαύμα των Ισπανών!

Ο Γέρεμι Πίνο μας συστήθηκε ως η αποκάλυψη της περσινής σεζόν για τη Βιγιαρεάλ. Ο Ισπανός εξτρέμ εμφανίστηκε από το πουθενά και έγινε βασικός συντελεστής της εντυπωσιακής πορείας του «Κίτρινου Υποβρυχίου». Μόλις στα 18 του κατάφερε να καθιερωθεί σε μια από τις καλές ομάδες της Primera Division και φέτος συνεχίζει σε ανάλογους ρυθμούς. Ο μικρός παίζει με αξιοσημείωτη ωριμότητα, δείχνοντας ότι αποτελεί επίτιμο μέλος της νέας και ιδιαίτερα ταλαντούχας φουρνιάς των Ισπανών.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ωριμάζει σε σωστό περιβάλλον

Ο Πίνο είναι ένα παιδί που ουσιαστικά βγήκε μέσα από τα σπλάχνα της Βιγιαρεάλ. Βρέθηκε εκεί σε ηλικία 15 ετών και η εξέλιξή του ήταν ραγδαία. Αφού εντυπωσίασε με τις ομάδες νέων τόσο σε συλλογικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο, ρίχτηκε κατευθείαν στα βαθιά. Στα 18 του και χωρίς καμία επαγγελματική συμμετοχή, βρέθηκε ξαφνικά να έχει σημαντικό ρόλο σε μια ομάδα με στόχους. Ο Πίνο κατέγραψε πέρυσι 37 συμμετοχές, με 7 γκολ και 1 ασίστ για τη Βιγιαρεάλ.

Όλα αυτά σε μια χρονιά που το «Κίτρινο Υποβρύχιο» έφτασε μέχρι την κατάκτηση του Europa League. Στον μεγάλο και νικηφόρο τελικό απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Πίνο ξεκίνησε στο βασικό σχήμα. Έπαιξε 77 λεπτά και στο τέλος πανηγύρισε την ιστορική κατάκτηση του τροπαίου. Γενικότερα ο τρόπος που τον έχει διαχειριστεί η Βιγιαρεάλ είναι σεμιναριακός. Βέβαια αυτό είναι κάτι που ίσως θα έπρεπε να περιμένει κανείς, από μια ομάδα που εδώ και χρόνια λειτουργεί υποδειγματικά.

Σε μια πόλη 50.000 κάτοικων, με μια διοίκηση που δεν ξοδεύει ευρώ παραπάνω απ’ ό,τι βγάζει, η Βιγιαρεάλ καταφέρνει να πρωταγωνιστεί επειδή διαθέτει όρεξη και τεχνογνωσία. Ο Ουνάι Έμερι της έδωσε έναν ατσάλινο χαρακτήρα που την ώθησε στο να τρυπήσει το ταβάνι της. Οι παίκτες θυσιάζονται για το σύνολο και το εμείς παραμένει σταθερά πάνω από το εγώ.

Ο Πίνο γαλουχείται ποδοσφαιρικά, σε ένα περιβάλλον που τίποτα δεν θωρείται δεδομένο. Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, πρέπει να παλέψουν με νύχια και με δόντια για να κερδίσουν οτιδήποτε. Έτσι κι αυτός προσπαθεί να γίνεται συνεχώς καλύτερος. Με αυτό το σκεπτικό έχει πια καθιερωθεί ως βασικός στη Βιγιαρεάλ και σταδιακά μονιμοποιείται στις κλήσεις της εθνικής Ισπανίας. Φέτος βλέπουμε μια ακόμη καλύτερη και πιο ώριμη εκδοχή του, όμως σε κάθε περίπτωση έχει ακόμα πολλά να δείξει.

Ακόμη δεν έχει καν δει το ταβάνι του

Τα 7 γκολ και οι 4 ασίστ που μετρά σε 36 φετινές συμμετοχές μπορεί να μην εντυπωσιάζουν, αλλά οι εμφανίσεις του μικρού είναι πραγματικά εξαιρετικές. Άλλωστε μιλάμε για μια ομάδα του Έμερι. Δηλαδή μια ομάδα που τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν στην άμυνα. Η φετινή Βιγιαρεάλ έχει ως μεγάλα όπλα την ομοιογένεια, τη σκληράδα και την αμυντική της προσήλωση. Στην Primera Division έχει δεχτεί μόλις 27 γκολ σε 29 παιχνίδια.

Αυτό την καθιστά τρίτη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος πίσω μόνο από Ρεάλ Μαδρίτης και Σεβίλλη. Τις ομάδες που φιγουράρουν στην πρώτη και τη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στην επίθεση δεν σκοράρει ούτε πολύ, αλλά ούτε και λίγο. Παρόλα αυτά απουσιάζει ένας παίκτης με συνέπεια στο σκοράρισμα. Οι μόνοι με διψήφιο αριθμό τερμάτων είναι ο βασικός φορ Ζεράρ Μορένο με 12 γκολ και ο φοβερά φορμαρισμένος Ντανζούμα με 13 γκολ. Ο τρίτος στη σχετική λίστα είναι ο Γέρεμι Πίνο.

Ο 19χρονος Ισπανός εξτρέμ αποτελεί ξεκάθαρα έναν παίκτη πάνω στον οποίο βασίζεται ο Έμερι. Αυτή είναι μόλις η δεύτερη επαγγελματική του σεζόν και παιχνίδι με το παιχνίδι αποκτά όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι κάτι που ειδικά για τους επιθετικούς παίκτες, έχει κομβική σημασία. Ο Πίνο διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται ένα εξτρέμ για να ξεχωρίσει στο κορυφαίο επίπεδο.

Είναι φοβερά γρήγορος, κοντρολαρισμένος, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και δυνατός παρά το ύψος του. Όταν καταφέρει και αποτυπώσει όλα αυτά τα στοιχεία και σε αριθμούς, τότε θα έχει περάσει στο επόμενο επίπεδο. Αυτό αναμένεται να συμβεί αργά ή γρήγορα. Δεν είναι τυχαίο πως το όνομά του συνδέεται έντονα με ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα ή η Τσέλσι. Ο 19χρονος εξτρέμ είναι ένα πραγματικά σπάνιο ταλέντο.

Μέλος μιας χρυσής φουρνιάς

Τον περασμένο Οκτώβρη, ο Πίνο έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική νέων της Ισπανίας. Λίγες μέρες αργότερα μέσα στον ίδιο μήνα, έπαιξε για πρώτη φορά και με την εθνική αντρών. Μετά από τρεις συμμετοχές σαν αλλαγή, ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός στο τελευταίο φιλικό απέναντι στην Ισλανδία. Εκεί όπου σκόραρε και το πρώτο του γκολ με τους «Φούριας Ρόχας». Οι Ισπανοί ελπίζουν πως στο πρόσωπο του παίκτη της Βιγιαρεάλ βρίσκουν έναν παίκτη που θα αποτελέσει βασικό στέλεχος για το μέλλον της εθνικής. Ένα μέλλον στο όποιο φιλοδοξούν να επαναλάβουν τις τεράστιες επιτυχίες του πρόσφατος παρελθόντος.

Η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή στην εθνική Ισπανίας αγωνίζονται κάποια από τα σπουδαιότερα ταλέντα παγκοσμίως. Στο τελευταίο Euro έφτασαν μια ανάσα από τον τελικό, μένοντας εκτός στα πέναλτι από τους μετέπειτα πρωταθλητές Ιταλούς. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ξεκίνησε τη διοργάνωση χωρίς μεγάλες προσδοκίες, όμως λίγο έλειψε να σοκάρει τους πάντες.

Η πορεία της μέχρι εκεί, επιβεβαίωσε τη σωστή δουλειά που γίνεται από έναν προπονητή, ο οποίος διαχειρίζεται ένα γκρουπ με εξαιρετικούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Πέδρι, Φάτι, Γκάβι, Φεράν Τόρες και Έρικ Γκαρσία, είναι όλη μέλη της εθνικής και όλοι κάτω από 22 χρονών. Σε αυτή την… τρελοπαρέα που αγωνίζεται μαζί και στη Μπαρτσελόνα, έρχεται να προστεθεί και ο Γέρεμι Πίνο.

Μιλάμε για ένα κορμό έξι παικτών που βρίσκονται ακόμα στο ξεκίνημα της καριέρας τους και παίζουν ήδη στο κορυφαίο επίπεδο. Όσο τα χρόνια περνάνε θα γίνονται όλο και καλύτεροι και θα δένουν όλο και περισσότερο σαν σύνολο. Πλαισιωμένοι από παίκτες όπως ο Λαπόρτ, ο Ρόντρι, ο Ουνάι Σιμόν και ο Ντάνι Όλμο που έχουν ακόμη μπροστά τους τα καλύτερα ποδοσφαιρικά τους χρόνια, μπορούν να πετύχουν πολλά. Εμάς πάντως μας πείθουν.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ