ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
O Φαμπρίτσιο Ρομάνο βάζει… ταφόπλακα στη συνεργασία Μίλαν – Πιόλι
Το παράπονο του Γκρίλις: «Δεν ξέρετε από ποδόσφαιρο! Είναι ενοχλητικό πλέον»
Παρί: «Διαγράφει» για πάντα τον Μπαπέ – Η υπόσχεση που δεν τήρησε!
Διέρρευσε η εμφάνιση της Άρσεναλ για τη σεζόν 2024/25 (pic)
ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Δουβίκας – Σκόραρε, μοίρασε… και «χαρίζει» την παραμονή στην Θέλτα!
«Θέλω να παίξω για τον Αλόνσο σε όποια ομάδα και να πάει»
Ακραία πρόβλεψη Γιαμάλ – «Με αυτό το σκορ θα κερδίσουμε τη Ρεάλ»
«Πόλεμος» στη διοίκηση της Μπαρτσελόνα – Ο Λαπόρτα θέλει Τσάβι, οι υπόλοιποι όχι
Αντσελότι: «Καλή η Σίτι, αλλά η Τσέλσι μας είχε δυσκολέψει περισσότερο…»
Φόντεν, ζωγράφισες – Δημιούργησε την κορυφαία 11αδα στην ιστορία της Premier League (vid)
Τσάβι για Ρεάλ Μαδρίτης: «Απέκλεισαν δύο φορές την κορυφαία ομάδα του κόσμου – Είναι εκπληκτικοί»
H DIARIOAS στέλνει τον Τσάμπι Αλόνσο εκεί που θέλουν να τον δουν ελάχιστοι
Champions League: Τα στοιχήματα και οι πιθανότητες των τεσσάρων φιναλίστ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μίλαν

Η Μίλαν είναι πλέον έτοιμη να βάλει τέλος στα έντεκα χρόνια φαγούρας!

Λίγο πριν την τελική ευθεία, η Μίλαν οδηγεί την κούρσα στη Serie A και δείχνει ικανή να κόψει πρώτη το νήμα και να στεφθεί ξανά πρωταθλήτρια.

Η Μίλαν είναι πλέον έτοιμη να βάλει τέλος στα έντεκα χρόνια φαγούρας!

Έντεκα χρόνια χωρίς τίτλο μοιάζουν με αιώνα για έναν σύλλογο με το μέγεθος της Μίλαν. Οι «Ροσονέρι» βίωσαν μια πραγματικά δύσκολη δεκαετία μακριά από επιτυχίες και είδαν το κύρος τους να τσαλακώνεται. Την τελευταία τριετία γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια, ώστε η ομάδα να βρει ξανά τη χαμένη της αίγλη. Με τον Στέφανο Πιόλι στο πάγκο, έχουν γίνει πολλά και μεγάλα βήματα. Πέρυσι η Μίλαν επανασυστήθηκε ως μια διεκδικήτρια του τροπαίου. Κέρδισε την έξοδό της στο Champions League μετά από χρόνια απουσίας και κάλυψε πολύ από το χαμένο έδαφος. Φέτος μοιάζει έτοιμη για ακόμη ένα βήμα προς τα εμπρός. Ποιο; Την κατάκτηση του Σκουντέτο φυσικά.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Ωρίμασε μέσα από τις δυσκολίες

Η επάνοδος στα μονοπάτια του πρωταθλητισμού μετά από τόσα χρόνια απουσίας, είναι μια αρκετά δύσκολη υπόθεση. Ακόμα κι αν λέγεσαι Μίλαν. Ειδικά από τη στιγμή που δεν μεσολάβησε κάποιο μεγάλο πορτοφόλι που θα φέρει στην ομάδα παίκτες από το πάνω ράφι. Οι «Ροσονέρι» προσπαθούν να επιστρέψουν στην ελίτ μέσα από ένα αμιγώς ποδοσφαιρικό πλάνο που δεν περιλαμβάνει λαμπερές μεταγραφές εκατομμυρίων. Το ακριβώς αντίθετο. Με σκληρή, αλλά κυρίως σωστή και προσεκτική δουλειά ανέδειξαν παίκτες που ήδη βρίσκονταν στο ρόστερ, αλλά είχαν απαξιωθεί.

Στη συνέχεια πρόσθεσαν ποδοσφαιριστές που δεν ήταν μεγάλα ονόματα, αλλά είχαν την προοπτική να γίνουν. Με λογικά ποσά και λεπτομερές σκάουτινγκ, ήξεραν ποιον έπαιρναν και γιατί. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε σταδιακά μια ομάδα ικανή να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι τέλους. Όλα αυτά ξεκινήσαν με την έλευση του Στέφανο Πιόλι τον Οκτώβρη του 2019. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, η Μίλαν μόνο προοδεύει. Ο Ιταλός τεχνικός αξίζει πολλά συγχαρητήρια για τη δουλειά του, όμως δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος αυτής της προόδου.

Την ίδια περίοδο, δόθηκαν πόστα σε ανθρώπους που έχουν γράψει ιστορία με τη φανέλα της ομάδας και γνωρίζουν άριστα το πραγματικό της μέγεθος. Πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ο Ντίντα ως προπονητής τερματοφυλάκων και ο Πάολο Μαλντίνι ως τεχνικός διευθυντής. Ειδικά ο δεύτερος αποτελεί την πιο εμβληματική φιγούρα στην ιστορία του κλαμπ. Μια φυσιογνωμία που γεννά καθολικό σεβασμό και ενώνει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Στα σχεδόν τρία χρόνια που βρίσκεται εκεί, έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ενίσχυση της ομάδας παρόλο που το μπάτζετ ήταν πάντα περιορισμένο. Η παρουσία του ήταν κομβική προκειμένου η Μίλαν να επανέλθει στο προσκήνιο. Πέρυσι ήταν η πρώτη φορά μετά από χρόνια που διεκδίκησε το τρόπαιο, όμως δεν ήταν ακόμη έτοιμη. Παρά το ξέφρενο ξεκίνημα, σταδιακά η απόδοσή της έπεφτε και στο τέλος αγχώθηκε ακόμη και για την έξοδο στο Champions League. Φέτος όμως τα πράγματα είναι αλλιώς.

Απέκτησε σταθερές και σταθερότητα

Παρά την αδυναμία της να παραμείνει μέχρι τέλους στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, η Μίλαν κέρδισε πολλά από την περσινή σεζόν. Το άπειρο σε τέτοιες καταστάσεις ρόστερ απέκτησε πολύτιμες εμπειρίες και κέρδισε αυτοπεποίθηση. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αναδείχτηκαν κάποιοι νέοι πρωταγωνιστές που αποτελούν μέχρι και αυτή τη στιγμή πυλώνες της ομάδας. Αρχικά έχουμε την τριάδα του κέντρου. Μπενασέρ, Κεσί και Τονάλι είναι ίσως η σημαντικότερη σταθερά των «Ροσονέρι». Είτε παίζουν μαζί, είτε οι δύο εξ αυτών, δίνουν τεράστια ενέργεια, άπειρα τρεξίματα και ποιοτική σκληράδα.

Ένα κλασσικό ποδοσφαιρικό ρητό λέει «δείξε μου τα χαφ σου να σου πω τι ομάδα είσαι». Τα χαφ της Μίλαν δείχνουν πολλά για το τι ομάδα είναι. Η απώλεια του Ιβοριανού που υπέγραψε στη Μπαρτσελόνα θα είναι μεγάλη ενόψει της νέας σεζόν, αλλά αν αποχαιρετήσει με ένα πρωτάθλημα θα κάνει το αντίο σίγουρα πιο ευχάριστο. Από εκεί και πέρα, σε υπερόπλο έχει εξελιχθεί η αριστερή πλευρά. Εκεί έχουμε τον -ίσως καλύτερο παίκτη της ομάδας- Τεό Ερνάντεζ και τον Ραφαέλ Λεάο που φέτος έκανε το βήμα παραπάνω.

Ο 24χρονος Γάλλος και ο 22χρονος Πορτογάλος, σχηματίζουν ένα πυραυλοκίνητο δίδυμο που -αν δεν είναι ήδη- κάλλιστα μπορεί να εξελιχθεί σε ένα δίδυμο παγκόσμιας κλάσης. Στην άμυνα ο Φικάγιο Τομόρι έχει αποδειχτεί λίρα εκατό και είναι το Α και το Ω στα μετόπιθσεν. Γρήγορος, δυνατός, καλός με τη μπάλα στα πόδια και πάνω απ’ όλα με υψηλό ποδοσφαιρικό IQ. Τα 29 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του μοιάζουν σήμερα με ψίχουλα, με τον Άγγλο στόπερ να αποτελεί το κορυφαίο ντιλ του Μαλντίνι μέχρι το επόμενο.

Δίπλα του σταδιακά καθιερώνεται ένα παιδί με εξαιρετικά στοιχεία και μεγάλη προοπτική. Στα 21 του ο Καλούλου καλύπτει επάξια το κενό τραυματία Κιάερ και δείχνει ικανός να καθιερωθεί ως βασικός. Όλοι αυτοί οι παίκτες βρίσκονταν και πέρυσι στην ομάδα. Εξελίχθηκαν ταυτόχρονα και αρμονικά και φέτος έκαναν μαζί το βήμα παραπάνω.

Διαμόρφωσε χαρακτήρα

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η Μίλαν βίωσε δύο πολύ ηχηρές αποχωρήσεις. Ο βασικός της και παγκόσμιας κλάσης τερματοφύλακας Ντοναρούμα έφυγε ελεύθερος για την Παρί. Το ίδιο συνέβη και με τον μαέστρο της ομάδας Τσαλχάνογλου ο οποίος πήγε στην Ίντερ. Αυτές οι δύο απώλειες κόστισαν πολύ στο σύλλογο, που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να ανανεώσει τόσο τον Ιταλό, όσο και τον Τούρκο. Παρόλα αυτά κανείς δεν πανικοβλήθηκε. Στη θέση του Ντοναρούμα ήρθε ο Μενιάν από τη Λιλ. Μετά από μια σούπερ χρονιά στους «Λιλουά» που συνοδεύτηκε με πρωτάθλημα, ο Γάλλος τερματοφύλακας έκανε το βήμα παραπάνω.

Η εξαιρετική του παρουσία έχει κάνει του φίλους της ομάδας να ξεχάσουν ήδη αυτόν που σύμφωνα με τη γνώμη τους, τους πρόδωσε για το χρήμα. Στη θέση του Τσαλχάνογλου έπαιξε ως επί το πλείστον ο Μπραχίμ Ντίαζ που διανύει τον δεύτερο χρόνο του σαν δανεικός από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Παρά την αφαίρεση δύο κομβικών παικτών από το ρόστερ, το παιχνίδι της Μίλαν έμεινε ανεπηρέαστο. Θα μπορούσαμε να πούμε μάλιστα ότι βελτιώθηκε κιόλας. Σίγουρα σε επίπεδο νοοτροπίας και προσέγγισης των παιχνιδιών, βλέπουμε μια Μίλαν ένα επίπεδο πάνω σε σχέση με πέρυσι.

Η ομάδα του Πιόλι μετρά οχτώ νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις μια ήττα, στα τελευταία δώδεκα παιχνίδια της για το πρωτάθλημα. Μέσα σε αυτό το σερί πήρε διπλά απέναντι στην Ίντερ και στη Νάπολι, που αποτελούν τις ανταγωνίστριές της για τον τίτλο. Δύο τεράστιες νίκες που ήρθαν με την υπογραφή του σπουδαίου Ολιβιέ Ζιρού, ο οποίος σημείωσε και τα τρία γκολ της ομάδας του στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις.

Οχτώ αγωνιστικές πριν το φινάλε, οι «Ροσονέρι» βρίσκονται στο +3 από τους «Παρτενοπέι» και στο +6 από τους «Νερατζούρι» που έχουν όμως ένα παιχνίδι λιγότερο. Έχοντας πιο εύκολο πρόγραμμα από τους αντιπάλους της, η Μίλαν βλέπει μπροστά της μια μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί ξανά στο θρόνο. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να διατηρήσει την ψυχραιμία της και τη συγκέντρωσή της. Αν τα καταφέρει ο φετινός τίτλος θα γίνει δικός της.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ