ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Η πρωταθλήτρια Σίτι δεν ξέρει τι θα πει πίεση (vid)

Οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν καταλαβαίνουν από πίεση. Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στο Τερφ Μουρ επικρατώντας της Μπέρνλι με 2-0.

Η πρωταθλήτρια Σίτι δεν ξέρει τι θα πει πίεση (vid)

H Μάντσεστερ Σίτι ήθελε τη νίκη στο Τερφ Μουρ και την πήρε. Οι «Πολίτες» επικράτησαν της Μπέρνλι με 2-0 χάρις τα γκολ των Κέβιν Ντε Μπρούιν και Γκουντογκάν. Ξανά στην κορυφή η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, στο +1 από τη Λίβερπουλ.

Το ματς

Η 30η αγωνιστική της Premier League έφερε την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα μπροστά σε ένα must win παιχνίδι. Μετά και τη νίκη της Λίβερπουλ λίγη ώρα νωρίτερα επί της Γουότφορντ στο Άνφιλντ η πίεση μεταφέρθηκε στο… στρατόπεδο των «πολιτών». Καλούνταν με τη σειρά τους να ξεπεράσουν το εμπόδιο της μαχητικής Μπέρνλι και να επιστρέψουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Με… το μαχαίρι στα δόντια η Σίτι

Οι φιλοξενούμενοι από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξαν τις προθέσεις τους στον αντίπαλο. Πίεση ψηλά, γρήγορη ανάκτηση της μπάλας και σφυροκόπημα γύρω από τη μεγάλη περιοχή. Για καλή τύχη της Σίτι τα πράγματα έδειξαν να παίρνουν τον σωστό δρόμο από πολύ νωρίς. Μόλις στο 5′ οι «Πολίτες» πήραν προβάδισμα στο σκορ χάρις το έξοχο γκολ του αρχηγού τους, Κέβιν Ντε Μπρούιν. Η Σίτι κυκλοφόρησε τάχιστα την μπάλα, αυτή έφθασε στον Στέρλινγκ και με ακρίβεια στο πόδι του Βέλγου σταρ. Ο Ντε Μπρούιν με ξερό σουτ στην κίνηση νίκησε τον Πόουπ και έκανε το 1-0.

Με ηρεμία και αποφασιστικότητα στη συνέχεια η ομάδα του Πεπ κράτησε το προβάδισμα και έψαξε παράλληλα ένα ακόμη γκολ που θα έβαζε γερές βάσεις νίκης. Αυτό τελικά ήρθε στο 25′. Άψογη συνεργασία των φιλοξενούμενων, τελικός αποδέκτης της μπάλας ο Γκουντογκάν με τον Γερμανό επίσης στην κίνηση να κάνει το 2-0. Από εκεί και πέρα και μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους το ματς… έσβησε. Το 0-2 ήταν το σκορ στα πρώτα 45 λεπτά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μάντσεστερ Σίτι άνοιγε το γκάζι όποτε ήθελε. Από την άλλη η Μπέρνλι χωρίς να έχει πολύ την μπάλα στα πόδια της περίμενε καρτερικά τις ευκαιρίες της στην κόντρα επίθεση. Σε μια από αυτές παραλίγο να βρει το γκολ της μείωσης του σκορ όμως ο Άκε της το στέρησε απομακρύνοντας πάνω από τη γραμμή. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή των γηπεδούχων στον αγώνα. Στον αντίποδα η Σίτι έψαξε άλλο ένα γκολ. Μία με τον Ζεσούς, μία με τον Στέρλινγκ. Το σκορ τελικά δεν άλλαξε στα υπόλοιπα λεπτά. Το 0-2 παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ